Witam.Zastanawiam się ostatnio nad zakupem niezabudowanego kawałka ziemi i urządzenie tam wynajmu dla straganów i innych form działalności.Docelowo chciałbym zebrań aby był to kwadratowy plac na którym mógłbym podzielić na 30 działek(lub więcej) + ewentualne miejsca parkingowe za które można by pobierać opłaty.
Potrzebuje pewnych informacji ,za które z góry dziękuje :)
Cenę zakupu metra kwadratowego terenów niezabudowanych na Górnym Śląsku(szczególnie Lipin i Katowic) i podatków.
Przepisów dotyczących organizacji i zakładania targu.
Przestrzeni (docelowo chciałem aby były to działki po 1 metr kwadratowy placu 100 m kwadratowych)
Pytania o formę finansowania.Mogę dać ze swojego 10 000 zł.Chciałbym wiedzieć czy bank zgodzi się na leasing finansowy(nie ma odsetek tak jak przy kredytach)
Obecnie to tylko plany,ale też jakie jest zainteresowanie.Od czasu zamknięcia targu 10 lat temu straganiarze są porozrzucani wszędzie ,a zrobienie jednego miejsca gdzie mogli by handlować codziennie (a nie tylko w czwartki i soboty),i jakiś upust na początek ,jak nie pobieranie pierwszych dwóch czynszów za wynajem,wydaje mi się dość ciekawe.
Pierwotnie chciałem kupić działkę na ulicy lotniczej w Lipinach.Przy ścieżce rowerowej nad stawem,ale ma tam powstać osiedle więc nic z tego.Teraz nie wiem gdzie szukać , a to podstawa by starać się o jakiekolwiek pieniądze .
Dziękuje za wszelkie informacje