Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battle Brothers (vel Turowy Mount & Blade)  (Przeczytany 2177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Battle Brothers (vel Turowy Mount & Blade)
    « dnia: Marca 11, 2016, 11:35:48 »

Rozwój postaci.
    (click to show/hide)
    Mapa:
    (click to show/hide)
    Zdarzenia losowe/questy
    (click to show/hide)

Battle Brothers. To turowy sandbox osadzony w świecie low-fantasy. Którym poruszamy się po mapie kampanią najemników. Swoich kompanów uzbrajamy, rozdajemy umiejętności i wykonujemy różnorakie zlecenia. Walka jest turowa, nie ma klas postaci każdą postać rozwijamy wedle uznania. Każdy z naszych rekrutów ma jednak swoją przeszłość, która definiuje jego predyspozycję np. (żebrak, rybak, myśliwy) Musimy dbać o jedzenie i opłacać żołd naszych kompanów. Tak jak w opiniach tej gry na steamie, można nazwać tę grę dzieckiem XCOMa i Mount & Blade'a. W tej chwili gra jest w early acess. Jednak chwali się to, że updaty wychodzą naprawdę co kilka dni a nawet codziennie.

Ps.
    (click to show/hide)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    Odp: Battle Brothers (vel Turowy Mount & Blade)
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2016, 12:44:03 »
    Jak podobna jest ta gra do battle for wesnoth? Różnice i podobieństwa proszę

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2016, 13:00:51 »
    Nie mam pojęcia. Pobiorę sobie jednak Battle for Wesnoth bo mi Battle Brothers nie działa XD

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2016, 12:32:35 »
    Obserwowałem to na steamie od dawna i w końcu skusiłem się przy okazji 20% zniżki. Wydatku nie żałuję, bo gra się bardzo przyjemnie. Jeśli ktoś chce sprawdzić to jest demo (tej informacji nie ma na steamie), które można pobrać ze strony developera. Demo prezentuje dosyć wczesny etap rozwoju gry i pozwala jedynie na rozegranie 6 bitewnych scenariuszy (żadnej mapy świata, rozwoju postaci itd.), ale pozwala przekonać się jak wygląda to co w grze najistotniejsze czyli sama walka.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2016, 12:42:40 »
    Ja pogram dopiero w święta na normalnym komputerze i zrobię mini recenzję. Dziwi mnie mały odzew bo jest sporo tutaj fanów turówek i sporo fanów MB a to jest przecież swoiste połączenie.

Szkoda też, że nie wiedziałem o tym demie wcześniej ;)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2016, 23:38:40 »
    Propsuję grę, obecnie gram w najnowszą wersję i jest świetnie.