Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Conan  (Przeczytany 1272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Age of Conan
    « dnia: Sierpnia 29, 2016, 11:07:43 »
                 Age of Conan: Hyborian Adventures

Zapraszam do rozmowy o grze która moim zdaniem nawet dobrze oddaje rozmach howardowskiej wizji dzikiego świata.
    Naturalnie jeśli rozmowa zejdzie na Conana, Howarda, czy Czerwoną Sonię to pewnie przeżyjemy.
    Ja właśnie zaczynam grać postacią - Octaviano, czyli łowcy przybyłego z królestwa Aqulionii. TAK! :)
    Są jacyś inni gracze w naszym gronie?
    Gra ma fajną muzyczkę -
    (click to show/hide)
    , największe wrażenie robią jednak na mnie piękne panoramy, zwiedzanie tego świata to największy atutu tej gry.
    Wywalające się serwery i zdobywający PDeki gracze to za to raczej wady.

Ktoś coś ma do powiedzenia?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2016, 11:52:59 wysłana przez Octavian »

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Age of Conan
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2016, 19:22:14 »
    Nie wiem co to ten konan, wiem że taki film był, zawsze myślałem, że to po prostu oniryczno-symboliczna biografia Arnolda.
    Czy też może się mylę?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2016, 19:34:18 »
    Grałem, mam z grą całkiem dobre wspomnienia. Uważam ją osobiście za jedno z najlepszych mmorpg jakie kiedykolwiek powstało, a grałem w wiele tytułów z wymienionej wcześniej kategorii. Szkoda, że serwery świecą pustkami, a niesłusznie tak jest.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 31, 2016, 11:08:14 »
    Dziękuję za te wylewne i szczere wypowiedzi.
    Tymczasem chciałbym nadmienić, że na charakter gry miała duży wpływ "Liga Hyboriańska", czyli ci wszyscy panowie, którzy zachwycili się pięknem wizji Howarda, a potem dokładnie wszystko analizując doszli d wniosku, że Conan wybił by całą ludzkość w przeciągu 3 miesięcy, bo zniszczył by handel, rolnictwo i rękodzieło na skalę świata, podrzynając gardła filarom gospodarki. Pewien skwapliwy aptekarz obliczył, że świat Conana nie ma racji bytu, bo żadna karawana nie pchałaby się na pewną śmierć, w skrócie sprawę ujmując, co doprowadziło do ostrej polemiki i tworzenia nowych, coraz bogatszych koncepcji.
    Przy okazji rozmawiano o uzbrojeniu, wychodząc z założenia, że tylko idiota ubrałby na siebie zbroję, co biorąc powszechne wyobrażenie MYLNE, o zbrojach, jest jak najbardziej zasadne. Tak więc niepowstrzymana siła, jaką było poetyckie piękno wizji, napotkała na  niewzruszony obiekt, czyli elementarną logikę, co oczywiście stworzyło iście heglowskie napięcie!
    Czyli czy panowie i panie, byliby zainteresowani rozmową właśnie w tej "intencji"?