Ogłoszenie w związku z sytuacją mającą miejsce w trakcie meczu IV Kolejki Pucharu Polski 2016 pomiędzy zawodnikami SRC oraz 0RTALI0N.Z powodów czysto technicznych, nie udało mi się wyciągnąć logów z serwera Jurdasa, ponieważ serwer ni jak nie odpowiada po przez klienta na stronie. Nie myślcie sobie, że zachowanie łamiące następujący punkt regulaminu ujdzie na sucho:
1.11 Zarówno na forum (dział Pucharu Polski), jak i na serwerach turniejowych w trakcie meczu należy odnosić się z szacunkiem do innych uczestników turnieju. Nie wolno spamować, obrażać, wyzywać, nadużywać wulgaryzmów, dyskryminować oraz szerzyć nienawiści, czy promować szerzące je ideologie. Tyczy się to również nicków, pod jakimi gracie.
W związku z tym następujący gracze tego meczu:
- SRC_eRRoR
- SRC_Sebek
- SRC_Netoman
- 0RTALI0N_Knight
- 0RTALI0N_D3N10S
Otrzymują oficjalne ostrzeżenie. Jeśli nie poprawicie swojego zachowania i dostaniecie kolejne w następnej kolejności będzie ban. Pamiętajcie, że zachowanie na forum również miało duży wpływ na moją decyzję. Możecie uznać, że to zbyt łagodna kara, ale nie mogę banować ludzi bez twardych dowodów, a takich niestety mi brak.
Postawiliście mnie w niezręcznej sytuacji, ponieważ zmuszony byłem sędziować to spotkanie mimo, że po pierwsze znam SRC i ktoś może zarzucać mi stronniczość, a po drugie nie miałem czasu na ciągłe patrzenie na czat, o czym świadczy mój ping. Jeśli któraś ze stron czuje się pokrzywdzona, proszę się kontaktować ze mną, ponieważ decyzja niestety leżała w moim interesie z tej racji, że reszta administracji też ma problemy z tym serwerem, a Dyktator który jako jedyny był na serwerze grał na meczu, a po za tym opuścił mecz po 2 spawnach, na których nie było żadnych spięć (wtedy jeszcze zerkałem co tam wyprawiają obie drużyny).
Ponadto w tym miejscu chciałbym przypomnieć o przytoczonym wcześniej punkcie z regulaminu, który tyczy się WSZYSTKICH.