Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nietypowy problem  (Przeczytany 1263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gondoller

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nietypowy problem
    « dnia: Stycznia 07, 2009, 21:22:46 »
    Witam.

Mam w tej chwili dwa komputery - mój i kolegi. Na moim, M&B startuje do momentu ładowania modeli i tak już potrafi wisieć kilka godzin, potem wywala błąd i idzie spać (no ale czego oczekiwać po 196MB RAMu, 650MHz procka i 64MB na karcie).

Z kolei kolegi komputer, to AMD Athlon 2200+, 512MB RAMu i Radeon 9200 (128MB), więc powinno ruszyć... a tu o:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97efddd08d02a564.html

Czy ktoś z Was wie czego to może być wina? Nie mam zamiaru sciagać tego cholernego SDK, bo zajmuje jakieś 400MB a u innych chodzi gra bez tego... Co zrobić?

Pozdrawiam
    Gondoller

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    Odp: Nietypowy problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2009, 22:28:30 »
    Hmm, może spróbuj uaktualnić directx...

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2009, 23:19:30 »
    Radeon 9200 chyba nie obsługuje nowszych Shaderów, wyłącz je w opcjach konfiguracyjnych i spróbuj odpalić grę. Ew. możesz spróbować się przesiąść na sterowniki Omega. To dotyczy oczywiście komputera kolegi.

Na 196 RAMu wcale się nie dziwię, że się komp krztusi i zwraca. Spróbuj wyłączyć wszystkie niepotrzebne procesy w tle, zredukować grafikę do poziomu kocich wymiocin i może wtedy coś odpali.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2009, 23:27:09 »
    Na 196 RAMu to nawet jak wszystko na najniższe ustawienia poustawia to i tak nic to nie da. Co najwyżej będzie miał pokaz slajdów z szyskością 0,1fps. Ja mam giga RAMu i dość często mi się przycina M&B, nie mówiąc już o Wieśku.

Offline Gondoller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2009, 15:08:17 »
    Na moim to w sumie tylko szachy chodzą xD plus staaaaare i wypasione gry typu Fallout.

A co do kompa kolegi (zapewne odkupię, bo mi się spodobał xD):
    DirectX 9.0c, najświeższe stery itp.

Na oficjalnym anglojęzycznym forum gry ludzie mieli podobne problemy, ale ich rozwiązania u mnie nie zadziałały, więc wybrałem moje ulubione - format i wszystko powolutku od nowa

Dzięki za help :P

Pozdro