Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wrogi szpieg / Jednostki  (Przeczytany 2937 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sewerynus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wrogi szpieg / Jednostki
    « dnia: Czerwca 23, 2016, 12:13:21 »
    Siema, wie ktoś może dlaczego przy ataku na jakąś osadę, jednostki się nie słuchają rozkazów?
    Misja z schwytaniem wrogiego szpiega: Jak złapać wrogiego szpiega? Czekam i czekam ale nikt z miasta nie wyjeżdża...
    A i jeszcze jedno pytanko: od czego zależy czy możemy się przedrzeć do wrogiej osady? ( chodzi mi o ogólną możliwość, a nie szanse powodzenia )
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2016, 12:38:24 wysłana przez Sewerynus »

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Wrogi szpieg / Jednostki
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 23, 2016, 18:48:15 »
    Napisz dokładniej. Na osadę, w sensie wieś czy chodzi Ci może o zamek? Jednostki Twoje czy sojusznicze? Co do misji ze szpiegiem: jeżeli chodzi tu o to, że masz zaczekać, aż wyjedzie z miasta i podążać za nim, to masz zaczekać, aż wyjedzie z miasta i podążać jego tropem na mapie. Z przedarciem się do osady są możliwe szanse powodzenia w zależności od Twojego rozmiaru wojska, to na pewno (logiczne, że armia ma większe szanse zauważenie niż pojedyncza jednostka). Nie jestem pewien czy to nie zależy też od Twojej zręczności...
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Sewerynus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2016, 19:09:12 »
    1. Chodzi o jednostki sojusznicze - nawet gdy są podświetlone na zielono to się nie słuchają - w przeciwieństwie do Warbanda. Najazd na miasto / twierdzę - na polu bitwy już się słuchają.
    2. Jeżeli chodzi o przedarcie się do miasta to chodzi mi o to że gdy dotarłem do wrogiej np: osady to nie mam W OGÓLE opcji przedarcia / przekradnięcia się do miast Kozackich a jeżeli chodzi o Szwedów to ta opcja jest zawsze.
    3. Szpieg - właśnie czekałem całą dobę ale nikt " podejrzany " z miasta nie wyjeżdżał.

Offline Matkowski

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 23, 2016, 19:59:38 »
    Akurat tego, że się nie słuchają podczas oblężeń to standard, przynajmniej u mnie tak było i w sumie nie starałem się tego zmienić - może jakiś mod to naprawia.
    Co do szpiega to masz zapis jeszcze jak nie otrzymałeś tej misji?

Offline Sewerynus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 23, 2016, 21:11:07 »
    Zawsze zapisuję grę przed pobraniem misji od jakiegoś lorda na wypadek takiej której nie lubię. Także po prostu wczytałem i nie brałem misji, po czym zacząłem grać normalnie dalej :)

Offline Sewerynus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 23, 2016, 21:33:41 »
    Jako że w tytule tematu jest wyraz "jednostki" to nie będę tworzył nowego tylko się zapytam już to:
    Jaka jednostka z całej gry ma największe umiejętności posługiwania się bronią palną?
    Jeżeli ktoś wie to niech napisze najlepszego w tej dziedzinie kawalerzystę i strzelca. 

Offline Matkowski

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 25, 2016, 00:30:25 »
    Zależy jak jednostki z MP różnią się od singlowych ale na pewno najlepszym strzelcem jest muszkieter szwedzki, a jeżeli chodzi o kawalerię to wydaje mi się, że szwedzki rajtar. W sumie nie miałem nigdy okazji ich werbować, więc są to tylko przypuszczenia.

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 25, 2016, 03:50:21 »
    Jeżeli idzie o broń palną, to Matek dobrze pisze. Najlepsze jednostki posiadają Szwedzi. A jeżeli chodzi o normalną kawalerię, to ekwipunkiem i umiejętnościami najlepsi są husarze.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Sewerynus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 10, 2016, 11:59:04 »
    Nie, najlepszym kawalerzystą z najl umiejętnościami broni palnej jest Kawalerzysta Zaporowski (weteran ) a przynajmniej spotkałem takiego z najlepszymi umiejętnościami strzeleckimi dotychczas. (170)
    Szwecji Rajtar (weteran) (160)

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 10, 2016, 19:23:43 »
    Tak czy siak szwedzcy rajtarzy są najbardziej efektywną jednostką kawaleryjską z bronią palną.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Sambor24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2016, 20:56:58 »
    Tak czy siak szwedzcy rajtarzy są najbardziej efektywną jednostką kawaleryjską z bronią palną.
    Zgadzam sie z Toba, masz stu procentową racje.