Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days pytania  (Przeczytany 6253 razy)

Opis tematu: Możecie tu zadawać pytania dotyczące modu The Last Days of the Third Age.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dawipir

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: The Last Days pytania
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 28, 2016, 16:26:40 »
    No cóż, dla mnie Gothic to gra z dzieciństwa, aczkolwiek 3 część jest słaba, 1 i 2 gorąco polecam.
    Neverwinter był jak dla mnie trochę podchodzący pod hackn'slashe, których szczerym sercem nienawidzę (Seria Diablo, Loki, Sacred)
    A shootery lubisz? Bo ja grałem kiedyś w Battlefield Heroes, ale twórcy po kilku latach grę niestety wyłączyli...
    Niedawno właśnie dowiedziałem się o Renegade Line, grze w tym samym klimacie, naprawdę ucieszyła mnie ta wiadomość.
    http://renegadeline.pl/
    Gierka może być naprawdę zacna, gorąco wspieram ten projekt.
    Ale może żeby nie było zupełnie nie na temat, to może powiem, a raczej się zapytam, czy ciche patche wprowadzają opcje zniszczenia frakcji kliknięciem, czego ja grając bez nich nie znalazłem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2016, 18:58:53 wysłana przez Dawipir »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 29, 2016, 07:19:10 »
    w shootery to już się nagrałem, godziny w multi CoD i podobnych spędzone, obecnie rzadko. Po długiej przerwie od takiego grania z multi próbuję grać w Squad, bo nie ma tu nastawienia na znajomość każdego kąta na mapie i rozgrywania wielu powtarzalnych meczy, a w singlu czeka kilka pozycji(za dużo gier z bundle'i mam)
    Jasne, NWN może przypominać h'n's, choć jakby to przeanalizować, to daleko mu do tego, jedynie design poziomów jest za bardzo nastawiony na mobów do wycięcia, przez co są etapy, gdzie xp wchodzi tylko z tego.

Nie wiem czy te opcje wprowadzają ciche patche. Możliwe że tak. W każdym razie cheaty i debug mod powinny być gdzieś do włączenia w menu obozu.

Offline Dawipir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 09, 2017, 12:09:35 »
    No cóż, w 2016 porzuciłem tld, i wyszło na to, że po to by powrócić do niego w kolejnym roku...
    Szykuję się do rozgrywki Beorningami, może być ciekawie, chociaż wiem jak się to rozstrzygnie, gdyż wojna na północy to jedna wielka ściema.
    Gundabad jak wyruszy to zaraz wyruszą na niego trzy połączone armie - elficko-krasnoludzko-ludzkie(ja tak miałem). No i wynik takiej bitwy jest oczywisty. Moria jest dość daleko od w miarę silnych frakcji jak Rhun chociażby, więc są sami wobec całej hordy elfów. No a Dale, Esgaroth,Erebor są tak położone, że bitwy z wojskami Rhunu również są zazwyczaj przesądzone. Dol Guldur to z kolei jakaś ściema bo są słabiutcy, a niby jak upadnie, to zaraz Gandalf wyjeżdża z tekstem że świt nadchodzi. Mimo to liczę na to, że będzie się działo, ewentualnie przeczituję wojnę na północy, czego wolałbym nie robić.
    Właściwie to tld to świetny mod, który posiada jednak wkurzający system. Bardzo cenię sobie klimat, i nie lubię go sobie psuć. A ten mod zmusił mnie to rzeczy typo teleportacja, odkrywanie mapy, i teleportacja.... i ..odkrywanie mapy :D
    Jedyne co mi się w morii podoba to sama lokacja. Jest wg. mnie zajebiście zrobiona i zawsze chętnie tam zaglądałem. Wszystkie frakcje co mają obozy(kilkanaście namiotów lub w skrajnych przypadkach zwykła plaża, bądź też cudowna lokacja z pięknymi słonikami, wyglądającymi okropnie realistycznie).
    A jeszcze co do Beorningów, to mam takie marzenie podbić im siłę frakcji tak, że silniejsi od Mordoru będą :D Mam zamiar armię berserkerów wyszkolić, oj będzie eksterminacja plugastwa, oj będzie...
    I jeszcze takie pytanko, jak mogę podbić siłę mojej frakcji, nie obniżając siły przeciwników? Bo przydałoby mi się to w pewnym tld-owym eksperymencie(jakby się udał to wyjaśnię o co chodzi).

