Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 15, 2009, 14:38:04 »
    Ok koniec offtopu. Niech mu będzie, że wygrał my i tak nie wierzymy :D

BTW Dziś rozwaliłem swadian 80 rhodkami (30 kuszników, 50 sierżantów). Kiedy zostało już tylko Praven i Uxhal, zacząłem sellać lordów (kryzys :D) Nie chciałem wbijać do Praven jak w środku 1000 ludu, więc wystarczyło postać tydzień między tymi dwoma miastami, a lordowie spokojnie przejeżdżali obok mnie. Wiadomo przy okazji atak i porwanie lorda :> Później podbiłem na luzie Uxhal, a następnie poczekałem spokojnie aż w Praven skończy sie żarełko :D  Jak dla mnie łatwo się ich podbijało.

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 16, 2009, 00:39:34 »
    Eeee 100 dni czekales(minimum)? Brawo, 2.5 miesiaca w grze...tez ci sie chcialo...

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 16, 2009, 10:01:24 »
    @up
    I co z tego :D Całe eq z jedzeniem, a w międzyczasie mi nowe wojsko się szkoliło :> Nie trwało to tak długo dałem M&B na pasek, a sam gralem w cs'a :]

Edit:
    A i jeszcze chciałem sprawdzić, czy się poddadzą :>
    Piszę poprawnie po polsku.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 16, 2009, 12:09:51 »
    Ja tam zawsze na początku tępię nordów(wg mnie najsłabsi). Może huskarlowie są mocni , ale przeciętny lord nordów ma ich z 3-4.Za to  nienawidzę walczyć ze swadią, cholery można dostać jak się patrzy na ich knightów roznoszących moich khergitow .

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 16, 2009, 13:56:35 »
    To sprobowalbys grac swardia przeciw khergitom. Tu mozna dopiero szalu dostac w ganianinie za nimi po mapie...A nie daj boze grasz Rhedokami albo Nordami to jeszcze gorzej...

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 16, 2009, 14:38:24 »
    E tam, ja gram Rhodokami i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Cofam się do końca mapy, mój mur z pawęży i glewii powstrzymuje większość konnych, a zatrzymani na niewidzialnej ścianie łucznicy zostają ściągani przez kuszników.

Edit dół:
    Ja sobie zabawy i emocji nie psuję, bo moim zdaniem dużo więcej zabawy jest w wycięciu wszystkich łuczników niż w półgodzinnym staniu i czekaniu aż koniuchom się skończą strzały.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 16:04:27 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Lipca 16, 2009, 15:19:52 »
    E tam, ja gram Rhodokami i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Cofam się do końca mapy, mój mur z pawęży i glewii powstrzymuje większość konnych, a zatrzymani na niewidzialnej ścianie łucznicy zostają ściągani przez kuszników.
    Stary, sprawdzony sposób, ale psujesz sobie zabawę i emocje.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Lipca 16, 2009, 19:23:25 »
    Na końskich łuczników najlepsze są chyba Sword Sisters(jeżdżą na Courserach i mają dobre zbroje).

PS:Czy waga ekwipunku wpływa na prędkość konia, bo ja nie widzę znaczącej różnicy?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 16, 2009, 19:36:10 »
    Zrób test i podziel się spostrzeżenami, mi to zwisa i tak zawsze biorę heavy charger i zbroja też jak najlepsza [zazwyczaj też najcięższa], ale to chyba nie temat na takie pytania.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 22, 2009, 15:18:56 »
    Moim zdaniem rhodoccy mają stworzone swoje wojo do obrony zamków,a najłatwiejsi są Vaegirowie albo Swadianie,bo Swadnianie bez swocih rycerzy są cieniutcy jak barszcz ukraiński.I do tego Rhodocy biorą najmniej żołdu,tylko lepsze armory by im się przydały, nic więcej.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 23, 2009, 11:21:01 »
    a najłatwiejsi są Vaegirowie
    Vaegirowie najłatwiejsi do pokonania? Człowieku ! Na wszystkich moich postaciach ( w nativie mam 5 :D ) największy problem sprawiają mi właśnie oni. Mają dobrą jazdę , piechotę i łuczników też. To najsilniejsza frakcja w m&b !

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 23, 2009, 11:26:53 »
    a najłatwiejsi są Vaegirowie
    Vaegirowie najłatwiejsi do pokonania? Człowieku ! Na wszystkich moich postaciach ( w nativie mam 5 :D ) największy problem sprawiają mi właśnie oni. Mają dobrą jazdę , piechotę i łuczników też. To najsilniejsza frakcja w m&b !

Gedbard pamiętaj o jednej rzeczy, że dla niektórych dobrym samochodem jest Volvo a dla niektórych BMW, i nie przetłumaczysz.....
    Podziel się z innymi swoim zdaniem, że Vaegirowie są trudną frakcją do pokonania, a nie wykrzykujesz: "człowieku!"
    Są przecież różne techniki walki, różne taktyki....gram już dość sporo i np swoją rebelię zawsze zaczynam do Vaegirów, kończe na Nordach....

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 24, 2009, 08:26:53 »
    Vaegirci nie mają najlepszej jazdy! lepsi są Swadian man at arms. Są lepiej uzbrojeni i raczej uciążliwi:)

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 24, 2009, 12:34:57 »
    Ale Swadianie mają gorszą piechotę i łuczników.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 24, 2009, 13:22:23 »
    Ja osobiście tępię Chanat :) Chce się pozbyć zawsze ich konnicy bo mnie denerwóje te uganianie się za nimi xD Potem zazwyczaj są  to moje terenybo przy ataku na 1 zamek łamie przysięgę i staje się buntownikiem lub jeśli mod na to pozwala mam swoje królestwo