Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Graphic Enhancer (ENB) [SP]  (Przeczytany 2072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Graphic Enhancer (ENB) [SP]
    « dnia: Lutego 27, 2016, 09:42:45 »

Mod mający poprawić grafikę w Mount&Blade Warband
    PEŁNA WERSJA --->  http://www.moddb.com/mods/graphic-enhancer/downloads/mb-warband-enb
    od autora:
    This mod is a graphic enhancer as its name DUH. It uses Boris Vorontsov enb to make the game look better giving it multiple new graphical aspects such as depth of field, god rays, sharp edges, SSAO, it adds a color palette to make the game much more gloomy or brighter with its colors. Many files can be changed for the users tastes, the color palettes can be found on many sites if you want to change it. Any problems with the mod just PM me and I will see how I can help you :D

IMPORTANT!!! This mod is not for every PC, if your PC is somewhat archaic and struggles to handle M&B with all the settings set to its maximum or even to its medium settings, then please dont try it, why? Well the enb is somewhat strong since the effects it brings are really demanding. I would say that the required specs are:

A CPU that is an Intel Core i3 and above with more than 2.0 GHz, my CPU is an Intel Core i7 3.4 GHz

A GPUthat is similar to the Intel HD Graphics 4400, my GPU is NVIDIA Geforce 840m

Ram above 1.5 or 2.0 GHz

***UPDATE

Sorry for being absent for soo long guys, Ive made some changes to the enb and now I am proud to say that it is in a perfect form. I placed my personal tweaked files in the new archive to download so that your game looks just like mine and just like in the screenshots. The nights are somewhat more brighter but still realistic, not those default bright AF nights. Any future problem or crash with the game PM me and I will see what I can do. Hope you enjoy the newer updated version of the enb.

***JUST IN CASE

If you are an enb user you alreay know the magic that can be done with ENB combined with Sweet FX, in any case I suggest using my preset with the multiple Sweet FX mods that are out there to be used with M&B.

Screeny:

Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    Odp: Graphic Enhancer (ENB) [SP]
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 29, 2016, 11:35:33 »
    Grafika jak u Wiedzmina3 xd fajny mod, dzięki

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Offline Magnat

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2016, 20:56:44 »
    Mam problem. Po wypakowaniu plików do folderu z grą, ta nie uruchamia się. Wyskakuje komunikat o braku d3dx40.dll czy coś tam. Nie wiem, czy to może mieć związek, ale mam Win 10.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 29, 2016, 21:08:59 »
    A odpalasz grę w trybie zgodności z xp ?

Offline Magnat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2016, 14:00:16 »
    Odpalałem, nic nie dało.

Offline Tomasoni

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2016, 14:10:09 »
    Zainstaluj najnowszą wersję directx

Offline Magnat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 01, 2016, 18:22:22 »
    Ludzie... Takie porady proszę dla siebie zachować. Zaskoczę was, że wszystko mam aktualne i to nie jest prima aprilis.