Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: To jest k**** dramat - hacki  (Przeczytany 8596 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: To jest k**** dramat - hacki
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 20, 2016, 13:27:30 »
    Co ci przeszkadza, że jakiś Maciek i Jarek używają autoblocka na Camelocie? Matke czy ojca krzywdzą ci w tym momencie?

Jednak scena kompetywna według mnie w większej części jest czysta.
    Tu zaorałeś temat, to o czym ty gadasz? Są cheaty, ale ich nikt prawie nie używa, zdarzą się z 2 osoby na 200 graczy. To ty teraz narzekasz, że ludzie nie cheatują a mogą? Strone wcześniej gadałeś że z Unity cheatują, teraz że w większości jest czysta. To jest czy nie jest? No chyba że Unity, 3 miejsce w ostatnim WNL, jest jednak nic nie znaczące i przegrywa z każdym XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 20, 2016, 13:27:55 »
    Prusak ma tu dużo racji... Strasznie przesadzasz i koloryzujesz... Nie masz dowodów, że każdy czituje, ale takie wnioski można wysnuć z twoich postów... A pomysł, który wrzuciłeś na TW jest średni, bo nie wszystkie wh opierają się na niewidzialnych/ przezroczystych ścianach... Po za tym każdy, kto ma rozum i trochę wiedzy o programach i modyfikacjach bez problemu to obejdzie...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 20, 2016, 13:31:13 »
    Przecież ty człowieku masz nasrane w głowie, na 1 stronie twierdzisz że Warband cheatem stoi i nie będziesz już grał w to, a na końcu drugiej walisz post, w którym stwierdzasz, że scena jest w większości czysta. Radzę wizytę u specjalisty, sinusoida poglądów niezła.

Skąd taki wylew tylu dobrych graczy. Nie uwierze po prostu nie uwierze, że przynajmniej połowa tej sceny nie ma czitów. Jedyni którym ufam to są Ci których znam od bety a i oni też pewnie częściowo prześli na ciemna stronę. A reszta to dla mnie obvious haxy.

Napisałem, że połowa nowych graczy po 2013 pewnie się czymś wspomaga w większym czy mniejszym stopniu. Jednak scena kompetywna według mnie w większej części jest czysta. No ale czego się spodziewać po Tobie Prusak. A sprawa jest poważna bo czity jak widać na czarno na białym istnieją i są niewykrywalne. A więc rżeć to sobie możesz jednak poważną grę to wyklucza. Jak można być takim ignorantem to nie wiem. Fakt dokonany i rży.

Duża część sceny to gracze nowi, którzy pokazują coś od maksimum dwóch lat :)

Przynajmniej połowa cheatuje - więcej niż 50%
    Większość sceny jest czysta - czyli około 20-10% cheatuje
    ==============================
    Przez noc ubyło około 75% cheaterów
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 20, 2016, 13:46:28 »
    Scena warbanda nie równa się scena kompetywna. Nie umiesz czytać nie od dziś zresztą.

Chodziło mi głównie o nowych graczy. Co nie zmienia faktu, że fakt istnienia niewykrywalnych haxów stawia w świetle podejrzeń grających na poważnie. Oni mają największy w tym interes. Dlatego rozgrywanie turniejów nie ma sensu. Stąd moja deklaracja, że nie będę grał w turniejach. Proste. A ty już się nie pluj. Bo podkreślam haxy są i są niewykrywalne bagetalizowanie tego to totalna głupota, szczególnie jak ktoś chcę grać na poważnie. To jednak Twój problem, może osiągniesz coś więcej niż ban na tawernie i kłapanie pyskiem.

@Bojar

Sposób jest średni bo nieaktualny. Swego czasu zastosowany z zaskoczenia mógł przynieść pewien skutek. Nic to nie kosztowało. Poruszyłem to aby pokazać fakt, że community po prostu ignoruje fakty i nie stosuje nawet jedynych rozwiązań.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 20, 2016, 13:50:16 »
    Scena warbanda nie równa się scena kompetywna. Nie umiesz czytać nie od dziś zresztą.

