Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband i RAM  (Przeczytany 978 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Warband i RAM
    « dnia: Lutego 22, 2016, 00:07:52 »
    Piszę dla informacji. Z moich spostrzeżeń wynika, że dla wydajności kluczowa jest ilość pamięci RAM. Obecnie przy 6GB nie mam żadnych zacięć, zwiększyłem battlesizerem do 300 wielkość bitew i nawet w SoD nie zauważyłem problemów. Niestety potrzebny jest system operacyjny 64bit do tego. Kartę graficzną i procesor mam stare, ale tutaj rolę gra pamięć.

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Warband i RAM
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 22, 2016, 23:35:19 »
    Ktoś tu kiedyś pisał, że żaden komp nie wytrzyma przy battle size'rze, a kusilo mnie, żeby spróbować, ale ostatecznie odpuścilem. Skoro piszesz, że u Ciebie daje radę przy 6 GB, ciekawe czy pójdzie u mnie przy 4GB i procku 2.80 GHz, kartę graficzną też mam starą, ale za to system 64 bitowy

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2016, 02:14:40 »
    Tylko przy bitwach 300+ trzeba zmienić system walki. Gracz już mniej się liczy, trzeba inwestować w skille od dowodzenia. Gra się inaczej przy tak dużych bitwach.

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2016, 23:40:40 »
    Właśnie o to mi chodzi ;)