Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: EUROPE IN FLAMES (1618 AD) [SP]  (Przeczytany 4434 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    EUROPE IN FLAMES (1618 AD) [SP]
    « dnia: Lutego 06, 2016, 13:42:27 »
    Powstał nowy mod :D link --->http://www.moddb.com/mods/httpwwwmoddbcommodsediteurope-in-flames-wb
    od autora: For: M&B: Warband 1.158 and above

Release Status: Release 1.1

Modification Type: Total Conversion / Historic Simulator / Native quest disabled

Mode: Single Player

Language: English/Español

Autor: Jatynski

New Military system:

The new military system regulates many functions that affect to the player and troops.

Recruitment:
    If you don't join a faction, you only will able to recruit farmers from villages and mercenaries.

You can join a faction as mercenary (same than EIF 1.0): for renewable 30 days periods, or as a Lord. You'll able to recruit militia from villages (of your faction) and mercenaries.

note: Only mercenary cavalry is avalaible. No artillery.

Ranks:
    There are eight military ranks, based on renown and leadership: soldier, sergeant, captain, major, colonel, lt.general, general and field-marshall.
    Each rank regulates the size of the player's party, and are independent of belonging a faction or not.

If you are a Lord of a faction, having a fief and if your rank is captain or higher, you can form a regiment.

Regiments:
    Regiments let you to have access to new features: the artillery, faction cavalry, and recruit profesional volunteer soldiers from villages (the normal troop tree). The sergeant major at your HQ will give you new options: form and name your regiment, give you staff troops and train your new recruits, etc.

Staff: now you can recruit standard bearers; they will encourage your troops in battle and gives regiment troops a litle morale extra daily bonus. Military chaplains will add a bigger morale bonus, but they are weak and can die easily.

note: faction cavalry and artillery avalaible.

Combat Improvement Buildings:
    Both the player and AI now have avalaible the Combat Improvement Buildings, as Military Academy, Shoot range, stables, etc, wich improve the combat abilities of troops.

Military Medals and Awards:
    Some achievements will give you medals and awards, increasing your renown and honor.

Other features:
    Now villages have a Manor hall's scene, and you can place your court/HQ there. Also, villages has manageable garrisons.
    Foraging skill implemented.

Screeny:

« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2016, 23:04:46 wysłana przez Numendir »
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Magnat

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: EUROPE IN FLAMES (1618 AD) [SP]
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2016, 22:31:36 »
    Czekałem na mod z XVII wieku.

Do autora tematu: Proszę na przyszłość podawać jakieś linki, a nie jedynie kopiować opisy twórcy moda.
    moddb:
    http://www.moddb.com/mods/httpwwwmoddbcommodsediteurope-in-flames-wb

Offline Hanys

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2016, 21:08:06 »
    Mod ciekawy, ale większości rzeczy o których jest tu napisane przynajmniej na razie nie ma tj systemu rekrutacji, osiągnięć itp.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 17, 2016, 18:21:04 »
    Nie lubię modów wyglądających jak skopiowany Warband, skopiowane OiM, nowa mapka spoko, nowe jednostki też, ale zbyt znajome itemy +ileś tam nowych dodanych lub przekolorowanych - to mogło mnie fascynować kiedyś, teraz nie. Teraz mnie fascynują zaawansowane rozwiązania w multi, nowe skille postaci, np. magia (Phantasy Calradia, CoMM), nowe questy (TLD), nowe systemy rekrutacji/walut/reputacji/rozwinięty Freelancer (1866 Western, TLD, Gekokujo, L'Aigle), nowe systemy rekrutacji niż wioski z Native (Gekokujo, Grim Age, Phantasy), nowe formacje i rozkazy np. strzelanie salwami czy też ogniste strzały (Sayazn, OiM, Shogun - sengoku jidai, Suvarnabhumi Mahayuth) oraz umieszczanie Mainline Quest (Light And Darkness - Heroes of Calradia, Azgad - A story of Calradia, czy też Kościuszko Uprising :) ).

