Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][17pp] 17 Pułk Piechoty  (Przeczytany 15101 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kappaniero

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • My watch is ended.
    Odp: [NW][17pp] 17 Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 12, 2016, 00:19:32 »
    Pokonalo by, ale 40 na 1.
    Znów zaczynasz? Mało Ci, że już jesteś pośmiewiskiem całej Tawerny?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 12, 2016, 01:58:25 »
    Ja bym wszystkich w te bagnety spykał.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:28:48 »
    Jarlu - przyjmuję wyzwanie. Możesz nawet wybrać broń. Screeny udostępniamy na tawernie. Jak przegrasz to zostaje przywódcą wszystkich twoich pułków do końca życia. Jak wygrasz to stworzę nową Legię Nadwislańską pod twoim zwierzchnictwem. Jako weteran Musket Moda i adiutant major 4PP mam moc i energię aby to zrobić. Jestem w końcu spadkobiercą Ser Bułki.

Offline SpajderChrum

• Morderca Macior z Moczar
    • Użytkownik
    • Piwa: 32
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:41:08 »
    Jestem w końcu spadkobiercą Ser Bułki.
    Ale Lucjana to Ty szanuj.

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 13, 2016, 14:03:27 »
    Ok nic nie pisze
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 15:16:22 wysłana przez Fiszek12 »

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 13, 2016, 14:37:53 »
    Jarlu - przyjmuję wyzwanie. Możesz nawet wybrać broń. Screeny udostępniamy na tawernie. Jak przegrasz to zostaje przywódcą wszystkich twoich pułków do końca życia. Jak wygrasz to stworzę nową Legię Nadwislańską pod twoim zwierzchnictwem. Jako weteran Musket Moda i adiutant major 4PP mam moc i energię aby to zrobić. Jestem w końcu spadkobiercą Ser Bułki.

Nie rozumiem ? Przecież cię nie wyzywałem na żaden pojedynek.
    Znów zaczynasz? Mało Ci, że już jesteś pośmiewiskiem całej Tawerny?
    Co zaczynam ? Ganczo się zapytał a ja próbowałem odpowiedzieć.
    Dżarl  dostałeś szanse xD IvE ratuj 23pp Prosze :(
    Fiszek, szanse to ja bym miał gdyby Ci prąd w domu odcieli. Bo to ty jesteś rakiem tego pułku. Codziennie próbujesz robić jakieś rebelie. Porównujesz mnie do jakiegoś króla z warcrafta. Mało tego wmawiasz ludziom z 23pp że próbuje ich sprzedać. Robisz jakieś teorie spiskowe. Ogarnij się! Nie pojmiesz tego, że już nigdy nie będziesz Pułkownikiem ! Nikt ci nie ufa, bo jesteś psychiczny.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 14:57:35 wysłana przez 14_Jarl »

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 13, 2016, 14:40:59 »
    Dżarl  dostałeś szanse xD IvE ratuj 23pp Prosze :(

Ale Dóżo wniosłeś xDDD Do Tego Tematu :)) Gratuluje xDDDDDD
    Proponuje Wrzucić Więcej 'xDDDDDDDDD'ków I Innych Emotikon To Wtedy Bedziesz Brzmiał Powazniej :))
    A O Przecinkach Czy Polskich Znakach To Nawet Nie Wspomne xDDDD
    Chrzanic,,,Te Wasze Przecinki,,,, ,,,,Moge Je Stawiac Gdziekolwiek Chce '''NAWET NA GUŻE'''',',',',','''
    xDDDDDDDDDDDDD
    A Te Durze Litery Na Poczatku Kazdego Wyrazu,,'' To Takie Przygotowanie Na Niemiecko Okópacje Bo U Nich Sie Pisze Żeczowniki Zawsze Z Duzej Litery xDDDD :))

(click to show/hide)

BTW, jeżeli dojdzie do tego pojedynku (w co wątpię) wykupuję sobie w tym momencie miejsce żeby oglądać na żywo.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 14:52:02 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 13, 2016, 17:39:26 »
     Ja rozumiem, że tego forum nikt już na poważnie nie bierze, z drobnymi wyjątkami, ale "aby być śmiesznym, trzeba być śmiesznym". Sorry.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 13, 2016, 17:53:49 »
    Ja rozumiem, że tego forum nikt już na poważnie nie bierze [..]

No właśnie wiele osób bierze w pełni na poważne zarówno forum, jak i grę. A to jest błąd, jaki większość z nas popełniała na początku, tak jak teraz popełniają go osoby robiące te sztuczne awantury tutaj.

Ja tak od siebie powiem jeszcze, dlaczego pozwoliłem na kłótnie i dramy w wątkach klanowych. Przyjąłem, że forum jest właśnie po to, by dyskutować sobie, nawet na tematy głupie. Można robić dramy, kłócić się o największe pierdoły, wyzywać się na pojedynki, ogólnie robić zamieszanie wokół klanów. Nic nie szkodzi, jak czasem niektórzy się przy tym napną i zdenerwują, bo dali się podpuścić, albo mają gorszy dzień. Ale wasz problem tutaj leży w pojmowaniu tej gry (a co za tym idzie i forum). Bierzecie wszystko na poważnie, jako sprawę życia i śmierci. Przykład posta Fiszka kilka wpisów wyżej - gdy to przeczytałem, potraktowałem to początkowo jako lekką prowokację i żart (co też wskazywały emotikony), jednak dopiero po tym jak go skasował w odpowiedzi na post Eltarka, uświadomiłem sobie, że było to całkowicie na serio, przez co wziął tą uwagę do siebie.