No dobra, czas zacząć Wojnę o Pierścień!
    znowu..... :D

Offline huth

« Odpowiedź #18 dnia: Marca 11, 2017, 13:52:37 »
    Twórcom TLD chyba sami siebie zrobili w balona, że silnik i system rozgrywki M&B jest właściwy dla ich moda. Tak właściwie to jest ten ich mod jak pełnoprawna kampania z battle for middle-earth (to chyba w dwójce było?), tylko że koncepcja moda rozbija sie o ten sandboxowy do bólu system gry. Ale prawie im się udało. Właściwie grając większymi nacjami i 'słusznymi' rasami, to jest bardzo fajnie, dopiero przy tych pomniejszych robi się niegrywalnie. Coś jak gra Irakiem w HoI.

W tym menu opcji moda oraz w cheatach nie ma czegoś do testów, co by jakoś dało nacji więcej siły i środków?

Offline Dawipir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 12, 2017, 13:23:01 »
    Być może zabrzmi to komicznie, ale przeszedłem tld po stronie beorna.
    Zabawne, nie?
    I wychodzi na to, że albo jestem strasznym maniakiem, albo teleportacja i odkrywanie mapy bardzo wiele zmieniają.
    Do ostatecznej bitwy doszło około w 156 dniu.
    A co mnie najbardziej denerwuje w tld?
    To, że ani razu nie miałem ciekawej wojny po stronie dobrych. Żadna z dobrych frakcji mi nie upadła...
    A to wszystko przez północ tak naprawdę. Bo oni tam wyrżną tych złych, i przybędzie na Gondor potem takie 6/5 obozów Lorien,Rohanu, Beorningów, Imladris,Dale,Ereboru - no proszę, czyli sześć.
    Wojna jest u mnie tak do bólu przewidywalna, że grać się odechciewa.
    Nie będę już mówił o balansie, bo zanim jeszcze powstały obozy w Gondorze, który ostro przegrywał, to moja (początkowo najsłabsza frakcja) siłą dorównywała MORDOROWI.
    Teraz zagram złymi, a dokładnie Khandem, i choć to dość dziwne, to modlę się by Wojnę na Północy wygrali Ci dobrzy, bo dopiero wtedy będzie ciekawie.
    Masz rację, te ''Wielkie'' frakcje są dobrze położone i gra się całkiem całkiem.
    No ale mnie niestety, lub stety ciągnie do tych pobocznych frakcji, bo głównymi grając jakoś nie mam frajdy, co nie znaczy, że inni gracze jej nie mają.
    No dobra, Czas zacząć wojnę o śródziemię!
    Znowu po raz drugi :D

Offline huth

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 13, 2017, 20:21:38 »
    Właściwie można powiedzieć, że to była alternatywna historia, czy też epopeja, w której po prostu Beorningowie pełnią rolę drużyny pierścienia, więc nie wczułeś się wystarczająco w narrację twojej kampanii :P
    Przecież o to chodzi w M&B, żeby kreować historię świata przez swój mocny udział i wpływ. Tylko że w TLD część się dzieje niezależnie od nas(albo pośrednio bardzo) i niejako automatycznie i na dodatek nie ma zbyt wiele opcji gameplaya.
    Ale czy to się aż tak różni od gry w M&B... TLD przeszedłem, oczywiście na czitach, ale chciało mi się, a takiego M&B, WB czy PoPa nigdy, bo albo nie ma po co nawet czitując albo nawet czitując wlecze się ten grind strasznie. Więc nie jest aż tak źle, super mod :P

Offline Dawipir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 14, 2017, 16:58:32 »
    Masz rację, tldka odstawiam ale go nie usuwam, bo wrócę do niego wkrótce, a teraz biorę się za Władcę Pierścieni Bitwa o Śródziemie II. Z bardzo dobrym dodatkiem król nazguli.
    Właściwie to gdyby nie ten Tolkienowski klimat to tak by mnie to tego moda nie ciągneło, ale że jest on w moim ulubionym uniwersum to raczej pozycja obowiązkowa, zwłaszcza że mam całą kolekcję M&B :)