Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband na konsole!  (Przeczytany 2206 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Warband na konsole!
    « dnia: Czerwca 08, 2016, 16:02:55 »
    Cześć! Widzieliście news'a? http://www.gram.pl/news/2016/06/07/techland-polskim-wydawca-mount-blade-warband-na-ps4-i-xboksa-one.shtml Nasze kochane WB doczeka się premiery na konsole PS4 oraz Xbox One. Przyznam, że bardzo ciekawi mnie, jak to wyglądać będzie, ponieważ grałem na padzie od Xbox'a na pececie. Jak dla mnie taka rozgrywka była niemożliwa (zła konfiguracja ustawień pada na peceta czy może fakt, że nie jestem zwolennikiem padów w takich grach?), dlatego chciałbym zobaczyć, jak to na konsolach zrobią. Kolejne pytanie - na stronie jest wspomniane o trybie multiplayer, więc interesuje mnie czy gracze konsolowi będą normalnie mogli grać z tymi pecetowymi (nie wiem, nie znam się, dlatego pytam)? Wiem, że konsole mają łącze z internetem, ale jak tam wyglądać będą np. mody? Czy będą one grywalne na konsoli czy trzeba będzie tworzyć je od nowa? Konsoli nie posiadam i się na nich nie znam, stąd te pytania. Zapraszam do dyskusji!
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    Odp: Warband na konsole!
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 08, 2016, 22:17:22 »
    Hmm, po pierwsze czy WB będzie miał takie zainteresowanie na konsolach? wątpie. Jeżeli już to rozgrywka będzie znacząco się różniła od tej na PC. A co do modów to chyba nie ma zbytnio możliwości, ostatnio słyszałem że konsolowcy bojkotowali bo twórcy modów/ czy tam deweloperzy nie umożliwili dostępu do modów w Fallout 4.

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2016, 23:52:24 »
    W multiplayer konsola kontra PC to albo totalne posiekanie konsolowców albo stworzenie bardzo mocnych ułatwień na konsoli. Nie słyszałem o grze, gdzie użytkownicy obydwu platform mieliby takie same szanse.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 24, 2016, 00:05:06 »
    Beda mieli autohitslasha i chamberscripty to beda mogli grac multiplejer z refem :v

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 24, 2016, 11:00:49 »
    A autoblock?

Offline seb0l11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 12, 2016, 16:03:51 »
    Kupuję na bank jak wyjdzie na PS4, jestem tylko ciekaw sterowania np. na mapie świata.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 12, 2016, 19:19:49 »
    Uwielbiam Warbanda jak i podstawkę i mody do nich, ale też nie przepadam za konsolami, parę razy w życiu u znajomego grałem w jakieś wyścigówki, czy też shottery na tę platformę, i nie czuje do tego bluesa. Zależy jeszcze jaki zakres mechaniki gry dadzą na konsola, czy samo multi czy też grę dla jednego gracza, to już rozwoju i zakupu wojska, to już nie potrafię sobie wyobrazić, no chyba że strasznie uproszczą grę.

Offline seb0l11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 20, 2016, 20:51:48 »
    Gram już jakiś czas na Xbox One, nie ma żadnych uproszczeń wszystko przeniesione z PC, ładnie śmiga w 60 fps, jedynie mało ludzi w multi ale to nie jest jakiś wielki problem. Sterowanie jest jak najbardziej OK.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2017, 17:39:11 wysłana przez seb0l11 »