Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Łapanie pedofilów na własną rekę  (Przeczytany 4907 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Łapanie pedofilów na własną rekę
    « dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:25:12 »
    Od pewnego  czasu modne stało się łapanie pedofilów na własną rękę? To dobry proceder czy samowolka?

Offline Rumcajs z Galapagos

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    Odp: Łapanie pedofilów na własną rekę
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:32:10 »
    No Zbigniew Stonoga to już powinien jakiś order otrzymać, za łapanie pedofilów.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:43:38 »
    W momencie kiedy nie są na nich robione samosądy (co się jednak sku**ysynom należy) i wszystko oddawane jest w ręce prokuratury i policji, jest to jak najbardziej słuszne. Skoro służby sobie nie do końca radzą, dobrze że im pomagają. Z drugiej strony takie akcje działają pozytywnie na czujność rodziców czy potencjalnych ofiar.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:46:14 »
    A jaka powinna być granica wieku. Kiedyś kobieta była zdolna to małżeństwa od pierwszej miesiączki. I jakoś nikogo to nie szokowało.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:50:37 »
    Typowe teksty korwinowca. "Kiedyś xxx". Xd

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:54:47 »
    Argumentów brak jak zwykle Norbert.

Do czego zmierzam. Skoro dziewczyna już jest fizycznie kobietą (ok.13 lat) i ewidetnie piszą ze sobą i obu stronom chodzi o seks. To przecież taka dziewczyna doskonale wie o co chodzi. Dzieci w takim wieku doskonale zdają sobie sprawę czym jest seks. A urządzanie takich ustawek i potem niszczenie życie kolesiowi to jest według mnie nadużycie. Osobiście nie kręcą mnie dzieci ale kurde - niszczyć życie typowi? Dla mnie to jest raczej patola po stronie rodziców. Do tego osobiście znam przypadki seksu między dziećmi świadomego lub miej w wieku podstawówki. Dzieci doskonale się orientują i wiedzą na co idą.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2016, 20:56:13 »
    Typowe teksty korwinowca. "Kiedyś xxx". Xd

Tak a propos, słowa Churchilla:
    Study history, study history. In history lies all the secrets of statecraft.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2016, 21:10:28 »

Do czego zmierzam. Skoro dziewczyna już jest fizycznie kobietą (ok.13 lat) i ewidetnie piszą ze sobą i obu stronom chodzi o seks. To przecież taka dziewczyna doskonale wie o co chodzi. Dzieci w takim wieku doskonale zdają sobie sprawę czym jest seks. A urządzanie takich ustawek i potem niszczenie życie kolesiowi to jest według mnie nadużycie. Osobiście nie kręcą mnie dzieci ale kurde - niszczyć życie typowi? Dla mnie to jest raczej patola po stronie rodziców. Do tego osobiście znam przypadki seksu między dziećmi świadomego lub miej w wieku podstawówki. Dzieci doskonale się orientują i wiedzą na co idą.

Żadne nadużycie. Do piętnastego (bądź szesnastego, nie pamiętam) roku życia nie może mieć kontaktów seksualnych. Jest to przestępstwem. Więc jeśli jakiś męższczyzna dąży do takiego czegoś to doskonale zdaje sobie sprawę z tego, czym to grozi.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2016, 21:13:08 »
    Tak a propos, słowa Churchilla:
    Study history, study history. In history lies all the secrets of statecraft.
    Watpie ze Churchill mial na mysli pedofilie.
    Niszcza zycie, bo to s***n. Kogo normalnego podniecaja 13 latki? Nie wychodzi mu z normalnymi kobietami, to szuka po malolatach? Nawet jezeli "jest juz kobieta", to jest psychika nie jest do konca rozwinieta. Na pewno nie pomoze jej jakis swirus, co chce ja tylko wykorzystac (bo na zwiazek nie ma szans), szczegolnie ze czesto moze dojsc do przemocy. I co bys ty zrobil gdy to byla twoja corka? "Dorosly chlop, z doswiadczeniem, czemu nie, na pewno musi mu sie powodzic jak szuka dziewczyn po szkolach. Ciaza u 13 latki, czemu nie, nie ma to jak troche patologii, co nie?"
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2016, 21:15:02 wysłana przez Lew »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 17, 2016, 21:47:36 »
    Pierwsza miesiączka to dopiero początek dojrzewania. Swoją drogą, kiedyś faktycznie dopuszczano małżeństwa dzieci. Ale do wspóżycia mogło dojść dopiero gdy dziewczynka dorosła. To znaczy miała te 15-16 lat. Bo po prostu zdawano sobie sprawę, że młodsze nie przeżyją porodu.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 18, 2016, 09:04:23 »
    Kiedyś mieszkano w jaskiniach. Należy rozważyć powrót do jaskiń co rozwiąże problemy z brakiem mieszkań.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 18, 2016, 17:02:25 »
    13 lat to jest 6 podstawówki/1 gimnazjum?
    Powiem ci IvE, że to wcale nie jest tak oczywiste i znane dla dzieciaków w tym wieku.
    Oczywiście w zależności od rozwoju, technicznie stosunek jest możliwy z dorosłym facetem.
    Ale na samą myśl właśnie wypite latte podchodzi mi do gardła.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 18, 2016, 19:00:50 »
    "Gdyby pan się znał na kobietach, to pan by wiedział, że zawsze się troszeczkę gwałci. Kobiety zawsze udają, że stawiają jakiś opór." - krul :D
    A tak na serio, to naprawdę dziwny temat poruszasz Ive. Dziwny, bo trudno znaleźć w nim jakiekolwiek kontrowersje. Jak można napisać, że trzynastolatka wie, na co idzie, zgadzając się na seks?
    Zresztą, tak jak napisał Adam - myślisz, że rodzic zgodziłby się, gdyby jego kończąca podstawówkę córka miała kontakty seksualne i to z pełnoletnim mężczyzną, tylko dlatego, że "jest fizycznie kobietą"?
    Co siedzi w twojej głowie Ive :O
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 18, 2016, 19:57:13 »

