Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ECS3] European Championship Series 3  (Przeczytany 13196 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    [ECS3] European Championship Series 3
    « dnia: Kwietnia 29, 2016, 18:00:06 »

European Championship Series to jeden z głównych turniejów kompetytywnej sceny Warbanda. Jego pierwsza edycja odbyła się w 2013 roku i zakończyła się zwycięstwem Apis Europae w dosyć kontrowersyjnym finale. Druga edycja odbyła się prawie dwa lata później, w maju i czerwcu 2015 roku. Tym razem triumfatorami rozgrywek zostali Freelancers, wygrywając z Apis Europae w nadzwyczaj zaciętym finale. Obecnie rozpoczyna się już trzecia edycja tego turnieju, z wieloma nowymi drużynami, ale i z wieloma mającymi spore doświadczenie w rozgrywkach ECS. Czy Freelancers obronią tytuł? A może na drodze stanie im KURWA lub Defenders of Wonwokie? Czy może w czasie turnieju pojawi się jakiś czarny koń, który umocni swoją pozycję na scenie aż do pojawienia się Bannerlorda? Już wkrótce się przekonamy!

« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2016, 21:10:18 wysłana przez Lew »

Offline Bojar

• Użytkownik
    Odp: [ECS3] European Championship Series 3
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2016, 18:00:22 »
    Archiwum:

• podsumowanie grup kwalifikacyjnych by Bojar&Lew:

(click to show/hide)

• podsumowanie grup kwalifikacyjnych by Prusak
    • ogłoszenie ECL2
    • podsumowanie kwalifikacji
    • opublikowane koszyki
    • rozlosowane grupy!
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2016, 00:10:48 wysłana przez Lew »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2016, 18:40:47 »
    W kwestii naszych zapowiedzi, pragnę nadmienić, że część była pisana przed zmianą admin teamu i niektórych zasad, przez co w tekstach mogą pojawiać się błędne informacje, na przykład o tym, że drużyny rozgrywają dwa mecze, nawet w przypadku porażki w pierwszym.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2016, 21:54:08 »
    Jutro gramy mecz z Pycb o 13.00 xd
    Wszystkie kille jeakie zdobedę to dedykuje polskkiej spolecznośći warbanda
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 30, 2016, 10:42:40 »
    Sorry za double post ale chciałbym coś dodać.

Według mnie w grupie C jest dwóch faworytów - Wolfpack oraz CCC. Nie wiem jak to wygląda z Wolfpackiem i ich częstotliwością grania sparingów, ale CCC jest dość aktywne jeśli chodzi o te sprawy i widać zdecydowany progress w ich grze. Poprawili dość mocno swój skład i zgranie, z tego co widzę dowódcą został Fabio, więc nie wygląda to najgorzej. Na papierze są gorsi od Wolfpacku w najlepszym zestawieniu, ale jeżeli się zepną to mają szansę na wyjście z grupy.
    W grupie B żal trochę RR, którzy mogliby powalczyć nawet w grupie A o awans, a tutaj są na trochę trudnej pozycji, bo wygrana z DGNR będzie wielką sensacją.
    W grupie D za faworyta uważam jednak Auxilia, którzy grają regularnie mecze z lepszymi przeciwnikami i się na nie spinają, a CoR to tak trochę w kratkę, przeciwnicy zazwyczaj z innych grup kwalifikacyjnych i często gra jest bardziej pod for fun niż w mocne spięcie się by tylko wygrac mecz za wszelką cene. Możliwe że to się zmieni jak pokonamy Pycb :D
    I tak gwoli przypomnienia co do Polaków którzy grają w kwalifikacjach.
    Thunders - polski klan xD
    Kingdom of Andales - Mateusz i jeszcze ktoś chyba
    Degenerated - Cristo i Harman
    Wolfpack - Berta, Blackhawk i Teoiss
    CCC - Slaybot
    Court of Reveran - Prusak
    Elo
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 30, 2016, 15:50:23 »
    No i po meczu otwarcia, CoR wygrał 12:0 z Pycb.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 01, 2016, 19:50:37 »
    Może słowem wstępu - sam nie jestem idealnym graczem, wiele można mi zarzucić, ale nigdy nie miałem ochoty wygrywać czegoś tylnymi drzwiami. Tak było w finale ostatniego Pucharu Polski, kiedy to miałem prawo zażądać terminów które nie pasowało Sadboys, ale przystałem na ich propozycje zagrania meczu o tej godzinie i w tym dniu kiedy byli jeszcze w stanie zagrać ze swoim pełnym składem. Wynik był do przewidzenia, zajeliśmy 2 miejsce ale byłem dumny że osiągneliśmy tyle i przegraliśmy po uczciwej walce w finale. A bądź co bądź grałem o złoty medal za Puchar Polski.
    Wracając już do tematu ECS - serdecznie gratulacje dla Thunders za bycie jednym wielkim gównem, a nie klanem, bez żadnych zasad. Kattegat nie podało wystarczającej liczby ID na pierwszy mecz (kiedyś nie było z tym problemów) i co zrobili nasi koledzy? Zażądali walkowera. Wielkie brawa za decyzje, wygraliście swój pierwszy i ostatni mecz, w następnej kolejce dostaniecie równo od Public Enemies ale pochwalicie się, że pokonaliście jakiś klan. Jesteście po prostu żałośni, po co zapisujecie się na turniej? Myślicie że coś ugracie, więc za wszelką cene chcecie otrzymać tego walkowera? Jeden wielki śmietnik który dostaje od każdego po dupie, zebrałem ostatnio team o 18:50, a o 19:45 zrobiliście RQ przy wyniku 9-0 i 1 killu na całego spawna. Żal, obyście się rozpadli, bo aż żal że jesteście reprezentantem Polski. Zaorać i nasrać na to to i tak za dużo.

