Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Broń palna w native??  (Przeczytany 3042 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Broń palna w native??
    « dnia: Stycznia 10, 2009, 09:27:12 »
    Przelądając pliki w folderze M&B znalazlem cos takiego jak.

Dzwięk pistol. brzmial jak strzal z muszkietu.
    Linijke kodu zatytulowaną jakis tam_Pistol (dokladnie nie moge skopiować bo gre mam na inym kompie)

mam wersje 1.010
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Broń palna w native??
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 10, 2009, 10:03:14 »
    No co ty nie powiesz ;) Toż to epokowe odkrycie. Polecam mod Eagle radiant Cross.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2009, 11:11:12 »
    Gedus, nie chodzi mu o mody tylko o oryginalny kod, jakby chciał moda z bronią palną to by napisał ;-)

Tak, jest taki kod, jest dźwięk i jest animacja. Można to odblokować i umieścić w grze. Osobiście nie całkiem wiem jak, ale wiem, że jest to możliwe i całkiem nietrudne. Chyba ;-)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2009, 12:09:04 »
    Jest też broń palna, jak i biegłość odpowiedzialna za posługiwanie się ową bronią. Wszystko jest jednak ukryte i trzeba to sobie odblokować w module system.

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 10, 2009, 16:05:09 »
    szajsen!! to co ja znalazlem w tych plikach to sie w pale nie miesci! strange armor, russian helmet, katana, smaurai armor , węgierski helmet i wiele , wiele, wiele i jeszcze raz wiele innych rzeczy ktore wiekszosc sciaga w modach!

edit:no udalo mi sie dokonac niepelnego sukcesu. mianowicie odblokowalem bieglosc w poslugiwaniu sie bronią palną
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2009, 13:40:18 wysłana przez Daedalus »
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:46:43 »
    Kurde, znowu odkryłeś Amerykę. ;P

W plikach module system można znaleźć bardzo wiele ukrytych rzeczy. Od przedmiotów począwszy (niektóre są tylko usunięte ze sklepów, inne całkiem wyłączone i są ignorowane podczas kompilowania modułu), na dodatkowych skryptach skończywszy. Dodatkowo jest też garść nie wykorzystanych modeli przedmiotów (w plikach .brf).

PS. Nie pisz posta pod postem. Edytuj.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2009, 13:54:36 wysłana przez Daedalus »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2009, 14:10:29 »
    Witam na forum jestem nowy.Że umjejętnośc broń palna jest to wiem bo ją odblokowałem ale jak odblokowac samą broń???Ciekawi mnie też jak odblokowac pozostałe te rzeczy.

"-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2009, 06:57:38 »
    archi, mi tez sie udalo odblojowac to. w pliku jakims jest costamcostam_firearms=0. a probojac odblokowac pistolet zrobilem przezroczyste tarcze! no ale am bylo kilka ciekawych nazw w plikach rosyjski helm, węgierski hełm, samurai items (sa ukryte w jelkala, rivacheg i tihr) jakis khergit guard boots, bizantyjski helm
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 12, 2009, 15:40:29 »
    Dzięki.Ale ja odblokowałem tylko te jedną rzecz.Jak raz grzebałem w Hundred Yars War to musiałem wywalic go więc się trochę boje o Nativ'a .

"-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 12, 2009, 15:44:08 »
    Zrób sobie kopię zapasową Native i będzie ok

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline adi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 21, 2009, 21:27:13 »
    Mam pytanie czy to dotyczy wersji 1.010 i gdzie jest dokładne położenie tych samurajskich sprzętów?

Offline Dread

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 21, 2009, 23:30:53 »
    o ile się nie myle to samurajskie rzeczy nie są usunięte, chyba, że w tej finalnej wersji, ale jak grałem w 0.8 wersje bodajże, na mapie były ukryte skrzynki z elementami wyposażenia japońskiego

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 22, 2009, 08:49:23 »
    Mam pytanie czy to dotyczy wersji 1.010 i gdzie jest dokładne położenie tych samurajskich sprzętów?

A czy ten wątek nazywa się " powiedzcie mi gdzie są samurajskie miecze"....nie!!! to nie piszcie, postów nie związanych z tematyką, bo robi się śmietnik, jakby jeden z drugim się wysilił, to byście zobaczyli, że jest taki temat, i był już omawiany....opcja szukaj...