Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z Serwerami  (Przeczytany 1882 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Demon_Bafomet

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z Serwerami
    « dnia: Czerwca 30, 2016, 00:55:01 »
    Witam
    Mam problem z wejściem na serwer, mianowicie w zakładce internet w ogóle mi nie wyszukuje serwerów, a w zakładce ulubione znajduje lecz nie mogę na niego wejść. Wyskakuje błąd "Nie można połączyć z serwerem" Dodam że dziś tak ok godziny 15 normalnie wszystko działało. Robiłem reset WB, kompa nawet reinstal gry lecz to nie pomogło.
    HELP!!!

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z Serwerami
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 30, 2016, 10:10:46 »
    Może coś z internetem?
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 30, 2016, 10:41:21 »
    (click to show/hide)

Tłumacząc na nasze;

Metoda I
    Uruchom wiersz poleceń, wpisz w niego komendę netsh winsock reset. Zrestartuj komputer i zobacz czy przyniesie to efekt.

Metoda II
    Wejdź w ustawienia swojego rutera, odznacz opcję blokownie IP floodingu oraz blokowanie połączeń anonimowych

Metoda III
    Uruchom grę najzwyczajniej w świecie, do miejsca w którym utknąłeś (niewczytująca się lista serwerów lub serwer z którym nie możesz się połączyć). Wciśnij kombinację ALT+TAB, wróć do pulpitu a potem przełącz się na innego systemowego użytkownika. Zaloguj się z powrotem na swoje konto i zobacz czy to coś da.

Metoda IV
    Znajdź plik RGL_config.txt w katalogu Warbanda. Wyszukaj w nim linijkę max_number_of_connections i zmień wartość z 64 na 20. Zapisz zmiany. Uruchom WB.

Metoda V
    Znajdź plik RGL_config.txt w katalogu Warbanda. Wyszukaj w nim linijkę use_secure_connection = 1 i zmień wartość z 1 na 0. Jeżeli wartość od razu była 0, zmień na 1. Zapisz zmiany. Uruchom WB.

Metoda VI
    Spróbuj hostować nową grę. Wczytaj mapę, zespawnuj się. Po wykonaniu tych czynności wróć do listy serwerów i zobacz czy przyniesie to rezultat

Metoda VII
    Dodaj Warbanda do listy wyjątków swojego antywirusa.

Metoda VIII
    Wyłącz Warbanda, wejdź w katalog C:\Users\NazwaUżytkownika\AppData\Roaming\Mount&Blade Warband (możesz to też zrobić wpisując %appdata% w aplikację Uruchom i klikając folder WB)
    Zmień nazwę pliku profiles.dat na profiles.dat.old.
    Uruchom Warbanda. Gra wygeneruje nowy plik profiles.dat przez co z multiplayera znikną postacie. Stwórz nową postać i zobacz czy coś to da.
    Jeżeli nie, usuń nowy profiles.dat i zmień nazwę profiles.dat.old (stare postacie cały czas w nim siedzą) z powrotem na profiles.dat.

Jeżeli wszystkie te oraz inne metody zawiodą, możesz opcjonalnie przechwycić logi i wysłać raport o błędzie do TW. Napisz jeżeli jesteś zainteresowany tą opcją, to powiem co i jak.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2016, 11:18:14 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Demon_Bafomet

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 30, 2016, 14:07:23 »
    Dzięki metoda VII zadziałała :)