Chodziło mi głównie o nowych graczy. Co nie zmienia faktu, że fakt istnienia niewykrywalnych haxów stawia w świetle podejrzeń grających na poważnie. Oni mają największy w tym interes. Dlatego rozgrywanie turniejów nie ma sensu. Stąd moja deklaracja, że nie będę grał w turniejach. Proste. A ty już się nie pluj. Bo podkreślam haxy są i są niewykrywalne bagetalizowanie tego to totalna głupota, szczególnie jak ktoś chcę grać na poważnie. To jednak Twój problem, może osiągniesz coś więcej niż ban na tawernie i kłapanie pyskiem.
    Polacy w WB mają zbliżoną mentalność do Zachodu jeśli chodzi o sprawy cheatowania, w przeciwieństwie do Rusków czy Ukraińców, a ty myślisz, że jak w KURWA czy w AE czy obojętnie innym klanie znalazłby się koleś z cheatami to by nic sobie z tego nie robili i wszystko byłoby okej? Ty chyba na serio myślisz, że ty jesteś oświecony i najmądrzejszy, że nie lubisz oszustów, a inne klany to pewnie mają ich w swoich składach i nic z tym nie robią. Wracaj lepiej do swojego szałasu w lesie, tam unikniesz cheatowania.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 20, 2016, 13:50:42 »
    W kwestii tych bannerów, to zostało to już udowodnione, że bardzo łatwo to obejść, poza tym ten typ WH już jest przestarzały, więc i tak to już jest nieaktualne.

IvE rzeczywiście trochę dramatyzuje, ale też i częściowo ma rację. Przejrzałem wejścia do tych miejsc z downloadem cheatów i ogromne zainteresowanie mają strony z autoblockiem, więc ten cheat musi być bardzo powszechny. Dużo mniejsze zainteresowanie budzi aimbot (czy raczej jego ułomna wersja dostosowana pod Warbanda), ale wciąż bardzo dużo ma wyświetleń, więc można wnioskować, że to też jest dosyć popularne dzisiaj. Cala reszta jest na marginesie, maksymalnie po kilkaset wejść.

I przypominam, by nie dawać tu filmów, linków, czy instrukcji, jak trafić w takie miejsca. Będzie to usuwane i karane.

Poruszyłem to aby pokazać fakt, że community po prostu ignoruje fakty i nie stosuje nawet jedynych rozwiązań.

Zacytuję coś z Tale Worlds:
    A couple years ago, there was a guy that made a hack that could spawn buildings and stuffs. Within 6 hours of release of that hack, TW pushed an update that fixed that.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 20, 2016, 13:53:26 »
    Jest zainteresowanie, zapewne sporo osób sprawdza, potem zostaje jakaś część która chce sobie pograć na 3 ligowych serwerach i tyle. Nie wiem, jeśli komuś niszczy przyjemność z Warbanda spotkanie kolesia z autoblockiem na dowolnym DM to radzę pójście na singla. A już teksty - a ja w Warbanda już nie zagram on jest bad i ogólnie czity same jezu usuńcie też tę grę - są śmieszne XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 20, 2016, 13:56:39 »
    Haxy są i są popularne.

Nie da się ich wykryć.

Fakty są oczywiste.

A mentalność, mentalnością. Wątpię aby topka miała haxy to fakt. Osobiście nie podejrzewam ich o haxy. Jak już to o wallhacka. Jednak gro szczególnie zainteresowanych co robią sobie konta na twitterze i dramy co 5 sekund to na pewno ktoś z nich jest umoczony w pink javsy i wallhacki. Nie uwierzę po prostu, że nie ulegli by pokusie. Szczególnie, że ich jedyny sens życia to uprzykrzyć życie drugiemu klanowi.

