Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sztandar  (Przeczytany 1675 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Godli

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Sztandar
    « dnia: Lipca 30, 2016, 20:38:52 »
    Witam. Wie ktoś jak zrobić własną flagę? Ta jest jeszcze za czasów "nowej" LN i chciałbym ją zmienić :D

« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2016, 19:18:19 wysłana przez Godli »

Offline Mikimak

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Flaga
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 30, 2016, 21:23:03 »
    Musisz edytować textury w Napoleonic Wars (Steam\steamapps\common\MountBlade Warband\Modules\Napoleonic Wars\Textures), możesz użyć do tego gimpa z wtyczką do plików dds. Flagi znajdziesz pod tymi nazwami: Colours1.dds, Colours2.dds, Colours3.dds, Weapon_flags.dds, ui_flags2.dds, ui_flags1.dds, ui_flags_new.dds, russian_flags.dds, mmflagstufff.dds i austrian_flags.dds.

Offline Godli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 30, 2016, 21:55:37 »
    Musisz edytować textury w Napoleonic Wars (Steam\steamapps\common\MountBlade Warband\Modules\Napoleonic Wars\Textures), możesz użyć do tego gimpa z wtyczką do plików dds. Flagi znajdziesz pod tymi nazwami: Colours1.dds, Colours2.dds, Colours3.dds, Weapon_flags.dds, ui_flags2.dds, ui_flags1.dds, ui_flags_new.dds, russian_flags.dds, mmflagstufff.dds i austrian_flags.dds.

Kiedyś tak próbowałem i nic :( z tego co widzę w paczce LN to są tam oddzielne pliki nazwane legia, legia2, legia 3

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 30, 2016, 22:43:47 »
    Nic? Nie mogłeś edytować pliku? czy nie widziałeś zmian w grze? Proszę, tutaj masz krótki poradnik jak edytować pliki dds: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15019.0 (wtyczkę możesz pobrać z tąd: https://code.google.com/archive/p/gimp-dds/downloads)  Dodam jeszcze, że przy eksportowaniu tekstury musisz wygenerować mipmapy.

Offline Godli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2016, 10:57:03 »
    Zrobiłem tak jak napisałeś i nadal nic  :/

Banery robiłem przez program DXTBmp (z niego przesyłałem plik do gimpa, zapisywałem w gimpie jako .jpg i znowu w tym programie zmieniałem na .dds) tylko na flagę to nie działa. Nie było żadnych zmian w grze :/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2016, 13:04:20 wysłana przez Godli »

Offline Godli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2016, 13:30:07 »
    Chciałbym zrobić własną paczkę textur tylko, że mam problem z tymi flagami...  W starej paczce LN są w folderze Textures pliki legia.dds legia2.dds legia3.dds. Dodatkowo jest jeszcze jeden folder Resources z plikiem mm_colours.brf (jest jeszcze więcej plików tylko to są na animacje i texturki dla jednostek) i są jeszcze dwa pliki tekstowe strings.txt i  troops.txt. Jak zmieniłem nazwę plików legia legia2 i legia3 to po wybraniu jednostki z tą flagą wyskoczył mi błąd że nie znaleziono pliku legia.dds Proszę o pomoc :D Chcę zrobić coś takiego jak ta paczka ;D

(click to show/hide)

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 31, 2016, 16:17:20 »
    Spróbuj usunąć te pliki z paczki LN i sprawdzić spójność plików w Steam. Powinny pobrać ci się oryginalne pliki brf i wtedy edytuj oryginalne textury.

Offline Godli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2016, 17:00:10 »
    A wiesz jak zrobić oddzielne pliki jak w tej paczce czy muszę edytować oryginalne?

Offline Godli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2016, 17:13:49 »
    Zrobiłem tak jak mi napisałeś i dalej nic...

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2016, 18:06:51 »
    Nie wiem jak zrobić to inaczej... musisz robić coś źle. Z MountBlade Warband\Modules\Napoleonic Wars\Resource usuń mm_colours.brf a z MountBlade Warband\Modules\Napoleonic Wars usuń troops.txt i strings.txt. Potem sprawdź spójność plików na Steam. Wtedy textury flag będą odczytywane z plików Colours1.dds, Colours2.dds, Colours3.dds itd. (tak jak w oryginalnym NW) i jeżeli je edytujesz to wtedy zobaczysz zmiany w grze. U mnie to działa.

Offline Godli

• Użytkownik
    Odp: Sztandar
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 31, 2016, 19:44:24 »
    Nadal nic :/