Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ulepszenie komputera  (Przeczytany 1798 razy)

Opis tematu: kilka pytań

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikizmiki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ulepszenie komputera
    « dnia: Stycznia 21, 2016, 14:29:32 »
    Witajcie, ostatnio udało mi się odłożyć trochę pieniążków i chcę ulepszyć swojego gracika, niestety nękają mnie pewne sprawy

Co tam teraz siedzi

- Amd phenom x3 (w sumie to jest nieważne już)
    - Płyta główna AsRock 960GC-GS FX ( zakupiona rok temu odesłałem ją na gwarancję ponieważ się zjarała odesłali nówkę, wybór taki ponieważ obsługuję am2, am2+,am3 oraz am3+ minus to 2 miejsca na ram ddr2 oraz ddr3)
     (reszta podzespołów bez znaczenia ponieważ muszę je wymienić )

Teraz pytanie czy ten procesor wybrać czy polecacie jakis inny : AMD FX 8300 8 x 4,2GHz Turbo AM3+
    No i karta grafiki NVIDIA GTX 660 2GB

ramu dokupie jakieś większe kostki i teraz najważniejsze jaki zasilacz pod taki zestaw aby starczyło :)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ulepszenie komputera
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2016, 15:14:30 »
    Jeżeli chcesz być spokojny, polecałbym Ci 650tkę, jeśli planujesz dokupić ramu. Polecam Ci także zainwestować w dysk SSD, który jest szybszy od klasyka, czego efekt na pewno byś zauważył, gdybyś pracował na dwóch dyskach.

Co do procka, jeśli chcesz zainwestować w komputer do grania, to poszukaj Intela, ale wątpię, by twoja płyta główna miała sloty jednocześnie na intele i AMD-ki

Offline mikizmiki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2016, 15:59:00 »
    Dzięki za odpowiedź ;) Ogólnie moja płytka nie obsługuje inteli lecz spory zakres amd'ków, co do dysku ssd fajny pomysł do 200zł chyba chodzą a podobno różnica duża. Co do procka to porównywali chyba ten co pokazałem z i7 bodajże różnicy nie było dużej z tego co pamiętam :)

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 10, 2016, 15:25:11 »
    Ja osobiście polecam AMD X4 860K tani 350 zł ale wydajny jak po prostu epicka wydajność
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku