Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Najemnicy  (Przeczytany 2519 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leslie

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Najemnicy
    « dnia: Kwietnia 04, 2016, 10:43:45 »
    Witam, otóż jak szukałem podobnego tematu nie znalazłem. Jak zostać najemnikiem Rzeczpospolitej Obojga Narodów w OiM:DP?
    Dziękuję za pomoc.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Najemnicy
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2016, 10:50:06 »
    Wg. tego, wystarczy że popytasz wasali Króla Jana o normalne zadania i w końcu któryś Ci zaproponuje rolę najemnika. Jeśli jest taka sama mechanika jak w Warbandzie, musisz mieć jakiś skromny oddział. Będąc samemu raczej nie dostaniesz tego zadania :).

Offline Leslie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2016, 15:41:43 »
    Dziękuję za odpowiedź jednak cały czas dają mi zadania typu list, podatki, zabójca, szpieg. Jakaś mała porada? Dziękuję, pozdrawiam.
    P.S mam oddział 20 ludzi.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2016, 18:54:43 »
    Hmm, ja z tego co pamiętam dosyć często dostawałem to zadania na samym początku rozgrywki. Z tym, że może być to połączone z renomą. Poobijaj kilku bandytów po lasach, czy gdzie oni tam w Dzikich Polach się znajdują, ew jakiś turniej (o ile tam są, bo nie grałem) to powinieneś dostać do zadanie w końcu. Chociaż z tego co wiem, Dzikie Pola mają fabułę, więc może nie spełniłeś jakiegoś warunku?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2016, 20:05:12 »
    W DP nie ma turniejów. Grałem w to daaaawno temu, więc mogę już mieć jakieś luki w pamięci, ale parokrotnie ofertę dawał mi de Clermont, czy jak się tam zwał ten Francuzik z początku. Z tym, że on może dać ci ofertę dołączenia do na przykład RONu, jak i Moskwy. Pamiętam też, że dostałem tę propozycję od Jana Kazimierza, chyba po tym jak dużo zadań dla niego wykonałem, więc od tego bym na twoim miejscu zaczął.

Offline Macikus2003

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2016, 14:37:05 »
    Moim zdaniem trzeba mieć najpierw porządną jednostkę bo jak król karze zaatakować kogoś to ty musisz to zrobić :{> .