Jednak główny grupa używających według mnie cheaty to grupa nowych graczy na DTM, Siegach i sporadycznie na bitwach. Do nich ten temat się głównie odnosi. I o to mi głównie chodzi. Nie dziwię się, że bierzę się mnie za dramaturga. Ktoś jednak musiał to poruszyć. I powtórzę jak mantrę sądzęnie, że ktoś się nie wspomaga gdy jest to nie do wykrycia to totalna naiwność. 1/5 1/4 graczy/klanów może się wspomagać w tym w mniejszym lub wiekszym stopniu na scenie kompetywnej.  Tak według mnie to wygląda. To wystarczy aby popsuć totalnie rozgrywkę. I w tym cały sęk.

Zastanówcie się czasem co piszecie.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 20, 2016, 14:08:29 »
    Jeśli ktoś nie umie grać to i tak czity niewiele pomogą. Autoblock na bitwie gówno ci da jak jesteś amebą i łapiesz strzały, nachylone, bumpy na pysk co chwila. WH trochę pomoga, ale jeśli ma się ogarniętych konnych to i tak wiadomo gdzie kto jest z enemy teamu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 20, 2016, 14:13:57 »
    Cheatami nie wygrasz tylko mózgiem. To jest oczywiste. Taki Oktawian mimo, że jest leszczem totalnym 1 na 1. To na IG potrafi topować jak tylko wejdzie bo on myśli jak mało kto. Na bitwie tak samo liczy się taktyka i dobry clash. Chodzi jednak o to, że nadal te hacki są zagrożeniem szczególnie w środku tabeli i niżej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 20, 2016, 14:21:11 »
    Ale może opieraj się na przykładach, a nie na stwierdzeniach z dupy wziętych. Jak nie masz, a widzisz takie problemy to udaj się z tym do specjalisty, on możliwe że wyleczy cię z tych wszystkich spisków.
    IvE jest cheaterem, wczoraj go na IG widziałem jak grał na łuku i strzelał wszystkim banie, a do tego jak dochodziło do walki wręcz to używał S i blokował po 3 hity naraz.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 20, 2016, 14:24:26 »
    Blaścik kłamie, on od zawsze miał aima.
    DANCE OR GET BANNED

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 20, 2016, 14:33:47 »
    Nadal nie umiesz czytać. Nie da się tego wykryć to nigdy się nie dowiemy. Zostają tylko przesłanki. A przesłanki są uzasadnione zważając na fakt, że nie da się tego wykryć i na popularność tych haxów. Oraz na dziwne zachowanie co niektórych graczy jak wspomniany Max.

A więc to wszystko by mogło by mieć znamiona bredzenia paranoika gdyby nie twarde fakty. Haxy są i są popularne. Nie można lekceważyć tego i wierzyć, że nikt tego nie używa. A więc dla mnie osobiście nie ma po co grać w turniejach w których w każdej chwili ktoś może oszukać i zepsuć zabawę. Ktoś sądzi inaczej to sobie gra. I tyle w temacie.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 20, 2016, 15:01:58 »
    Od jakiegoś czasu nie gram już na serwerach typu IG, tylko bujam się po jakiś oblężeniach. Sam jestem w posiadaniu WH i powiem Wam, że całkiem przyjemnie się gra. Jednak nigdy w życiu z takim cheatem nie wyskoczyłbym na IG, czy inny poważniejszy serwer, a już na pewno z takimi "dodatkami" omijałbym czy to polskie, czy europejskie turnieje. Cheaty używają nieliczni, ja sam nie używałem przez 4 lata, pobrałem je miesiąc temu i sprawdzam na Siege`ach :)
    Tak więc proponuję zakończyć tą kłótnie o granicę wschodnio - zachodnią i karmienie zwierząt zamieszkujących akweny wodne. 

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 20, 2016, 15:04:13 »
    Propsuje odwagę i swoisty come out. Jedno mnie jedno zastanawia po co Ci WH na Siegu :D