Filmik Ariego strasznie mi się podoba widać, że gracie z jakimś obranym planem, a nie jak motłoch do czego zdążył mnie przyzwyczaić pw/pk mod, powiedzcie tylko czy nadal jest taki natłok autobloków? i oczywiście czy też na to przyzwalacie jak i tak większość go używa.
Co raz więcej osób ma lepsze komputery i używają shadowplay'a, który zapisuje ostatnie 5min. Jak ktoś nagrał ewidetnego AB, wystarczy zgłosić do admina na tsie/steam, więc akcji z autoblockami jest coraz mniej. Co do AB, tak samo jak na poprzedniej reformie jak zobaczymy, że ktoś z naszego klanu ma AB od razu wywalamy bez ostrzeżenia.
Taki za 6k powinien wystarczyć, to jeszcze nie są największe wojny z tego co widzę. Ja pamiętam takie po 220 osób wtedy to w środku zamku przy szturmie fpsy rzadko przekraczały 20.
Dekkers zajął się optymalizacją map, zaczął usuwać nie potrzebne propy, które zabierają fpsy, wszystkie drzewa są wymieniane na nowe które zabierają mniej fpsow. Dodali również, proste znaczniki nad głowami, bo nicki i nazwa frackji nad głowami zabiera ok 15 osób, na PK teraz można to zmienić na plusiki nad glowami(co widać na kilku filmikach). Teraz minimalnie to masz około 35 fpsów jak jest pełen serwer w wokół Ciebie, myślę ze pobawienie się z opcjami da wam ~80fpsów przy optymalnej liczbie graczy(~130+).