Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60040 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 19, 2016, 17:25:36 »
    Katherine

- Oczywiście, że tak - odpowiedział Książę, zamiast Olivii - Pozwól, że przedstawię Ci szeryfa tego miasta, Hugo Clavella - po czym skłonił Ci głową kainita w okularach na powitanie - oraz Samaela Saratogę, Egzekutora - po czym kainita z kucykiem rzucił na Ciebie okiem i zajął się dalej swoimi sprawami - Poza tym jak wiesz, Seth również pracował dla mnie, więc znajdują się tutaj wszystkie zainteresowane osoby. No, oczywiście brak tutaj assamity... Więc jeśli możesz Katherine, powiedz nam co takiego ustaliliście, że nie dotarłaś tutaj w spokoju.

Kaulder, David

Twoja matka obserwowała waszą małą sprzeczkę z uśmiechem na ustach. Po chwili powiedziała:
    - Jeżeli chodzi o to wasze "zbliżenie", to dobrze to się tak skończyło. Będziemy mieć dużo szczęścia Kaulderze, jeżeli do Księcia nie dojdzie to, że użyłeś swoich umiejętności w Elizjum. A jeżeli chodzi o to śledzenie, czyżbyś właśnie nie stał z jednym z Nosferatu, mistrzami szpiegostwa? Idźcie, zbadajcie tę sprawę. Może uda się wam zbudować status w oczach Księcia bądź klanów. A zaczyna się je właśnie małymi kroczkami.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 19, 2016, 17:33:03 »
    Kaulder idzie i wypytuje towarzystwo o coś co mogło go na trop naprowadzić

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 19, 2016, 21:40:21 »
    David postanowił skierować się w stronę tłumu, próbując coś podsłuchać.

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 19, 2016, 21:43:38 »
    Kate podeszła bliżej i przybrała poważną postawę,

- Anna i Adam Tarvesen są odpowiedzialni za śmierć mej Stworzycielki, byli widziani jako ostatni, którzy opuszczają willę. Nie ustaliłam czy działają w porozumieniem z Kardynałem Rottenfordem jak i brak mi motywu odnośnie własnej osoby. Dlatego uważam, że byłam jedynie świadkiem i teraz stałam się dość niewygodną, dlatego odbyła się próba eliminacji - wyznała to co ustaliła wraz z Sethem, nadal nie mając pewności co się z nim dzieje, po chwili zapytała,

- może ktoś do niego zadzwonić ? Upewnić, że z nim jest wszystko w porządku ? - po chwili zamilkła i lekko opuściła głowę zerkając po meblach i wystroju niż patrząc na coś konkretnego. Oczywiście poczyniła sobie notatkę w głowie na temat tego kim jest szeryf i o zgrozo egzekutor, bo ponoć rzadko się takowego spotyka od tak....chyba że podczas własnej egzekucji.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 19, 2016, 22:30:14 »
    Katherine

Spostrzegłaś, że gdy padło nazwisko Tarvesen klimat stał się gęstszy. Egzekutor skupił na tobie całą swoją uwagę i spytał:
    - Jesteś pewna, że to byli Tarvesenowie?
    - Na pewno jest - odpowiedziała Olivia - Widać, że Seth nie próżnował.
    - Przyjmijmy, że to byli oni - odpowiedział Samael - Jeżeli już działają, a atak na Tremere jest tego dowodem, to Rottenford jest w mieście. Ba, pewnie ze swoimi Prisci i diabli wiedzą z kim jeszcze...
    - To robota dla Ciebie Hugo - powiedział Książę - Postaw wszystkich na nogi, mają pilnować wszystkich dróg 24/7. Po skończeniu tego spotkania poinformuję również Caspera i Mike'a by pilnowali przejść podziemnych.
    - Ja udam się do Xaviera i Samanthy, Czarna Róża znów się przyda - powiedział Egzekutor, po czym skierował swoje kroki do windy. Hugo pożegnał się z Księciem i Wami, po czym wyszedł za Samaelem i zjechali windą. Tymczasem Książę wziął telefon i gdzieś próbował się dodzwonić.
    - Telefon Setha milczy. Jak go włączy to będzie wiedział, że się dodzwa... - nie dokończył, ponieważ jego telefon zadzwonił. Odebrał go i przełączył na głośnomówiący
    - Seth, gdzie ty... - przemowę przerwał strzał zniekształcony oraz wybuch w oddali - Seth!
    - Dworzec kolejowy przy King St... - usłyszeliście Setha, lecz przerwała mu kolejna seria - ...Rottenford przyb... - znowu zagłuszony głos przez kolejne strzały, po czym rozmowa została przerwana.
    - Seth! - krzyknął Książę w stronę telefonu i ponownie próbował wybrać numer, lecz telefon znowu milczał...