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 01, 2016, 20:46:09 »
    Nie będę tu bronił THD, bo zgadzam się z tym, że walkowery w "turniejach o nic" nie mają sensu, ale też nie będę krytykował, bo sytuacji po prostu nie znam. Co innego jakby gracze grali o jakąś dużą nagrodę, wtedy rozumiem "jedna drużyna złamała zasady czy też nie dopełniła zasad to należy się za to walkower, ze względu na tą nagrodę i wagę tego turnieju", ale nadal uważam, że kwalifikacje do ECSów są idiotyczne... Powinni zrobić jakieś normalne kwalifikacje a zaprosić max 4 drużyny, które wiadomo, że i tak wygrają (KURWA, DGNR, Wonwokie i np EV), bo zapraszanie reszty drużyn mija się z celem, zwłaszcza jak się zobaczy na dysproporcje w umiejętnościach. Zaproszeni zostaliśmy My (IG), ale z KURWĄ szanse mamy małe. Ale my z drugiej strony niszczymy taki dof, który też został zaproszony i jaki to ma sens. Rozumiem jakby drużyny były równe skillowo i miały w miarę równe szanse każdy z każdym, ale tak nie jest. Zaproszenie 4 drużyn dla mnie to jest max. Kwalifikacje dzięki temu byłyby ciekawsze, bo tak wiadomo praktycznie w każdej grupie kto wygra. A - PUB, B-DGNR, C najpewniej Wolfpack, D-Cor lub Auxilla... Reszta meczy jest dla picu i nie mają najmniejszego znaczenia.

