Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60101 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 22, 2016, 08:54:26 »
    Kaulder, David

Rozejrzałeś się jeszcze Davidzie po dachu, lecz nic ciekawego nie zauważyłeś. Schodząc na dół zauważyłeś, że Kaulder siedzi oparty o ścianę , a jego prawa noga krwawi, jakby była mocno pogryziona. Wyczuwałeś, jak życiodajna vitae schodzi z niego w szybkim tempie... Kaulder siedząc pod ścianą, coś mamrotał pod nosem.

[Technicznie. Nogę masz w takim stanie, że co turę tracisz 2 pkt krwi. Jesteś wyłączony na tę turę, pracuje tylko bohater Lwa]

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 22, 2016, 09:33:57 »
    - Cholera jasna, co ci się stało? Zresztą nieważne, dawaj pistolet, musimy dostać się z powrotem do klubu - stwierdził, po czym odebrał Rugera od Kauldera. Następnie podtrzymując go, pomógł mu wstać i spróbował, czy dadzą radę przejść tym sposobem choć parę kroków.
    - Opieraj się tylko na lewej nodze - dodał trochę niepewnym głosem z powodu zmęczenia walką oraz obrzydzenia i szoku na widok rany.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 22, 2016, 09:42:51 »
    Kaulder, David

Gdy podniosłeś go stwierdziłeś, że rana ponownie zaczęła krwawić. Oceniając tempo wypływającej krwi [kolejne dwa pkt uciekły] stwierdzasz, że nie doniesiesz go do Elizjum. Musiałbyś zrobić prowizoryczną opaskę uciskową z jego ubrania. Kauldererze, budzisz się z lekkiego snu. Zauważyłeś, że David z zaciekawieniem obserwuje twoją krwawiącą nogę...

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 22, 2016, 09:45:49 »
    -Co jest cholera? - Wymamrotał.

(Jeżeli da radę to się stara zregenerować)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 22, 2016, 11:29:55 »
    David przygryzł wargę.  Pomimo niechęci przyjrzał się dokładniej ranie.
    - Obawiam się, że będę musiał uszkodzić ci ten strój wieczorowy - powiedział do Kauldera, po czym wyciągnął nóż i zaczął rozcinać część ubrania Kauldera, żeby zrobić z niej opaskę uciskową.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 22, 2016, 11:41:23 »
    Kaulder, David

Gdy zauważyłeś Kaulderze, że David wyciągnął nóż i próbował Ci pociąć już i tak zniszczony garnitur lekko się przestraszyłeś, ale przez to pobudziłeś swój organizm, by zaleczyć ranę [wydane 3 pkt krwi]. Czujesz się lekko osłabiony, ale nie na tyle by samemu nie iść. Wstaliście, lekko się zachwiałeś Kaulderze, ale z pomocnym ramieniem Davida (który założył kaptur) doszliście do Elizjum. Ochrona przepuściła was, dziwnie się patrząc na was ale nie komentowała tego. Gdy mieliście już przechodzić przez bramki jak bomba wpadła na was matka Kauldera. Spojrzała się na was(a wyglądaliście jakbyście walczyli z całą armią) i spytała:
    - Co się wam stało?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 22, 2016, 12:26:53 »
    - Małe... problemy. Może porozmawiamy w jakimś ustronnym miejscu. - Odezwał się Kaulder osłabionym głosem. -Krwi.... odrobinę... - Po czym oparł się o ścianę ledwo łapiąc równowagę. - Skąd wiesz, że coś się stało? Ledwo tu weszliśmy

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 22, 2016, 13:14:11 »
    - Kaulder ma rację. Może nie jestem długo wampirem i wiele jeszcze nie wiem, ale tego, że to co nam się przytrafiło było zdecydowanie niepokojące i tajemnicze, jestem pewien. Jest jakieś miejsce, w którym moglibyśmy omówić całe to zdarzenie bez postronnych oczu i uszu? Właśnie, chciałbym znaleźć też mojego Ojca. Może on będzie w stanie rzucić trochę światła na tę sprawę. - powiedział David.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 22, 2016, 13:26:18 »
    Kaulder, David

- Patrząc po waszym stanie ubioru na pewno nie byliście na dziwkach - powiedziała Diana i uśmiechnęła się, lecz nie wpuściła was do środka i kontynuowała - Niestety, my Kaulderze będziemy się zbierać. Jest już czwarta, przydałoby się wrócić przed świtem do domu, chyba że ktoś chce przedwcześnie zakończyć swój żywot. Przy okazji twój ojciec Davidzie też Cię poszukuje. Było miło poznać Sandora. Przekaż mu moje pożegnanie. A teraz wybacz nam - po czym przejęła od Ciebie Kauldera, a ty Davidzie pożegnałeś się z nimi i poszedłeś do środka [wymieniliście się jeszcze numerami telefonów].

Kaulder

Diana poprowadziła Cię do podstawionego znajomego samochodu. Gdy wsiedliście podała Ci z przenośnej lodówki torebkę z krwią i powiedziała, byś się posilił. Powiedziała Ci również, że pogadacie w domu.

Powrót do twojego wątku.

David

Wszedłeś do środka i zauważyłeś, że twój ojciec czeka na Ciebie przy schodach prowadzących do dolnego Elizjum. Gdy podszedłeś, skinął Ci tylko głową i poprowadził Cię na dół. Po dłuższej chwili wsiedliście na znajomy motocykl i twój ojciec zawiózł Cię z powrotem do swojego domu. Powiedział Ci, że pogadacie w domu.

Powrót do twojego wątku.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 22, 2016, 18:16:25 »
    Tutaj Cross - odezwał się do słuchawki. Słuchaj David Jeśli chcesz porozmawiać niebawem będę Elizjum

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:25:18 »
    Uniosła lekko brwi lecz przeszła obok nie wspominając o skojarzeniu, rozejrzała się i nie widząc znajomych twarzy, skierowała się w stronę baru.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 22, 2016, 19:32:43 »
    Katherine, Kaulder

Katherine podeszła do baru, widocznie potrzebowała się czegoś napić. Za to ty Kaulderze po próbach dogadania się z Davidem stwierdzasz, że jest to aktualnie niemożliwe, ponieważ rozmowa została przerwana. Nie wiesz, czy to po twojej stronie, czy po Davida wyszły zakłócenia. Schowałeś telefon i zauważyłeś, że przy barze siedzi pewna kainitka, którą wczoraj spotkałeś.

Co robicie?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 22, 2016, 20:26:35 »
    Odkłada telefon do kieszeni powoli podchodzi do baru i siada obok niej i zamawia drinka.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 22, 2016, 21:06:09 »
    David po parokrotnej próbie powiedzenia czegoś do telefonu usłyszał tylko w odpowiedzi parę "Halo?" ze strony Kauldera tak, jakby go w ogóle nie słyszał... tylko tego brakowało, żeby telefon mu się zepsuł. Wkrótce zresztą Kaulder się rozłączył, co dziwić nie powinno. Wobec tego David szybko wystukał SMSa o następującej treści:
    hej Kaulder chyba telefon mi sie popsul, znasz moze jakas tremere? musimy znalezc kogos obeznanego w sprawach magii zeby pomogl nam wyjasnic wczorajszy incydent
    jak juz zjawisz sie w elizjum, zjedz winda na dol zebysmy mogli pogadac poki w klubie sa ludzie nie moge wejsc na gore

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 22, 2016, 21:43:11 »
    jestem w środku - odisał - Poszukaj mnie