Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak wziąć do niewoli lorda?  (Przeczytany 2571 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak wziąć do niewoli lorda?
    « dnia: Stycznia 07, 2009, 16:58:52 »
    Mam misję w której muszę wziąć do niewoli lorda wrogiego państwa.Podczas bitwy specjalnie wziąłem duuuuży młotek xD żeby go nie zabić (potem zobaczyłem że toporem i tak bym go nie zabił),a on i tak uciekł (komunikat).Jak wziąć go do niewoli?

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    • Mount & Blade is my life..
    Odp: Jak wziąć do niewoli lorda?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2009, 17:03:04 »
    Po prostu. Musisz na niego natrafić i go jeszcze raz zaatakować. Lorda nie da się zabić więc tnij go z miecza. Jak będziesz miał szczęście to go złapiesz [tzn. nie będzie pisać że uciekł tylko pojawi ci się i powiesz mu "jesteś teraz moim więźniem"]. A jeśli ucieknie to będziesz musiał znowu na niego natrafić [na jego oddział] i wygrać bitwę, może wkońcu go złapiesz

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2009, 17:08:11 »
    A jest jakaś szansa na to że go złapię? Np 50% - 50 % że ucieknie / zostanie złapany?

Edit : właśnie wygrałem 2 walkę z rzędu z tym samym lordem.Dostał w łeb oburęcznym toporem i znowu uciekł :S

Btw,jest jakiś sposób na optymalizację tej gry na słabsze komputery?Mam procesor 1.8 i mi sie ścina całkiem sporo :/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 17:14:51 wysłana przez DarkHunter »

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2009, 23:23:47 »
    Masz 20% szansy na złapanie wrogiego lorda. Save przed walką + modlitwa zalecane.

Sposobów na poprawę szybkości działania wszystkich aplikacji jest wiele. Poszukaj na google, a na pewno coś znajdziesz. Sam procesor nie ma aż tak wielkiego znaczenia w przypadku M&B, jak i większości gier.

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2009, 20:34:56 »
    Jest jeszcze jeden sposób, Państwo A ma wojnę z państwem B, a ty masz i z A i z B. Szukasz sobie lorda państwa A, który ma w niewoli lorda państwa B, kiedy z nim wygrasz, to jeniec-możnowładca jest uwolniony, a ty możesz go wypuścić, albo przetrzymać dalej;).
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2009, 16:15:25 »
    Sprytne ;] ...acz...bardzo ciężkie do wykonania xD. BTW,temat można już zamknąć - wygrałem z 10 bitew, nie złapałem lorda, skończył mi się czas, zawaliłem misję, nikt mnie nie kocha, wygnali mnie z państwa, pływam teraz po Karaibach szukając machiny czasu.