Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kingdom Wars 2: Battles  (Przeczytany 1628 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Kingdom Wars 2: Battles
    « dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:33:34 »

Skrócony opis: Osadzona w realiach fantasy strategia czasu rzeczywistego, będąca kolejną odsłoną serii, zapoczątkowanej w 2011 roku przez MMORTS Dawn of Fantasy. Rywalizujące ze sobą rasy ludzi, elfów oraz orków łączą siły w obliczu zagrożenia, jakie niesie ze sobą rosnąca w siłę rasa nieumarłych. Rozgrywka łączy elementy klasycznych strategii RTS z szeregiem nowoczesnych rozwiązań, takich jak elementy gier karcianych, aspekty survivalowe czy rozbudowany system rzemiosła.

Pełny opis: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=30716
    Trailer:

Mało znana, acz bardzo ciekawa produkcja, będąca swoistym połączeniem pomysłów z różnych bardzo dobrych gier RTS. Mamy tu do czynienia z oblężeniami rodem z twierdzy, rozwojem zamku z LOTR: BFME i rozwojem "rasy" z gier MMO. Wraz z kolejnymi wygranymi bitwami zdobywamy różne surowce, za które możemy kupić jednostki, aby użyć je w kolejnych bitwach (przykładowo pikinierzy nie są od razu dostępni w bitwach, aby ich użyć trzeba odblokować ich w drzewku rozwoju w głównym menu gry). Kolejnym ciekawym aspektem są zombie. Powstają one na terenach naszych dawnych bitew i są trzecią stroną konfliktu. Drugą stroną medalu są niestety technikalia, nie wszystko jest zrobione z odpowiednią dokładnością, szczególną uporczywością są bugi graficzne (lewitujący łucznicy itp.), a gra również potrafi przyciąć. Grafika również nie jest z najwyższej półki. Osobiście jednak bardzo przyjemnie mi się w nią grało, zarówno na singlu, jak i multi.

Zachęcam do dyskusji.

Parę screenów z mojej rozgrywki z Lewem:

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kingdom Wars 2: Battles
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:36:25 »
    A ja polecam tę grę wszystkim, którzy lubią Twierdzę i motywy fantasy. Tak w skrócie opisał mi tę grę Movart i miał rację.