Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Independence of Chile [SP]  (Przeczytany 4810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    Independence of Chile [SP]
    « dnia: Stycznia 15, 2016, 09:13:25 »
    Independence of Chile

Ma ktoś ochotę powalczyć o niepodległość Chile? Nie ma sprawy! Dzięki tej modyfikacji możemy spróbować swoich sił w Ameryce Łacińskiej. Opis:
    "It is a mod for Warband on the independence of Chile from Spain in the nineteenth century (1810-1818, will begin in 1814), then I created the troops of the year, with information from books, expert help and own research on the Internet. This is to make it as realistic as possible, in terms of uniforms and weapons, etc."

Dostępne frakcje w modzie:
    - Viceroyalty of Peru.
    - Chilean Army.
    - Argentina - Northern Army.
    - Argentina - Army of the Andes.
    - Army of Upper Peru.
    - Wall Mapu.

Screeny:
    (click to show/hide)

Obecna wersja moda to 3.0, zostały w niej wprowadzone następujące zmiany:
    (click to show/hide)

Dwnload:

Strona na moddb:
    http://www.moddb.com/mods/independence-of-chile

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Independence of Chile [SP]
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 15, 2016, 15:55:38 »
    Pierwsze wrażenia pozytywne :D ładna grafika. mundury zwłaszcza
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 15, 2016, 18:12:48 »
    Jestem ciekaw czy rozgrywka jest przyjemna i godna większej uwagi. Postaram się w weekend przetestować modyfikację i szczegółowo opisać :)

Offline Ziemek123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2016, 09:59:01 »
    Mam jeden problem jak np: Chcę walczyć to wywala mia runtime i cała aplikacje i moje pytanie czy doszło do przeciążenia czy to błąd modyfikacji?

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 16, 2016, 12:24:26 »
    Mam jeden problem jak np: Chcę walczyć to wywala mia runtime i cała aplikacje i moje pytanie czy doszło do przeciążenia czy to błąd modyfikacji?

Wątpię, żeby było to spowodowane błędem modyfikacji, ale na wszelki wypadek możesz spróbować ponownej instalacji. Jeśli błąd nadal będzie występować to obniż detale gry.

Offline Ziemek123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 16, 2016, 16:49:38 »
    Mod będzie rozwijany ? Bo uważam że jest naprawdę zajebisty :) Jedyne co mogłoby być lepsze to nowe nazwy państw i jakiś ulepszony zarządca naszego królestwa taki jak jest np: w SOD 5.0.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 16, 2016, 17:33:47 »
    Nowe nazwy państw? Jeśli masz te z Native, zmień wersję polską na angielską.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 16, 2016, 17:59:28 »
    Mod będzie rozwijany ? Bo uważam że jest naprawdę zajebisty :) Jedyne co mogłoby być lepsze to nowe nazwy państw i jakiś ulepszony zarządca naszego królestwa taki jak jest np: w SOD 5.0.

Wydaje mi się, że mod będzie rozwijany. Obecna wersja jest "młoda", została zamieszczona 11 stycznia bieżącego roku.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 16, 2016, 18:04:07 »
    Jest, popatrzcie że na moddb jak rozwijamy na początku stronę "read more" jest "Version 3.0: in developing" 
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 16, 2016, 22:45:20 »
    Pograłem w moda jakieś 30 minut. Wymaga jeszcze dużo, dużo pracy. Moje uwagi:
    - Muzyka jest świetna jednakże błędy tekstur, w niektórych miastach powodują wylot gałek ocznych z oczodołu.
    - Nazwy fortec oraz wiosek niekiedy mają dopisane na samym końcu cyfry.
    - Na samym początku podczas tworzenia postaci przy opcji wybierania startowej lokacji dostajemy nazwy miast z Native przez co bardzo trudno jest się połapać gdzie zaczniemy swoją przygodę.
    - Mundury oraz uzbrojenie wyglądają bardzo ładnie jednak ich ceny oraz balans... ubrania/mundury plemion w południowym Chile kosztują niekiedy więcej niż umundurowanie jednostek regularnych, a ich opancerzenie... przykład? +40 do pancerza torsu oraz +12 do opancerzenia nóg. Moim zdaniem to LEKKA przesada jak na koszulę z zarzuconym na nią "dywanem".

To by było chyba na tyle. Moja rada? Nie warto na razie pobierać chyba, że ktoś chce pograć dla zabicia czasu i nie zwraca uwagi na wyżej wymienione przeze mnie błędy.

Offline Ziemek123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 17, 2016, 15:18:42 »
    Mogli by moim zdaniem trochę ulepszyć  bitwy   i   jednostki.Mundury  powinny  być  trochę   być    bardziej   jednolite  np:Flisak   ma    z    dwa   rodzaje. Buty są    chyba najgorsze   wyglądają  niektóre  jak obcasy  lub  kopyta    :D

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 18, 2016, 14:42:24 »
    Prace nad modem wciąż trwają a tu garść screenów
    Screeny:

Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 18, 2016, 15:36:01 »
    Nie wiem czemu, ale kilka modeli chyba skopiowanych z NW

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 18, 2017, 03:20:13 »
    Kilka nowych screenów