Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która z owych części jest lepsza?

Sims 3
    3 (75%)
    Sims 4
    1 (25%)

Głosów w sumie: 4

Autor Wątek: Sims 3 vs. Sims 4  (Przeczytany 1621 razy)

Opis tematu: Żółtodziób w świecie symulacji.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    Sims 3 vs. Sims 4
    « dnia: Marca 03, 2016, 21:30:05 »
    Witam. Ostatnio bardzo się zanudzam, nie mając kompletnie w co zagrać. Los zechciał, że trafiłem na recenzję simsów. W sumie to nigdy nie grałem w żadną część z tej serii, ba w żadną grę o podobnej tematyce(symulator menadżera hotelu chyba się nie liczy). Z przeczytanych recenzji wydaje mi się iż 4 część była by znacznie ciekawsza dla osoby, która w świat tych gier dopiero by weszła. Jednak słyszałem też w jakiś sposób Sims 3 jest lepsza od 4. Coś o tym, że 4 nie jest aż tak rozbudowana i w ogóle. Zapewne znajdą się tu znawcy/weterani owej serii, których chciałbym prosić o doradzenie wyboru gry z tej serii. Głos w ankiecie + chociaż mały komentarz od kilku osób zdecydowanie będzie mi starczył. 

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Sims 3 vs. Sims 4
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 04, 2016, 08:52:24 »
    Jeśli jesteś uczciwym człowiekiem to nie polecam ani jednej ani drugiej, bo granie w Simsy bez dodatków to jak granie w wersję pre-alpha, praktycznie zero kontentu, a zakup tego całego szajsu to bardzo duży wydatek.

Jeśli chodzi o samo porównanie obu to osobiście wole Simsy 3, bo czwórka popełniła duży błąd w kompletnym zmasakrowaniu przemieszczania się po mieście. Otóż w trójce simy mogły dowolnie chodzić/biegać/jeździć po całym świecie gry (miasteczko/miasto/wieś), zaś w czwórce owe lokacje są podzielone na małe komórki pomiędzy którymi są po prostu ekrany ładowania. Dla mnie zupełnie zabiło to poczucie immersji w grze. No i fakt, że póki co gra jeszcze nie ma pełnego setu dodatków, przez co jest w niej bardzo mało zawartości.
    Jedna rzecz, w której jest za to duży postęp to optymalizacja i stabilność. The Sims 3 ze wszystkimi dodatkami jest mało stabilne i po dłuższym czasie gry może się zdarzyć, że nie pozwoli Ci zapisać gry i cały postęp idzie się kochać, więc częste zapisywanie gry jest koniecznością.