Kaulder, David

Próbując podsłuchać lub zagadać grupę Tremere dowiedzieliście się tyle, co nic. Widocznie Tremere trzymają się mocno razem i dopóki ich przywódca/przywódczyni nie udzieli zgody to nie puszczą pary z gąb. Jedyne, co usłyszeliście pokątnie, to znów przewijające się nazwisko Rottenford. Po chwili, gdy tak staliście z grupką zauważyliście, że z windy wyszło dwóch kainitów. Byli od was dużo silniejsi. Zauważyliście, że grupa Tremere lekko im się pokłoniła, po czym tych dwóch osobników rozdzieliło się. Jeden wyszedł z klubu, drugi (ten z kucykiem) skierował się w stronę schodów. Twoja Matka Kaulderze wyraźnie się wystraszyła, lecz próbowała nic po sobie poznać...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 19, 2016, 22:36:11 »
    Matka Kauldera trochę go onieśmielała, ale wolał już zadać pytanie jej, niż dotychczas milczącycm Tremere, będących nie tak dawno świadkami jego... wpadki. To właściwe słowo na tamtą sytuację - stwierdził myślach, po czym podszedł do Diany Hook i zadał pytanis:
    - Co to za dwa typy?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 19, 2016, 22:38:32 »
    Kate z zaciśniętymi zębami słuchała rozmowy, po czym spojrzała na Księcia z dotąd nie znaną mu wściekłością w oku,

- Sabat panoszy się po tym mieście, Seth nadstawiał karku bym mogła was o tym powiadomić, jak mi nikt nie pozwoli udać się tam, choćby nawet i pieszo ! To klnę się na własny płomień, że moja Bestia to zrobi - po przemowie czekała na sygnał, że może iść,

- pójdę sama albo kto do mnie przystanie - spojrzała na matkę by ta nie martwiła się o to, że będzie sama
    - nie chce jednak łamać zasad - niemal wycedziła to przez zaciśnięte zęby,
    - jestem mu to winna ! - warknęła.
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 19, 2016, 23:44:21 »
    Katherine

- Oczywiście Katherine - powiedziała Olivia - nie tylko ty jesteś coś winna Sethowi...
    - Zaraz zadzwonię do Huga, by ściągał kogo może i jechali tam... - powiedział Książę, po czym chwycił telefon i zaczął wykręcać numer -Może Seth kupi nam odpowiednio dużo czasu... Olivio, Dominicu, Katherine. Jesteście wolni. Róbcie co uważacie za słuszne - po czym przestał was obserwować tylko patrzył się w blat biurka. Tymczasem Wy zjechaliście windą na dół. Zauważyliście, że poza waszymi współklanowcami stoją jeszcze tamci dwaj kainici, którzy się "przyjacielsko całowali" oraz inna Ventrue, który była podobnej siły co twoja matka. Podeszliście do nich i Olivia przemówiła do grupy:
    - Plotki okazały się prawdą. Do miasta powrócił kardynał Rotteford. Nie wiemy z jaką siłą, ale na pewno z nimi są Anna i Adam Tarvesenowie - usłyszeliście groźne pomruki z grupy - Tak, wiemy jak bardzo zaleźli nam za skórę, zdradzając nas. Również to oni są odpowiedzialni za śmierć Jane Barnett, matki stojącej obok mnie Katherine. Tuż przed chwilą byliśmy świadkiem rozmowy osoby prowadzącej śledztwo w tej sprawie. Ta osoba to Seth Underwood - znowu pomruki - Nie będę wciągała się w powody, jakimi kierował się Książę. Wiemy, że Seth aktualnie walczy z siłami Rotteforda na stacji kolejowej przy Czwartej i King Street. Nie proszę o to, byście wszyscy udali się tan z nami. Proszę tylko o ochotników - zauważyłaś, że wszyscy Tremere zrobili krok do przodu - Dziękuję. Mamy niewiele czasu, a musimy się śpieszyć - powiedziała, po czym skierowała się do wyjścia razem z tobą. Dominic również chciał wyjść, lecz Olivia zatrzymała go
    - Nie Dominicu. Ktoś z nas musi przeżyć, by mógł dalej prowadzić nasz klan.
    - Ale..
    - Nie. Zostań tutaj, będziesz bezpieczniejszy - po czym nie kontynuując z nim rozmowy, wyszła na zewnątrz razem z Tobą. Po chwili zauważyłaś, że podjechało kilka czarnych mercedesów i wsiedli do nich Tremere. Wy wsiadłyście do ostatniego, po czym konwój ruszył...
    - Katherine, jak dojedziemy na miejsce nie pakuj się w samą akcję. Nie potrafisz do końca zapanować nad swoimi umiejętnościami. Zrozumiałaś?

