Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sojusze i wojny  (Przeczytany 1073 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tuiq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sojusze i wojny
    « dnia: Grudnia 28, 2008, 19:14:51 »
    Witam, zakładam nowy temat jako iż odpowiedzi, które znalazłem na forum, nie były dla mnie do końca jasne. A więc, chodzi o to, że gram w mod Age of Machinery i wypowiedziałem posłuszeństwo mojemu królowi. Doszczętnie zniszczyłem Chanat i mam swoja małą frakcje z lordami itp. I teraz mam problem, bo wypowiadając posłuszeństwo królowi (nie oddałem lenn), ten wypowiedział mi wojne...teraz gdy już mam to czego chciałem, chciałbym zawrzeć pokój, ale gdy tylko chce to zrobić pisze mi, że nie mogę bo jestem Lordem bez króla....i moje pytanie. Czy da się jakoś zawrzeć pokój nie będą wasalem żadnego z królów, tylko mając swoje własne państewko?

Offline Pienik

• Użytkownik
    • Kto Kiełbasą wojuje od kiełbasy ginie
    Odp: Sojusze i wojny
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2008, 19:19:56 »
    Czy da się jakoś zawrzeć pokój nie będą wasalem żadnego z królów, tylko mając swoje własne państewko?

Ja miałem tak że po pewnym czasie kiedy to miałem wojnę z Swadi kiedy przejąłem ich zamki i część miast dokładnie 2, propozycja pokoju przyszła sama. Wiem że jeżeli miał byś pretendenta do tronu i byś go poparł nie było by takiego problemu.
    Ta gra jest jebnięta

Offline Tuiq

• Użytkownik
    Odp: Sojusze i wojny
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2008, 21:54:05 »
    No bo właśnie jest problem, bo nie chce już z nimi walczyć. Swój cel osiągnąłem i chce się trochę rozbudować, a tu ciągle mnie atakują :/. Nie chce stosować tej ostatecznego, drastycznego, środka jakim jest całkowite zniszczenie wrogiej frakcji... Acha, zapomniałem dodać, że u tych co wypowiedziałem wasalstwo nie mam w ogóle opcji zawarcia pokoju, tylko prośbę o odnowieniu wasalstwa. No cóż, poczekam jeszcze na ten komunikat o pokoju...może cos się zdarzy.