Nabierajcie dystansu do wszystkiego (również do siebie), a gwarantuję, że będziecie mieli więcej przyjemności z gry i nawet te dramy na forum nie będą sprawiały, że ludzie będą was postrzegać negatywnie. Wystarczy tylko dystans i zamiana podchodzenia do tego, jak do sprawy życia i śmierci na zwykłe poczucie humoru. A z czasem nauczycie się nawet dostrzegać granicę tych żartów, a wtedy będzie już perfekcyjnie.

Szkoda też patrzeć, jak osoby, które w realu były kolegami, pokłóciły się i mają teraz złe relacje, ponieważ w grze komputerowej poróżnili się o rangę w internetowym pułku. Naprawdę nie jest to tego warte, przemyślcie tą sprawę jeszcze raz, ale to uwaga całkowicie na marginesie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Wierzba

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Papież, a ile on ma dywizji? ~ Józef Stalin
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 13, 2016, 18:12:25 »
    Pokonalo by, ale 40 na 1.
    A ty wiesz co to za bóstwo?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 13, 2016, 18:52:12 »
    Dykciu napisał rzecz oczywistą.
    W gry gra się dla zabawy.

Granie po to żeby szarpać sobie nerwy i do tego "brać wszystko na poważnie jako sprawę życia i śmierci" w mojej opinii podpada pod wyższą formę masochizmu.

Ale wracając.
    Jak wytłumaczysz takim ludziom, po niezliczonych uwagach od zwykłych użytkowników i moderacji, podstawowe zasady pisowni? Ja nie mówię już nawet o tych przecinkach czy w 100% poprawnej gramatyce bo nikt normalny nie zwraca na to uwagi przy luźnych dyskusjach na forach takich jak to.
    Ale kiedy przy poście trzeba siedzieć dłuższy czas i odszyfrowywać wyraz po wyrazie, nieraz czytając ów post kilkanaście razy żeby w ogóle zrozumieć o co w nim chodzi, granica pomiędzy tolerancją dla błędów a wewnętrznym gramatycznym wojownikiem się u mnie zaciera. Kiedy tłumaczenie nic nie a błędy są ciągle i ciągle i ciągle powtarzane, naturalnym i ludzkim odruchem jest przestanie traktowania takiej osoby na poważnie.

Jak kiedyś zostało powiedziane - "If you can't beat them, join them."
    Wienc Mi xD Posostaje',,''' Robic Sobie Z Tego Jaja Iksde I Zobacyc Co Jeszcze Sie Stanie Nim Ktosi Powstrzyma Tom Karuzele Smiehu xDDDD :)) ''''',, :D:D:D xD
    A, I Tak Wogule. Baj De Łej. Lepiej Rzeby Teraz' We Wcionż Mlodym Wieku Ktosi Spotkal Sie Z Krytyka Swoich Umiejetnosci Polonistycznych, Przeciez Nie Arz Tak Ostrom I Wzial Sie Za Siebie (Szczegulnie Rze To Jest Internet, Morzliwosci Poprawy I Ućeczki Od Wspomnianej Krytyki Są Nieporownywalnie Wieksze Niz W Prawdziwym Swiecie), Niz Pozniej Meczyl Sie Z Owa Krytyka Do Konca Rzycia, Prawdziwego Rzycia, W Dodatku Od Innych Osub I Kto Wie Czy Nie Jeszcze Ostrzejsza1,!.

Tłumaczenie, jakby komuś się nie chciało męczyć z powyższym:
    Więc mi pozostaje robić sobie z tego jaja i zobaczyć co się stanie nim ktoś powstrzyma tą karuzelę śmiechu. A, i tak w ogóle. Lepiej żeby teraz, we wciąż młodym wieku, ktoś spotkał się z krytyką (przecież nie aż tak specjalnie ostrą) swoich umiejętności polonistycznych i wziął się za siebie (szczególnie że to jest internet, możliwości poprawy/ucieczki od tej krytyki są nieporównywalnie większe w stosunku do prawdziwego świata), niż żeby później męczył się z tą krytyką przez całe życie, nie wirtualne lecz prawdziwe.

Zedytuję bo chcę coś dopisać:

Inną rzeczą przez którą prawie zakrztusiłem się herbatką ze śmiechu jest to:

uświadomiłem sobie, że było to całkowicie na serio, przez co wziął tą uwagę do siebie.

Kliknij tutaj. Śmiało.
    Wychodzi na to, że bezpośrednie zniewagi i obelgi które poza światem wirtualnym podchodziłyby pod paragrafy spływają po nim jak woda po dachówce, natomiast parodiowanie jego sposobu pisania zadało mu taki ból że aż usunął komentarz. Czy ja w ogóle powinienem coś tu dopisywać? Sam sobie wyciągnij wnioski.
    FAKTYCZNIE PRZESADZIŁEM, BARDZO PRZEPRASZAM!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 19:18:14 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 13, 2016, 18:58:12 »
    Ja to jestem zawsze śmiertelnie poważny.

Offline vtz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 13, 2016, 21:58:20 »
    Chciałbym tylko skromnie zwrócić uwagę na to, że miejsce na spam jarla i Fiszka jest tutaj. :-)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Wierzba

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Papież, a ile on ma dywizji? ~ Józef Stalin
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 13, 2016, 22:51:26 »
    Awanse
    Awans na Podporucznika

Wierzba
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 14, 2016, 09:45:12 »
    Od dzisiaj się zmienie

Trzymamy za słowo. //Alkhadias
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2016, 10:16:11 wysłana przez Alkhadias »