Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Republika Bialeńska - mikronacja  (Przeczytany 1058 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jerzy Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Republika Bialeńska - mikronacja
    « dnia: Lutego 21, 2016, 17:28:34 »

Witajcie!

Nazywam się Jerzy Lwie Serce i jestem mieszkańcem Republiki Bialeńskiej.

Przybyłem do Was z wieścią o istnieniu wirtualnego państwa - Republiki Bialeńskiej - polskiej mikronacji.
    Chciałbym Was zachęcić do wspólnej zabawy, przypomina to sesję PBF jednak głównie skupia się na prowadzeniu polityki wewnętrznej i zewnętrznej (między innymi mikronacjami) oraz ogólnej symulacji państwa. Wszystko odbywa się za pomocą forum dyskusyjnego, gdzie każdy mieszkaniec wymienia się swoim zdaniem z innymi.
    W Bialenii można zająć się dowolną czynnością, na jaką pozwala nam nasza wiedza i umiejętności. Praktycznie nic nas nie ogranicza, przykładowo jeśli ktoś interesuje się piłką nożną, to ma możliwość poprowadzenia reprezentacji piłkarskiej Republiki Bialeńskiej w Międzymikronacyjnej Unii Piłkarskiej; jeśli ktoś ma dobre zdolności dyplomatyczne i charyzmę, może zostać ambasadorem w innym państwie, itd. itd.

Republika Bialeńska to demokratyczne państwo wirtualne, w którym dominuje system semiprezydencki (parlamentarno-prezydencki). Oprócz tego w konfederacji z Republiką Bialeńską są 2 inne państwa - Królestwo Hasselandu (istniejące od 2002 roku) oraz Carstwo Brodryjskie (istniejące od 2014 roku). Bialenia sama w sobie istnieje od listopada 2013 roku.
    Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej, klikając w logo (zostaniesz automatycznie przekierowany).

Zapraszam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2016, 18:33:52 wysłana przez Trebron2001 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Republika Bialeńska - mikronacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2016, 17:35:42 »
    Nie, no demokracji to ja dziękuje.

Miłej zabawy.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2016, 18:36:14 »
    Usunąłem URL z obrazka. Odsyłam do regulaminu.

Offline Jerzy Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 22, 2016, 15:55:29 »
    Dobrze, w sumie każdy kto będzie zainteresowany trafi tam bez największego problemu. ;)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 22, 2016, 15:57:27 »
    Co to w ogóle są te całe mikronacje?
    DANCE OR GET BANNED