Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Okiem IvEgo - Zapowiedź 3 kolejki  (Przeczytany 1259 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Okiem IvEgo - Zapowiedź 3 kolejki
    « dnia: Września 28, 2016, 12:38:13 »

Druga kolejka już za nami. Obyło się bez wielkich niespodzianek. Faworyci potwierdzili swoją dyspozycję. Sarraceni nie dali krzty szans Legionistom co zwiastuję, iż SRC wraca do optymalnej dyspozycji. PE pewnie wygrało z OLD, a Hitmeni nie pozostawili złudzeń w meczu z von_Mayo. Pączusie Matka odzyskały pakiet punktów po meczu z IPL. Ortalioni pokazali też dobrą dyspozycję pokonując bez problemu Mydełka. Z turnieju odpadło też po walkowerze FER co dało punkty Legio. Dla turnieju jednak mała to strata bo miejsce FERu zajęła drużyna BoS co pokazuje, iż format turnieju był strzałem w dziesiątkę. Nie dość, że 3 zespoły już odpadły to gładko w zastępstwo wszedł zespół rezerwowy i nie widać różnicy w płynności turnieju.

Trzecia kolejka będzie bardzo ciekawa, oprócz oczywistego hitu mamy pakiet bardzo ciekawych meczy. Starcie von_Mayo i Pączusi będzie mega interesujące tak samo jak starcie Old i HiWu. W obu spotkaniach wynik jest totalnie otwarty. Te mecze będą delikatnie w cieniu meczu Ortalionów i PE co nie zmienia faktu, iż to one nakreślą kształt tabeli.  Po tej kolejce będzie można też powoli analizować tabelę pod kątem awansu poszczególnych zespołów do ćwierćfinałów. Warto też wspomnieć o meczu BoSu i Legio w którym też wynik jest niewiadomą i spotkanie będzie ciekawe. W pozostałych spotkaniach nie przewiduje niespodzianek.

Polish Eagles vs Ortalionowi Rycesze

HIT KOLEJKIHit kolejki bez dwóch zdań. Obie drużyny prezentują doskonała formę i brylują jak do tej pory w Pucharze. Prusak ze swoją ekipą radzi sobie doskonale. Polish Eagles - również nie próżnuje. Ekipa Orłów jest bardzo dobra a dodatkowe wzmocnienia w postaci chociażby Blasta doskonale rokują. W tym tygodniu mamy pakiet map FoH i FBTR. Co z automatu sugeruję, iż łucznicy a na drugiej mapie też konni będą odgrywać najbardziej istotną rolę. To bardzo źle wróży Ortalionom, których ekipa jest na fali ale w tych konkretnych klasach nie mogą równać się z PE. Nie zmienia to faktu, iż nadal będą bardzo groźni i taktyka oraz korzystne mastery będą decydować o wynikach poszczególnych rund. Obie ekipy są mocne, moim skromnym zdaniem wygra jednak PE. Ma więcej atutów w ręku oraz mapy według mnie bardziej będą im odpowiadać. Stawiam na zwycięstwo PE.

Imperium Polskie vs Legioniści

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Ciężko tutaj coś rozsądnego napisać. Legioniści na pewno mają gorycz porażki po spotkaniu z SRC. Nie sądze jednak aby obniżyło to im morale na tyle aby wpłynęło to na wynik spotkania. Ekipa Legionistów nadal jest jedną z groźniejszych mimo, iż od głównych faworytów odstaję o klasę. IPL nie pokazuje zbyt wiele na turnieju. Jest to jednak ekipa złożona do grania for fun co się bardzo ceni. A więc głównie wynik będzie obracał się wokół tego na ile Legioniści pozwolą IPLom. Wydaję mi się, że na za wiele nie pozwolą. Legioniści jest to jednak drużyna roztargniona i muszą się pilnować aby nie zgubić cennych rund. Byle by pilnowali lepiej przebiegu spotkania niż Legia ustawienia w obronie przy stałych fragmentach gry. Szczególnie na Polu przy Rzece powinni się skupić. Na mapie, która potrafi być zdradziecka. Stawiam na pewne zwycięstwo Legionistów.

Pączusie Matka vs Mayonnaise Ritter Orden

Ostre starcie w środku stawki
    Oba zespoły są w podobnej sytuacji mają po 1 zwycięstwie i jednej porażce. Ten mecz jest dla obu zespołów bardzo istotny, ponieważ oba zespoły walczą o awans do ćwierćfinału. To głównie właśnie między tymi dwoma zespołami w moim odczuciu rozegra się walka o ostatnie miejsca w ćwierćfinałach. Ciężko wskazać tutaj jednoznacznego faworyta. Wydaję mi się, ,że na pierwszej mapie lepiej poradzą sobie Pączki a na drugiej von_Mayo. Nie wiadomo jednak jak ostatecznie to się potoczy. Z przebiegu jednak spotkań zespołów do tej pory nieśmiało postawiłbym na niewielkie zwycięstwo Pączków. Co nie zmienia faktu, że wynik jest jak najbardziej otwarty. To będzie jedno z ciekawszych spotkań bo nie wiadomo kompletnie jakiego wyniku się spodziewać.