Katherine wraca do swojego wątku

Kaulder, David

Diana uśmiechnęła się do Ciebie Davidzie i powiedziała - te dwa typy to Szeryf miasta i Egzekutor. Tego pierwsze częściej będziesz widywał, a tego drugiego módl się, by wcale. Wśród nas, kainitów mówi się, że Egzekutora widzisz pierwszy i ostatni raz w dniu swojej śmierci... Ale poczekajcie, wysłuchajmy Protegowanej Tremere - faktycznie, zauważyliście że do grupy dołączyło troje nowych kainitów. Po przemowie (patrzcie wyżej) Tremere opuścili w pośpiechu Elizjum.

Co robicie?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2016, 00:01:00 wysłana przez Corleone »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 20, 2016, 00:47:29 »
    - Kim jest w końcu ten cały Rottenford? - zapytał po raz kolejny David. Kimkolwiek w istocie on był, na razie zadawanie o niego pytań nie przyniosło Davidowi szczęścia, wręcz przeciwnie. Oby tym razem nie poczuł przemożnej chęci pocałowania kogoś i otrzymał przynajmniej normalną odpowiedź.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 20, 2016, 01:07:35 »
    Kaulder, David

- Rottenford? - spytała Diana - Kardynał Sabatu, który jakiś czas temu planował atak na miasto. Został powstrzymany, ale jak widać nieskutecznie. Ale jeżeli faktycznie powrócił jak to powiedziała pani Primogenn Tremere, to oby nie na długo... A wy co tak stoicie, nie mieliście czasem szukać śladów na temat waszego dziwnego obserwatora? Osobiście ruszyłabym w miejsce, gdzie go ostatni raz widzieliście, a nie grzała martwe tyłki w klubie - po czym zaśmiała się i poszła do baru.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 20, 2016, 07:31:45 »
    Kaulder bez słowa wyszedł przed klub. - Szlag by to... - zamamrotał pod nosem. Po czym począł rozglądać się po dachach budynków. Szybkim spojrzeniem zlokalizował budynek, przy którym wcześniej rozmawiał z Davidem. - Musi być tam jakieś wejście. Może drabinka pożarowa... Tak to będzie to. - Po tych słowach skierował swe kroki do tamtej uliczki, by wypatrzeć drabinkę. Jeśli drabinka rzeczywiście tam była, szybkim skokiem próbuje do niej dosięgnąć. Jeżeli zaś budynek nie posiada drabinki, wchodzi przez klatkę schodową na samą górę, by dostać się do włazu. Dostając się na dach Kaulder zaczyna rozglądać się po dachu i potencjalnych drogach ucieczki obserwatora. Dokładnie bada dach w poszukiwaniu jakichkolwiek poszlak.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2016, 14:15:46 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 20, 2016, 08:22:54 »
    David postanowił ruszyć za Kaulderem, ponieważ sam nikogo nie widział. Oby się tylko jego towarzysz nie przewidział.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 20, 2016, 14:15:19 »
    -Młody, rozejrzyj się po dachu. Może masz trochę lepszy wzrok ode mnie. - Dodał Kaulder klękając przy i badając dach.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 20, 2016, 16:09:23 »
    - Dobra, rzucę okiem - odpowiedział David i zaczął rozglądać się po dachu. Wypatrywał raczej jakichś małych przedmiotów, które mogłyby wypaść tej tajemniczej osobie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 20, 2016, 17:28:18 »
    Nic ciekawego nie zauważyłeś Davidzie, ot jakieś śmieci, niedopałki po papierosach, kamienie. Za to tobie Kaulderze, wydarzył się nieprzyjemny wypadek. Wydawało Ci się, że coś dojrzałeś w rynnie na dachu, po czym uklęknąłeś na skraju dachu i starałeś się to coś wychwycić. Wtedy to z zaskoczenia zaatakowało Cię coś dziwnego. Uderzenie było tak silne i niespodziewane, że nie zdążyłeś się chwycić czegokolwiek i spadasz z dachu (do ziemi było ok. 20 metrów). Gdy obejrzałeś się Davidzie za siebie ujrzałeś, że Kaulder zniknął, a zamiast niego stał ogromny pies. Pies obejrzał się na Ciebie, pokazał zęby, a raczej zębiska i skoczył na Ciebie.

Co robisz?