Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z walką w multi  (Przeczytany 1265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husarz.Polski

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z walką w multi
    « dnia: Stycznia 21, 2016, 22:00:55 »
    Grałem sporo w singla i uznałem, że wreszcie czas się zabrać za multi, ale zupełnie mi nie idzie. Na początku grałem głównie DM i tam było ok, ale jak spróbowałem zagrać na bitwie to zupełnie nic nie idzie. Zawsze jak walczę z kimś to on jakoś tak szybciej atakuje od mnie i nie umiem odpowiedziec na jego atak. Czasem to wygląda tak, że atakuje mnie  i po kilku ciosach niszczy mi tarczę a ja nic z tym nie mogę zrobić. Proszę o pomoc

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z walką w multi
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2016, 22:07:12 »
    Przegraj 1k godzin, potem bedzie lepiej

A tak serio http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16129.0
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z walką w multi
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2016, 19:18:12 »
    To co oni robią, to prawdopodobnie tzw. hilt-slashing, który to polega na pochylaniu się do przodu podczas zadawania ciosów z boku. Dzięki temu uderzasz znacznie szybciej. Do tego można podczas ciosu przesuwać myszką w stronę, w którą zadajesz cios, to też nieco pomaga.
    A jak bronić się przed ludźmi, którzy tak robią? Cóż, przede wszystkim zachowaj spokój i nie denerwuj się jak widzisz że cię koleś leje po tarczy. Spróbuj zaopatrzyć się w jakąś szybką broń, którą będziesz mógł mu zadać nagły cios, gdy on próbuje cię spamować. Do tego obserwuj stopień zniszczenia twojej tarczy, tak, aby spodziewać się w którym mniej więcej momencie będziesz musiał zacząć blokować ręcznie. Mam nadzieję, że pomogłem :-)

Właśnie zauważyłem, że użytkownik został zbanowany. Czyżby było to multikonto, a cały mój wysiłek na rzecz pomocy nowym graczom został zmarnowany?! :-(
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...