Niestety nie oglądałem i oczywiście zapomniałem nagrać. Ale pewnie będzie albo już jest dostępne w necie, albo jaką powtórka będzie...
Pierwsza sonda jest nie do wskrzeszenia, ze względu na realia, co się przekłada na to jak wygląda telewizja, co niby ludzie chcą oglądać itp. Bo przecież dwóch inteligentnych gości by się znalazło, jest chociażby ten gość z centrum kopernika, co bywa w tv i jest bardzo medialny. Nie mówiąc o kilku polskich youtuberach z kanałami popularnonaukowymi. Akurat jeśli chodzi o media audiowizualne, to Rożek wypada dość blado, a w każdym razie ma takie bardzo delikatne poczucie humoru, nie wiem czy to wynik bycia publicystą mediów katolickich :P
Taki format dialektyczny, czy to reżyserowanej dyskusji czy nie, jest jeszcze realizowany w radiu czy podcastach, ale w tv coś słabo z tym, za mało fajerwerków. CHoć jak oglądałem te stare sondy, to się zastanawiałem skąd oni brali te równe obrazki, animacje, schematy, kolaże, jak to składali, montowali itp., niesamowita praca kreatywnych ludzi.
Niestety są dni kiedy tak wstaję przed 4... No, niestety kanarkiem nie jestem, a i takie zmiany rzadko się trafiają, więc przestawić się nie da, ponadto 9 godzin, w tym pierwsze to zapieprz, bo zawsze coś wyskoczy, no i tak...
Dzięki za info, mam dziwne poczucie że ten post był pisany specjalnie dla mnie.
To fajnie, że masz takie wrażenie, ale tak nie jest, bo na innym forum to samo pisałem :P
btw nie cierpię Galileo, jedna interesująca i skrótowo przedstawiona kwestia w worku innych pitu-pitu migawek... I prowadzący jak zwykle taki śmieszek, że hohohihihaha.