Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modem TLD - wywalanie do pulpitu, plik "tld_missiles_a.brf"  (Przeczytany 2127 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DenonLBN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zainstalowałem na najnowszej wersji Warbanda najnowszą wersję moda TLD dokładnie tak jak jest to podane na tym filmie: http://www.moddb.com/mods/the-last-days/videos "How to Install TLD for Warband". Na stronach angielskich są jakieś rady na ten mój problem. Nie rozumiem jednak z nich za wiele. Tak więc:

1. Po załączeniu moda i starcie gry wywala mi do pulpitu od razu po jednosekundowym ciemnym ekranie z errorem: hlsl_data_handles[5] not valid
    2. Po kliknięciu w "OK" zamiast "5" pojawiają mi się kolejno liczby: 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 31, 41, 46, 47, 48 i 49.
    3. Po ostatnim kliknięciu w "OK" na chwilę wyświetla mi się ekran ładowania gry (z obrazem z Native'a), który zaraz też znika, a zamiast niego pojawia się error: "Mesh names should have at least 2 characters: rename "0", in file "Modules/TLD/Resource/tld_missiles_a.brf"

Co mam zrobić?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Problem z modem TLD - wywalanie do pulpitu, plik "tld_missiles_a.brf"
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2016, 21:08:25 »
    https://tldmod.github.io/

generalnie potrzebujesz czystego warbanda, potem samo TLD, potem patcha na kompatybilność TLD z warbandem, a potem najnowszego nightly patcha do wersji warbandowej.
    Jak ci coś nie działa po uwzględnieniu tego, to pewnie coś zainstalowałeś/skopiowałeś do błędnej lokalizacji