Wracając do THD i tej sytuacji to lepiej jak się wypowie, ktoś z THD, bo ja zarówno nie trawie tego idioty (Monopolisha) i też nie znam całej sytuacji, bo mnie to po prostu nie interesowało :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 01, 2016, 22:01:14 »
    To i ja dorzucę parę swoich groszy. Jak Remar przyznał na TS3, gdyby chodziło o kogo innego, spokojnie można by zagrać, ale Kattegat, a konkretniej Monopolish, mocno działał im na nerwy. Pominę już fakt, że Mono chciał przełożyć mecz parę godzin przed ustalonym terminem na wcześniej lub później, bo to akurat mała niedogodność. Jednakże, dwukrotnie próbował wymusić od Toffixa, który był podany jako drugi kontakt w tym turnieju "rozegranie zaraz oficjalnego meczu ECS, którego datę umówił z liderem" w jakieś absurdalne dni. Raz coś takiego zrobił jeszcze przed picknightami, kiedy nie mieliśmy 8 ludzi i zaskoczony tym Toffix był nawet gotów napisać mu, że THD oddaje im zwycięstwo walkowerem, na szczęście Bojar przypomniał mu o tym, że nic nie mogło być umówione, bo nie było jeszcze picknightów. I wbrew temu, co pisał na Steam Mono Remarowi (odwołuję się teraz do opublikowanych przez Momcilo ssów czatu Steam), miało to miejsce i nie może się tego wypierać, ponieważ Toffix zrobił za pierwszym razem screenshota tej dziwnej rozmowy, jeśli ktoś chce to mogę nawet go poszukać. Przy drugim razie już sobie odpuścił robienie ssów, więc pozostaje wierzyć mu na słowo, że Mono chciał znowu wymusić z zaskoczenia grę, już po picknightach. Czemu zrobił coś takiego przynajmniej raz, nie mi oceniać, ale uwzględniłbym przed ogłaszaniem wyroków jakichś w tej sprawie to, jak Remar i Toffix mogli być sfrustrowani taką a nie inną postawą Monopolisha.
    EDIT: tak swoją drogą, twierdzenie że THD to drużyna chcąca wygrywać na zasadzie kruczków czy dostawać się gdzieś tylnymi drzwiami, to przesada. Dochodziło do sytuacji, gdzie mogliśmy próbować tak zagrywać i nie robiliśmy tak. Pierwszy przykład z brzegu? Zeszłoroczne ECL, mecz z Espadą. Przegraliśmy mapę 8 do 0, jak się okazało frakcje były źle ustawione. Fietta, który był sędzią spotkania pozwolił nam wybrać, czy chcemy powtarzać mapę. Na restarcie nic byśmy nie stracili, ale uznaliśmy że wygrali uczciwie i nie ma sensu - być może - próbować zmienić wyniku mapy, pomimo że wówczas nam ewidentnie nie poszło, wpadło sporo teamkilli i wynik mógłby być o wiele lepszy, szczególnie że jakoś w innych meczach z tą drużyną, zarówno wcześniej jak i później, nie byliśmy "niszczeni". Ale stwierdziliśmy, jak wyżej napisałem, że wygrali zdecydowanie i nie ma co im tego odbierać.
    Inny przykład? Wymieniony wyżej przez ciebie PP15. Przypomnę, że SDB zostało przesunięte do grupy B, co sprawiało że kandydatami do awansu z grupy A było Illuminati i albo my, albo 303. Za to w grupie B były 3 dobre, jak na polski poziom, drużyny: SDB, PE i DR. Zgodnie z zasadami, jedna z nich musiałaby odpaść, pomimo że logika wskazywała, że ani my, ani 303 nie było tak dobre jak jakakolwiek z tych drużyn. Administracja turnieju zaprosiła uczestników do wyrażenia swojej opinii na temat wprowadzenia baraży między 2 zespołem grupy A, a 3 grupy B. I co zrobiło THD? Czy napisało: "Nie, zostawmy jak jest, teraz jest dobrze"? Nie. Czy odczekało aż zostanie godzina do końca głosowania i jeśli wówczas zwolenników baraży będzie więcej, wyśle łaskawie odpowiedź jak to honorowo daje szansę 3 zespołowi grupy B? Nie. Jako jedno z pierwszych poparło tę ideę, pomimo że wiedzieliśmy że w razie zajęcia drugiego miejsca, raczej z DR nie wygramy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2016, 22:30:43 wysłana przez Lew »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 02, 2016, 01:16:38 »
    Inny przykład? Wymieniony wyżej przez ciebie PP15. Przypomnę, że SDB zostało przesunięte do grupy B, co sprawiało że kandydatami do awansu z grupy A było Illuminati i albo my, albo 303. Za to w grupie B były 3 dobre, jak na polski poziom, drużyny: SDB, PE i DR. Zgodnie z zasadami, jedna z nich musiałaby odpaść, pomimo że logika wskazywała, że ani my, ani 303 nie było tak dobre jak jakakolwiek z tych drużyn. Administracja turnieju zaprosiła uczestników do wyrażenia swojej opinii na temat wprowadzenia baraży między 2 zespołem grupy A, a 3 grupy B. I co zrobiło THD? Czy napisało: "Nie, zostawmy jak jest, teraz jest dobrze"? Nie. Czy odczekało aż zostanie godzina do końca głosowania i jeśli wówczas zwolenników baraży będzie więcej, wyśle łaskawie odpowiedź jak to honorowo daje szansę 3 zespołowi grupy B? Nie. Jako jedno z pierwszych poparło tę ideę, pomimo że wiedzieliśmy że w razie zajęcia drugiego miejsca, raczej z DR nie wygramy.
    Znam doskonale tą sytuację i popieram. Osoby decyzyjne w THD zawsze wykazywały się dużym ogarnięciem i dojrzałym podejściem do gry. Ponieważ istotny był fun, nigdy nie graliśmy o grube pieniądze. Stąd oskarżanie THD, że sa klanem, który za wszelka cene chce wygrać jest nie na miejscu. Cieszę się, że w ECS jedynym rodzynkiem z Polski są właśnie oni i życzę im powodzenia w następnych spotkaniach :) Gdyby nie fakt, że od jakiegoś czasu gram jak gówno (w zasadzie od kiedy przerzuciłem się z PC na laptopa) bez wątpienia rozważałbym, czy im nie pomóc w turniejach, w których brali / biorą udział.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 02, 2016, 12:32:01 »
    Jeśli to ten sam Monopolish, który był w IG to ja wierzę, że jest takim retardem. W ogóle jakiś wysyp dzieciaków-fanboyów-retardów ostatnio w tej grze ma miejsce. Monopolisha mogę postawić w tym samym rzędzie co jakiś SaBoo, Kawaii, Kane czy Eirene. Nie rozumiem czego takie bachory szukają w znacznej mierze dojrzałym community wb, ja sam gram w to dlatego że zawsze podobała mi się zdrowa rywalizacja, a nie puste posty na TW czy idiotyczne ft7 albo jakieś 2vs2.
    (click to show/hide)

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 02, 2016, 13:42:44 »
    (click to show/hide)

+1 :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 02, 2016, 13:59:05 »
    (click to show/hide)
    Judaszu, kiedy tydzień temu chciałem zagrać z Tobą w Global Offensive, to mi napisałeś, że nie masz czasu bo uczysz się do matury :(
    Mogłeś powiedzieć wprost, że nie będziesz grał z osobą, które nie wie co to znaczy "iść na banana" a nie zmyślać :(

(click to show/hide)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 03, 2016, 08:59:47 »
    Iść na banana to znaczy iść dostać bolca w tyłek, Kamillo :v
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 03, 2016, 11:24:46 »
    Ten turniej jest tak ułomny że usunąłem warbanda