Brotherhood of Shadow vs Legio XII Fulminata

Starcie niewiadoma
    Legio ma jedną porażkę na koncie i zgarnęło szczęśliwego walkowera za niestawienie się FERu. Jest więc szansa na ćwierćfinał dla tego zespołu. Legio jednak musi ten mecz koniecznie wygrać. BoSy dopiero dołączyli do stawki i są świeżym klanem a więc ciężko powiedzieć co pokażą. Warto jednak zaznaczyć, że ekipa BoSu celuje głównie w Nativa co stawia ich w dobrym świetle w kontekście tego spotkania. Jeśli chodzi o gracz z moda o Rzymie - Legio wie już "z czym się je" Puchar Polski i nabrali cennego doświadczeia. Spotkanie jest dla mnie niewiadomą. Stawiam jednak nieśmiało na wygranie Broterhood of Shadow, głównie dlatego, iż wierze w ich głód sukcesu oraz tego ,że ich głównym preferowanym modułem jest Native. Co nie zmienia faktu, iż wynik jest jak najbardziej otwarty.

Hitmen & WSC vs Ja Już Nie Gram

Pojedynek sztos
    Kolejny pojedynek w których wynik to sprawa otwarta. O ile Hitmeni gładko prą przez tabele grupową to trzeba jednak zaznaczyć, że przeciwników mieli o klasę słabszych. OLD pokonało FER i wbrew jednostronnemu wynikowi nawiązało solidną walkę z faworytem turnieju czyli PE. Ten mecz na pewno będzie ultra interesujący. Oba zespoły prezentują bardzo dobrą formę. Oba mają też szeroką i niezłą kadrę. Naprawdę ciężko przewidzieć wynik tego spotkania. Wydaję mi się jednak, że jeśli Hitmeni wystawiają swój najlepszy skład powinno im się udać wygrać z Old. Nie jest to jednak takie oczywiste bo jak wiadomo Hitmeni rotują składem i mogą potracić kilka rund. Dużo będzie zależało od taktyki, składów i jak rozłożą się mastery. Wydaję mi się jednak, że więcej atutów na mapach w tej kolejce mają Hitmeni co pozwoli im wygrać. Stawiam na Hitmenów choć po raz kolejny podkreślam- wynik to niewiadoma.

Sarracens vs Mydełka

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Mydełka dzielni ciułają punkty co się chwali. Sarraceni jednak po kompromitacji w pierwszej kolejce są głodni sukcesu i raczej tylko w przypadku nie zebrania składu mogą oddać głupiego walkowera. Nie zmienia to faktu, iż każde zlekceważenie przeciwnika może spowodować utratę cennych rund co było by bolesne. Sarraceni muszą się skupić i zebrać komplet punktów nie widzę innego rozwiązania. Mydełka zaś muszą szukać luk w postawie Sarracenów i czekać na ich potknięcię, bo każda potencjalnie urwana runda będzie dla nich cenna jeśli chcą marzyć o ćwiercifnałach.
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2016, 16:03:37 wysłana przez ^IvE »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Okiem IvEgo - Zapowiedź 3 kolejki
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2016, 13:35:10 »
    Ja myślę, że jeśli tylko Exodus stawi się na mecz BoSu, to Legio będzie musiało pogodzić się z porażką, on może spokojnie zrobić dużą różnicę.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 28, 2016, 15:08:15 »
    Ja myślę, że jeśli tylko Exodus stawi się na mecz BoSu, to Legio będzie musiało pogodzić się z porażką, on może spokojnie zrobić dużą różnicę.
    Chlopaki z legio niezle sie starają ostatnio. Czesto widac ich na IG, no i pewnie zrozumieli ze miecze sa tutaj troche dluzsze. Exodus to jednak exodus, ale jego tez mozna zatrzymac. Typery tej kolejki beda zastanawiajace

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2016, 15:16:08 »
    Mam nadzieję, że tym razem się pomylisz, bo depczesz mi po piętach...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 28, 2016, 15:35:44 »
    Spokojnie Łukasz, zjem Cię jak skorupiaczka.

Offline Repcak

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 28, 2016, 15:39:53 »
    Chlopaki z legio niezle sie starają ostatnio. Czesto widac ich na IG, no i pewnie zrozumieli ze miecze sa tutaj troche dluzsze. Exodus to jednak exodus, ale jego tez mozna zatrzymac. Typery tej kolejki beda zastanawiajace

Spokojnie exodus sam nie gra mamy teź innych dobrych graczy

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 28, 2016, 17:15:13 »
    Mam nadzieję, że tym razem się pomylisz, bo depczesz mi po piętach...
    Mam zamiar postawic na legio, wiec moze byc ciekawie. Hazard jak hazard, kamienice i tak na pol wezmiemy

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 28, 2016, 18:50:45 »
    Kto to jest Exodus?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 28, 2016, 18:52:04 »
    Kto to jest Exodus?
    Taki pan, co gra bastardem

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 28, 2016, 18:53:01 »
    Nie, to ja. Pytam kto to jest Exodus