Tak czy siak, moda oceniam na 4/10. Mapa świata nie podoba mi się, łażenie piechotą po wodzie było modne 2000 lat temu, sceny i itemy w większości są zerżnięte z OiM tak jak wspomniałem, nie widać wyraźnego balansu między frakcjami, a polscy najemnicy dostępni w karczmie są co najwyżej marną kopią historycznej rzeczywistości. Nie lubię też jak łażąc po mapce moja postać nie może dotrzeć w pewne miejsce na rzekomo PŁASKIM TERENIE, tylko wybiera drogę okrężną lub idzie zygzakiem.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 15, 2016, 13:49:10 »
    A mi nawet się spodobał, doceniam że zrobiła go jedna osoba z pasji do wojny 30 letniej i M&B. W prawdzie trzeba by było trochę nad nim popracować ale gdyby miał to być taki sam mod jak OiM tylko w realiach Europy zachodniej chętnie bym w niego pograł ;)

BTW nowa wersja moda, jeszcze nie sprawdzałem ale zaraz pobiorę i jeśli wpadnę na coś godnego uwagi to na pewno napiszę.

http://www.moddb.com/mods/httpwwwmoddbcommodsediteurope-in-flames-wb/downloads

edit:

Teraz ten mod waży 1,2gb więc już to zwróciło moją uwagę.

edit2:

Nie mam czasu już dzisiaj pograć ale mod zmienił się na pierwszy rzut oka diametralnie. Teraz akcja dzieje się w całej Europie, mapa jest zrobiona od końca Włoch do skandynawi i od Hiszpanii po Rosję, myślę że może z tego wyjść naprawdę dobry mod - pierwszy o XVII wieku dziejący się na terenie całej Europy ;)

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2016, 22:22:40 wysłana przez Dymitr »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 16, 2016, 00:06:36 »
    Hm, widziałem już wcześniej wątek o tym modzie, ale jakoś szczególnie nie zwróciłem na niego uwagi, może czas najwyższy to zrobić? Aczkolwiek po screen'ie wrzuconym przez Dymitra od razu wrzuca się w oczy "Breslau Castle", który ma dość daleko do Wrocławia :)

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 16, 2016, 07:36:36 »
    Tak, wczoraj tylko go odpaliłem na 5 minut zobaczyć mapę bo chciałem zaproponować twórcy zrobienie dla niego mapy obejmującej obszar Cesarstwa i państw uczestniczących w wojnie 30 letniej czyli mniej więcej to co było w pierwszej wersji moda lecz ku mojemu zdziwieniu chłopak postanowił odtworzyć całą Europę. Ambicji jak widać mu nie brakuje a wcześniejszą wersję wypuścił zapewne w nadziei że ktoś mu pomoże w pracy nad modem kiedy zobaczy że coś się naprawdę dzieje a nie tylko jest założony temat na forum którym nikt się nie interesuje. Jak zwykle to bywa miasta na mapie w szczególności polskie są na dość dziwnych miejscach ale już mu o tym pisałem wczoraj - mam nadzieję że to poprawi, i jeszcze jedna rzecz jaką zauważyłem to to że chyba nie ma na razie bitew morskich w modzie - kojarzę skądś te przejścia porobione na wodzie. No nic mam chwilę czasu teraz to zobaczę co jeszcze się zmieniło.

Edit:

No niestety ale zawiodłem się :( O miastach już wiemy że leżą gdzie popadnie ale wpadłem jeszcze na kilka niedociągnięć. W kwestii morza akurat się myliłem w pewnym sensie - te szlaki przez wodę to miejsce w którym można się przeprawić a ikona bohater nawet zmienia się nawet na ikonę statku choć jak o tym tak myślę to zastanawiam się dlaczego nie można wejść w  każdym miejscu na wodę i popłynąć gdzie się chce? Widziałem w Brukseli opcję zakupu mieszkania ale chyba ta nie działała :( bo nic się nie stało po jej wybraniu. Aby jeździć na koniach trzeba mieć punkty atletyki - ciekawe bo chyba widziałem Horse riding w oknie postaci i dałem tam 2 punkty a tu takie rozczarowanie. Wkurza mnie też kiedy ktoś robi ubranie(nawet bardziej gdy to ubranie ładnie wygląda) ale nie pasuje do wszystkich butów. No i na koniec zauważyłem że E. wschodnia jest żywcem zerżnięta z Dzikich pól. W mojej ocenie mod wiele stracił, wolę projekty mniejsze lecz lepiej dopracowne - autor mógł zostać przy mniejszej i dokładniejszej mapie robiąc po prostu OiM w klimacie wojny 30 letniej, nawet miałem naszykowaną formę na mapę dla niego:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2016, 08:53:51 wysłana przez Dymitr »