IvE, palnąłeś w tym miejscu tak wielką głupotę, że aż ciężko mi przywołać większą w przeciągu moich dziewięciu lat na Tawernie. W tym co napisałeś nie ma odrobiny wiedzy. Palnąłeś swoją "zlotom myśl" w oparciu na jakieś własne odczucia i chyba nie do końca przemyślane wnioski. Gdybyś miał odrobinę wiedzy z zakresu psychologii rozwojowej to wiedziałbyś jak przedwczesne współżycie wpływa na dalszy rozwój psychiczny "fizycznej kobiety". W większości przypadków, pojawia się poczucie winy, poczucie uprzedmiotowienia co w konsekwencji prowadzi do osamotnienia oraz stygmatyzacji. Mało? Gdybyśmy zestawili przedwczesne współżycie dziewczynki oraz dorosłego faceta z konsekwencjami do jakich prowadzi molestowanie to znalazłbyś jedynie kosmetyczne różnice. Każdy człowiek przechodzi przez fazy rozwoju osobowości, nie można ich pominąć bądź stosować substytutów. Nie znajdziesz trzynastolatki, która jest w pełni ukształtowaną społecznie, psychicznie oraz osobowościowo osobą. Przedwczesne współżycie to furtka do- problemów psychicznych, patologii społecznych, erotyzacji życia tych dziewczynek, uprzedmiotowienia ich "ja". Konsekwencje takich zachowań są ogromne, odbijają się na całym życiu młodych osób. Ryzyko jest ogromne- od zajścia w niechcianą ciążę po wyżej już wymienione problemy psychiczne. Dodać do tego presję jaką wywiera nasza kultura oraz społeczeństwo... I tutaj trzeba przejść do moralności faceta, który potrafi wykorzystać tak młodą osobę. Tego nie będę nawet komentował bo sprawa jest oczywista. Inna kwestia to naiwność, zarówno Twoja jak i tych facetów, którzy łapią się na takie zagrania. Jeśli myślisz, że trzynastolatki pchają się ramiona trzydziestolatków i szukają ich w internecie to zaczynam poważnie wątpić w Twoją inteligencję.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 18, 2016, 20:29:12 »
    Oktawian dotknął innego problemu - Jeśli myślisz, że trzynastolatki pchają się ramiona trzydziestolatków i szukają ich w internecie to zaczynam poważnie wątpić w Twoją inteligencję.
    Dzieci (bo trzynastolatka to tak naprawdę jeszcze dziecko) od zawsze miały parcie na bycie dorosłym. Stąd gówniarze popalający szlugi w szkolnym kiblu, albo w piętnaście osób spijające jednego, wykradzionego ojcu browara. Niestety, seks też się do tego zalicza. Ale gówniarz gówniarzem pozostaje. Nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji takiego a nie inndego zachowania. Zwłaszcza że o seksualności (seksualności, nie seksie, to dużo pojemniejszy termin jest) dzieciak nie dowie się w szkole. Na szczerą i dojrzałą rozmowę z rodzicami też wielu nie ma co liczyć. Pozostają więc świerszczyki, red tube i dziwaczne stronki w internecie...
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"