Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryminalistyka  (Przeczytany 2832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Kryminalistyka
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 27, 2016, 15:10:46 »
    hmm a właściwie, co jest takiego w tym wątku nie tak?

To w jakich wątkach/działach się będziesz wypowiadał o srebrnousty Octavianie?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 27, 2016, 17:20:46 »
    Nie nie wątek jest ok.
    Rzeczywiście, wyglądam nieco jak Chylińska, jak słusznie zauważył Lew z swoją koncepcją zmiany polityki, ale to nadinterpretacja.
    Miło mi huth, że zareagowałeś na tą kwestię - na prawdę.

Chodzi o to, że wypowiadanie się w wątkach o dużym ciężarze może być nieco męczące dla mnie - mam teraz trudny okres, będę miał na głowie wiele spraw, będę raczej przemęczony, a z drugiej strony chętnie bym sobie jednak z kimś pogadał.
    Jest taka młoda artystka Robin Clonts, prowadzi nawet fajny kanał o tym co robi, dopiero się rozwija, ale dobrze reaguje na to zabawne napięcie, jakie czyha na każdą osobę która próbuje coś tam tworzyć. Z jednej strony, głupio i nudno siedzieć samemu, z drugiej trzeba samemu rozwiązywać problemy, no i człowiek zabawnie się w tym miota - "...to może to zostawię, pójdę do pracy - poznam ludzi, albo nie bo jednak chcę coś stworzyć, ale może jednak na razie to zostawię, ale w pracy mi nie idzie..." Na całe szczęście ten etap mam już za sobą.
    Podejmuje ryzyku, będę inwestował pieniążki, swój czas - mogę być nieco nerwowy, gdy przyjdzie do super ważnych spraw, na pewno zabraknie mi poczucia humoru i dystansu - zrobię z siebie głupka, na 102%.

Z drugiej strony, chętnie się powygłupiam z ludźmi o podobnym poczuciu humoru i nie chcę co więcej traktować Tawerny jako sposobu na rozwiązywanie problemów technicznych. Coś tam akurat mnie zainteresuje, to ok. ale nie muszę robić wstępów z teorii barw, czy aberracji chromatycznej przy każdym wątku. Nieco to może być upierdliwe, mimo wszystko.

A po trzecie, nie ma potrzeby omawiania tych super ważnych tematów, bo muszę się teraz po prostu wyciszyć. Taka smutna prawda, a nie angażować w kolejne problemy.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 27, 2016, 22:32:35 »
    Kryminalistyka w Polsce jest dziedziną marginalizowaną i to jest problem. Osobiście podjąłem decyzję o rozpoczęciu studiów podyplomowych z tego kierunku. Co prawda wymaga to ode mnie wydania troszkę pieniążków, ale w wakacje sobie elegancko dorobiłem (a jakbym był kolejnym Ferdkiem Kiepskim polskiej sceny WB to bym sobie zarobił na WPL)* :D Zobaczymy jak to będzie. Od listopada rozpoczynam zajęcia. Nie będę ukrywał, że w pewien sposób ten kierunek mnie interesuje i chciałbym zdobyć wiedzę na ten temat. 4 tysie to też nie jest jakiś gruby hajs, niektórzy wydają połowę tej kwoty aby kupić sobie wykształcenie wyższe (tzn. prace licencjacką) albo mniejsze kwoty, by zakupić maturę :D

* oczywiście to w nawiasie to żart z tym WPLem :D

Offline huth

« Odpowiedź #18 dnia: Października 28, 2016, 15:23:22 »
    Nie lubię was, bo używacie zakazanego zdrobnienia "pieniążki".
    No i cóż, życzę wam powodzenia mimo to. Ja tam zawsze czuję się zmęczony i mam trudny okres, bo w końcu jeśli nie ma obciążenia , to trzeba się mobilizować, a to przecież obciążenie wewnętrzne, no a jak już jest inne, no to zaś ciężko. Trzeba robić, to się robi, nie trzeba robić, to tym bardziej trzeba coś robić. Wiecie rozumiecie

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 03, 2016, 22:46:18 »
    Ja też chce robić offtop!
    Rozumiem, potrzebujesz hobby, bo już ci się mody znudziły, a ja mam obsesję na punkcie Boba Rossa.
    Umiał genialnie wyjaśniać problemy techniczne, coś cudownego.
    Czy można tak sobie pogadać na luzie w wątku, czy teraz będzie to zbrodnia i będą kary, bo Bob Ross nie ma związku z kryminalistyką?

Nie wytrzymałem, przepraszam.

Offline huth

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 04, 2016, 16:55:59 »
    Nie wiem czy będzie kara, czy ja jestem moderatorem?
    fajny gif

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 28, 2016, 06:22:45 »
    Moim zdaniem uznasz, że owszem, zajęcia fajne, ale rzeczywistość pracy po studiach jest nieco inna. Ale no cóż, życzę powodzenia z kierunkiem ;)