Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Native SP - najnowszy patch  (Przeczytany 1687 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Esterad

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Native SP - najnowszy patch
    « dnia: Kwietnia 05, 2016, 04:37:07 »
    Witam.

Jakiś czas temu postanowiłem sobie odświeżyć warbanda i pograć trochę na singlu - native. Zainstalowałem najnowszego patcha (ostatni raz grałem na 1.134) i dzieją się "dziwne" rzeczy na mapie świata. Nie wiem czy wystąpił jakiś błąd w mojej grze, czy po prostu któryś z ostatnich patchy spartolił single playera, a może tak po prostu ma być.

Tak w skrócie, mam już prawie 1300 dni gry za sobą, jestem wasalem sułtanatu, po rebelii (poparłem uzurpatora i wypędziłem sułtana hakima z calradi). Khanat khergicki i swadia praktycznie nie istnieją - mają po jednym mieście i jednym zamku oraz 6-7 wasali. Rhdokowie, veagierowie i nordowie ich terytorium praktycznie jest bez zmian + to co zgarnęli z "rozbioru swadii".

Ok, tak więc do rzeczy.

1. Królowie rhodoków, i veagierów wprowadzili sobie władze absolutną i mimo posiadania 12-15 wasali, WSZYSTKIE miasta, wioski, zamki przyznali sobie przez co ich wasale są strasznie słabi i biegają z 30 osobową hołotą. Ostatnią  "kampanie wojenna" rhodoków rozbił JEDEN z moich zbłąkanych wasali. Ich król kompletnie olewa marszałka i chodzi swoimi własnymi ścieżkami z 800 osobową armią. Właśnie dlatego obaliłem u siebie sułtana hakima, bo zaczął robić dokładnie to samo. O dziwo mój nowy król i królestwo nordów zachowują się normalnie i przyznają lenna swoim wasalom. Nie wiem czy to jakiś błąd czy zamierzony efekt twórców.

2. O zdradach lordów nieco już czytałem, zdradzają cały czas, non stop zmieniają strony, raptem 2-3 wasali na królestwo nie opuściło swojego króla. W poprzednim patchu aż takich roszad nie pamiętam. W niektórych momentach mojej gry dochodziło do tego, że jedno królestwo miało 46 WASALI. Jak prowadziłem z nimi wojnę to ich kampanie wojenne nie mieściły mi się na monitorze. Czy da w jakikolwiek sposób ograniczyć tą liczbę zdrad? Może poziom trudności na to wpływa? Dobrze było by to wiedzieć jak zacznę od nowa.

3. Pamiętam, że w miastach takich jak np. curaw było mnóstwo taniej stali, teraz raptem są po 2-3 sztabki. Nie wiem, może teraz liczba tych rzeczy zależy od poziomu handlu? (mam 0)

4. W poprzednim patchu były 4 poziomy trudności kampanii słaby,przeciętny, normalny i dobry, teraz mam tylko 3 do normalnego. Tak powinno być?

Sam nie wiem czy moja gra się tak potoczyła, czy któryś z patchy zepsuł single playera, ale gra jest teraz żenująco łatwa. Nie powiem, że na poprzednim patchu była jakaś wymagająca ale napewno była ciekawsza. Pamiętam, że mając ponad 1500 dni w grze królestwa potrafiły zebrać kampanię wojenna składającą się z ponad 2000 ludzi i jak się spotkały 2 takie kampanie to było całkiem ciekawie. Teraz... Największą kampanie jaką widziałem to było raptem 900 ludzi (na początku gry), a już na moim etapie kampanie składają się z 200 żołnierzy. Król sam biega ze sporą armią, ale nie bierze udziału w wojnach. Jakaś ta gra zrobiła się taka statyczna.

Ja rozumiem, że to native i szału nie będzie ale wydaję mi się, że któryś z patchy wprowadził jakaś "rewolucje" i pogrzebał single playera.

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Native SP - najnowszy patch
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2016, 11:01:55 »
    Hmmm na tym samym savie grałeś?

Przed patchem robimy kopie zapasową, potem instalujemy. Po zainstalowaniu tworzymy nowy save nie gramy na starym bo on ma starą wersje, zrozum to.

Pozdrawiam
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: Native SP - najnowszy patch
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2016, 11:44:37 »
    Bardzo przykro mi to mówić z powodu tego, że masz zagranych ponad 1300 dni kampanii, ale niestety muszę. Twój stary save pochodzi ze starej wersji gry, w której skrypty wyglądają zupełnie inaczej niż w obecnej. Możesz grać dalej na tym save jeśli cofniesz się do poprzedniej wersji. W innym przypadku twój save zostanie zepsuty poprzez niezgodność kodu jego i gry.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator