Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lords and realms  (Przeczytany 3556 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Lords and realms
    « dnia: Stycznia 08, 2009, 19:42:54 »
    Mam problemik z swoimi wasalami w wyżej wymienionym modzie. Zdobyłem zamek i od razu zarekrutowałem nowego wasala by mu go dać. Pojawił się on po chwili w zamku...ale nie obsadził garnizonu a mi niebardzo chciało się siedzieć tam i odpierać szturmy przez całe życie. Dlatego też odebrałem mu zamek, dałem swoją załogę do garnizonu i oddałem mu zamek razem z swoimi żołnieżami. Reputacja u niego spadła do -25 (mimo, że oddałem mu zamek) przez co nie chce on teraz dołączać się do walk, do których go proszę - chociaż reaguje na follow me. Mam dwa pytanka:

1) Co zrobić by wasal, któremu dajemy zamek SAMODZIELNIE obsadził garnizon?
    2) Da się jakoś poprawić relacje z tym lordem? Gdy mu pomogłem w walce, którą sam z kimś tam zaczął relacje nie polepszyły się?

Offline zue dazy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z wasalami- Lords&Realms
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2009, 20:43:43 »
    Z czasem obsadzi zamki sam, fakt chwilami jest to upierdliwe, bo jak xxx razy zdobywasz dla niego jakąś lokację, a on ją beztrosko traci, to idzie dostać białej gorączki.

Co do relacji, to możesz dla niego zadania wykonać, jeżeli masz rebelię i przydzielasz dalej lokacje, to poprzyznawaj mu coś, zostaje jeszcze żmudne ratowanie odbytnicy w boju, albo moja ulubiona część, po prostu go olej, każdemu nie idzie dogodzić (teraz fragment a'la bravo girl), a on nie jest godny twojej przyjaźni, znajdź sobie lepszego;)
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    Odp: Problem z wasalami- Lords&Realms
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2009, 11:10:22 »
    A jeżeli ja mu obsadzę jakoś symbolicznie ten zamek to on go potraktuje jako obsadzony i nic tam nie doda czy z czasem postanowi się poświęcić i coś tam dorzuci?

Offline Pandrodor

• Użytkownik
    Lords and realms
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2009, 20:45:53 »
    Wie ktoś, jak werbowac lordów w modzie ''lords and realms''??

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Odp: Lords and realms
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 13, 2009, 13:17:41 »
    Musisz wejść w zakładkę "Obóz". Tam masz opcję zarządzania własnym królestwem [jeśli takowe posiadasz], i jedna z podopcji to zwerbuj lorda/wasala [jest określony limit w zależności od posiadanych wiosek, miast, zamków]. Teraz musisz tylko poczekać na stosowną informację, że taki a taki lord przyłączył się do twojego królestwa.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2010, 14:28:53 »
    Rok temu ostatni post, trzeba odświeżyć. Nie wiem czy wiecie, ale wyszedł już L&R 1.505 (1.508 niedługo). Oto nowości z kilku ostatnich wersji:(in english language)

(click to show/hide)
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2010, 10:33:55 »
    Warto w ogole zawracać sobie głowę tym modem... Naściągałem tych modów i teraz mam problem w który grać :P
    Czy jest w tym modzie coś unikatowego czego nie znajde w PoP albo SoD? Bo nie wiem czy grać w ten mod czy od razu w SoDa ? :)
    przez ok 20 dni gry zauważyłem jedynie że problemu z kasą nie ma. Wygrana w turnieju to ok 40k $.