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 16, 2016, 14:13:23 »
    No cóż... wielkie dzięki Dymitr za ocalenie mojego cennego transferu i czasu. Może autor moda jednak weźmie sobie do serca uwagi społeczności i naprawi to co sknocił. Trzeba mieć nadzieję i (jak zawsze) cierpliwość.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 16, 2016, 17:35:16 »
    Mi osobiście najbardziej przypadł do gustu Wrocław na Kielecczyźnie z podczepionym doń Poznaniem (wioską). Oraz brak Gdańska. W ogóle to RON przecież nigdy nie miał Wielkopolski ani Pomorza Gdańskiego.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 16, 2016, 19:28:59 »
    Mi osobiście najbardziej przypadł do gustu Wrocław na Kielecczyźnie z podczepionym doń Poznaniem (wioską). Oraz brak Gdańska. W ogóle to RON przecież nigdy nie miał Wielkopolski ani Pomorza Gdańskiego.

Nie wydaje mi się:
    (click to show/hide)

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 16, 2016, 19:34:47 »
    Biorąc poprawkę na to że mało osób przywiązuje uwagę do odpowiedniego ulokowania miast(tym bardziej Polski) z wyjątkiem modów robionych np. przez francuzów o Francji(chyba był taki o wojnie 100 letniej ale zapomniałem jak się nazywał) to jednak przyznaję że autor odwalił tym ruchem niezłą kaszanę. Napisałem do niego z propozycją pomocy nad mapą(od kilku tygodni pracuję nad jedną i za cel obrałem sobie jak najlepsze odzwierciedlenie sytuacji geopolitycznej w Europie jednak dałem się podobnie jak on ponieść ambicji i zrobiłem co najmniej 2 razy za małą mapę aby tego dokonać w Francji za wioski robią takie miast jak Dijon a w Rosji jakieś zabite dechami dziury o których dowiedziałem się przy ich umieszczaniu) jednak postanowiłem też zwrócić jego uwagę na to że lepiej jest wydać moda którego akcja dzieje się na mniejszym obszarze ale za to jest dużo więcej ciekawych miejsc na mapie. Z początku grając w pierwszą wersję miałem nadzieję że wyjdzie brat bliźniak dzikich pól z akcją osadzoną podczas wojny 30 letniej jednak autor trochę się zapędził i teraz nie wygląda to za dobrze - ok przyznaję mody osadzone w na terenie całej Europy wyglądają ciekawiej ale dopracowanie ich zajmuje dużo więcej czasu. Jeśli jednak macie ochotę pograć w XVII wieczny mod polecam WFAS Enhanced Unofficial 1.86a do Dzikich pól lub jeśli macie Medka2 to jest jeszcze Ogniem i Mieczem 2 z dwiema kampaniami(Europa wschodnia, Cała Europa)niestety po rosyjsku i 1648 - Thirty Years of War bodajże niemiecki( jak niemiecki to musi być dobry :D ) z kampanią z tego co pamiętam osadzoną w Europie Centralnej - głównie teren HRE i częściowo państw ościennych w tym Polski.Zapomniałem dodać że najbardziej mi szkoda tych strojów jakie są w modzie bo wyglądają całkiem w porządku ale są tak zrobione że pasują tylko do pozostałych przypisanych im części.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2016, 19:47:20 wysłana przez Dymitr »

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 17, 2016, 20:43:31 »
    Nie wydaje mi się:
    (click to show/hide)
    Sarkałem :P. Tak genialnie przedstawione są w modzie ziemie polskie.

Offline Hanys

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 18, 2016, 18:19:32 »
    Generalnie nie tylko geografia, ale i historia nie jest mocną stroną modyfikacji. Trochę śmieszne jest skopiowanie polskich (nie widziałem zbyt wielu innych) generałów/lordów z ogniem i mieczem, więc z roku 1655. W modzie powinni pojawić się raczej Chodkiewicz czy Żółkiewski, może młody Władysław Zygmuntowicz. Z drugiej strony modyfikacja naprawdę ciekawa, z wieloma zmianami na przykład maksymalna liczebność oddziału zależy od rangi (ta od renomy). Ciekawy system medali, za które dostajemy korzyści jak renoma czy honor. Na przykład za osobiste zabicie 100 przeciwników +100 do renomy. Trochę zastanawia mnie system rekrutacji, poza tym można werbować artylerię (jeszcze nie próbowałem) jak i kapelanów, doboszy i chorążych, choć nie wiem póki co jakie to daje korzyści.