Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93943 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV_Rastablasta
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 08, 2010, 16:53:43 »
    Na początek: co tylko wpadnie w ręce, później natomiast:

1 do oblężeń miecz jednoręczny i tarcza (duża wytrzymałość, ale tak jestem pod koniec zmuszony do zbierania czegoś z ziemi), potężna kusza z dobrymi bełtami (+3)

2 w polu mamy skrzynkę z ekwipunkiem więc chwytam jak najdłuższą lancę (170), miecz dwuręczny (zasięg 120, nie trzeba blisko podjeżdżać) i tarcza z jednoręcznym mieczykiem do ochrony przed pociskami. Trochę tego dużo, ale przydaje się w każdych warunkach - bo na późniejszym etapie gry z liczną armią nie ma czasu bawić się łukiem/kuszą gdy nasza piechota walczy o życie

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 09, 2010, 23:17:40 »
    Mam dwa zestawy, oblężniczy i polowy

oblężniczy: kusza oblężnicza (102k) i dwie paczki stalowych bełtów (26 i 29, drugiej "duzej" nie znalazlem) +8 do dmg'a i Heavy D'shar sabre (42dmg)

Polowy: Masterworked Maiden Crossbow (67k) i stalowe bełty (+8, 29szt) Lance i Heavy D'shar sabre. Konik: Heavy noldor steppe pony :) dopiero 100 dzien, a ja koksem nie jestem. Zwłaszcza patrzac na moj podpis. Zwłaszcza.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #287 dnia: Kwietnia 10, 2010, 08:21:41 »
    Ja używam natomiast:

wyważony przedmiot: długa pika (szybka lanca, najlepsza do walki konno)
    wyważony przedmiot: berdysz (53 dmg. xD)
    wyważony przedmiot: długa włócznia (to takie metalowe do rzucania, najlepsza broń miotana bo daleko leci i dużo dmg. daje)
    duża torba: długa włócznia (to jest by było 15 oszczepów)

I jeszcze zawodowy rumak do tego... zabójcza kombinacja dobra na wszystko. Do walki konno na otwartym terenie lanca i oszczepy, a do walki pieszo, w górach, lub podczas oblężenia berdysz.

PS: Bez tarczy jest trochę ryzykownie podczas oblężeń, ale można się przyzwyczaić. ;] Chcę jeszcze dodać coś na temat lancy. Jest to zabójcza broń nawet jeśli nie zadajemy tzw. udeżeń lancą z przysiadu. Podczas bitew (najczęściej biję się z khergitami, ale z innymi też sobie świetnie radzę) w otwartym polu używam tylko lancy na początku i potem dobijam wszystkich oszczepami. Ogólnie cały czas siekę lancą i potrafię tym zabić 5 przeciwników pod rząd w 10 sekund. Trzeba po prostu umieć walczyć lancą, żeby były tego efkty.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 17:24:07 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Daq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Kwietnia 10, 2010, 14:59:36 »
    "Polowy zestaw jeźdźcca śmierci":
    Zbalansowana Szabelka aka "Ostatni błysk" w dłoni,
    na pleckach tuz za stalową tarczą - lekki łuk i kołczan wysmienitych strzał wprost od stepowych rzemieslników
    całość za jedyne 20 tysięcy denarów!

Do tego pakiet dla wymagająych:
    "Twardy zamek do zgryzienia"
    Wielki zweihander w postaci wypasionego toporzyska i oblężnicza kusza z dwoma paczkami doskonale wywazonych beltow z plusami do obrazen.

Offline Shilefin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Kwietnia 11, 2010, 13:30:55 »
    Uwielbiam wszelkie rodzaju miecze jednoręczne, Topory oraz Kusze,mniej przepadam za mieczami dwuręcznymi oraz dzidami, a lanc i wszelkich rodzaju broni krótkiej nie cierpię.Lanc szczególnie kiedy dostaje je podczas tournamentu.
    W Warbandzie na multiplayerze można mnie znaleźć pod nickiem Drayon.

'Quidquid latine dictum sit, altum videtur.'
    'Cokolwiek nie powiesz po łacinie, brzmi mądrze.'

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Maja 03, 2010, 17:38:23 »
    Ja aktualnie posiadam mieczyk dwuręczny + łuk + 2x strzały rzecz jasna :)  Oftopując mój konik to rumak, a moje odzienie wybierane pod względem wyglądu: nogawice kolcze, hełm garnczkowy(ewentualnie łebka), cuir boil(czasami heraldyczna kolczuga z surcotem - chyba obydwa źle napisałem xD), rękawice kolcze lub po prostu rękawice.

Offline lukaszek321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Maja 03, 2010, 19:10:22 »
    Ja natomiast zawsze noszę miecz dwuręczny, dzidę, łuk i strzały.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Maja 03, 2010, 20:21:06 »
    u mnie jest tylko 1 zmienna rzecz którą jest miecz...
    używam łuku (oczywiście jak najlepszy na moją siłę napięcia czy jakoś tak) khergickie strzały w dużej ilości tarcza to huskalrów albo stalowa (zależy co pierwsze wpadnie) no i czasem półtorak czasem sejmitar.
    czasami jak robię sobie typowego rycerza to zastępuję łuk i strzały drugą tarczą i jakąś włucznią ^^
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #293 dnia: Maja 28, 2010, 13:35:19 »
    Na początku uwielbiałem mieczyki (jednoręczne) szczególnie Tasak wojskowy.
    Teraz mam tak Wielki Topór Masywnego wyglądu, Khergicki łuk mistrzowskiej ręki i 2 paczki strzał :) Super zestaw (na oblęzenia CZASEM lepiej wziąć tarczę)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Czerwca 04, 2010, 01:12:14 »
    Z reguły bronie dwuręczne, a w jakichś pogoniach za (tchórzliwą ;) )Khegricką konnicą, bądź też w szarżach na ciężkie do pokonanie formacje, to jakieś lance.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Czerwca 09, 2010, 16:11:55 »
    Uwielbiam: master work great sword heavy lance heavy nomand saber
    Lubię: oszczepy łuki i wszystko czym się bije na odległość
    Nie cierpię: topory maczugi i wszystko czego nie ma wyżej

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Czerwca 16, 2010, 04:11:47 »
    Zazwyczaj noszę taki zestaw (mój ulubiony, innymi słowy): Masterwork Sword of War + Masterwork War Bow + 2 x Large Bag of Khergit Arrows; na oblężenia biorę Masterwork Heavy Bastard Sword i jedną paczkę strzał zastępuję Reinforced Heavy Board Shield.
    Nie lubię: rzucajek, kusz, broni drzewcowych i obuchowych.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Czerwca 19, 2010, 18:48:32 »
    witam zrobilem dziś nowy styl walki na nativie

Samuraj
    wyposarzenie
    zbroja lamelkowa
    khergicki helm kawalerii
    buty skórzane(najlepiej z materiału)
    włócznia(normalna zadna lanca itp)
    skrócona kosa bojowa
    długi łuk
    khergickie strzały

gra się nim przyjemnie szczegolnie w piechocie a takze jako kawalerzysta nie posiada tarczy wiec ciężko się walczy z łucznikami i kusznikami

pozdro

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Czerwca 19, 2010, 19:17:39 »
    Poszukaj prawdziwej zbroi samuraja bo takowa istnieje w M&B. Jak lubisz sobie psuć zabawę szukania to podpowiem że na forum jest pełno tematów z lokacjami wszystkich przedmiotów.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Czerwca 20, 2010, 08:01:22 »
    ja dlugie meicze albo 2reczne :D
    nienawidze kusz i tych do rzucanie xd