Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własna muzyka w 1.011  (Przeczytany 6133 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline plemnick

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własna muzyka w 1.011
    « dnia: Grudnia 28, 2008, 10:59:06 »
    Witam jestem nowy i nie bardzo orientuje sie w tematach modowych etc a pytanie mam jak w temacie. Moze ktos w latwy i przystepny sposob powiedziec jak wsadzic swoja muze do tej wlasnie wersji? Szukalem na forum i znalazlem topic o tym ale dotyczyl on starszych wersji gdzie bylo to w miare proste do zrobienia. Ktos tam podal link do strony zagranicznej w ktorej bylo opisane co pasuje zrobic, jakies programy trzeba sciagnac i sie bawic z tym ze wlasnie nie orientuje sie i nie chce niczego spartolic w systemie :) Nie ma jakiesgos prostszego sposobu? Jak by ktos byl dobry i laskawy i opisal dobry tutorialik jka sie za to zabrac byl bym wniebowziety;) Stara muza juz nudzi.

Elo

Przeniosłem temat do opowiedniejszego działu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2008, 21:26:44 wysłana przez Daedalus »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: swoja muzyka w 1.011
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2008, 11:07:37 »
    1. Włączyć w winampie.
    2. Wejść do gry.
    3. Wejść w opcje gry.
    4. Wyłączyć muzykę.
    5. Cieszyć się grą i swoją muzą. ;)
    :D
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline plemnick

• Użytkownik
    Odp: swoja muzyka w 1.011
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2008, 11:23:55 »
    Hehe no niby tak:) ale jednak to nie to samo kiedy muza wlacza mi sie wtedy kiedy jest na to czas a musze wlaczac ja sam wychodzac do winampa :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Własna muzyka w 1.011
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2008, 22:00:13 »
    Oto prosty sposób na dodanie muzyki do gry:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,50101.msg1300258.html#msg1300258

Ale skoro mówisz, że nie chcesz bawić się w Pythona - podaj mi nazwy twoich utworów przez PM i prześlę ci zmodyfikowany plik.

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2010, 08:43:59 »
    A można prosić o poradnik jak wsadzić własną muzę, ale po polsku?

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2010, 12:04:57 »
    O ile dobrze pamiętam to był temat jak bez większych problemów i ingerencji w wnętrzności plików można to zrobić. Teraz sprawdziłem mój folder i wydaje mi się że wystarczy przekonwertować swoje ulubione kawałki na *.ogg i podmienić im nazwy na te które są w grze.
    Przykład:
    "Dragonforce - Flames of Youth.mp3"  >  "Dragonforce - Flames of Youth.ogg"  > "bandit fight.ogg" > podmieniamy z oryginalnym "bandit fight.ogg" w folderze "music".
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 15, 2010, 09:08:09 »
    Kolba, jeśli byś mógł, to nie długo prześlę ci nazwy moich muzyk. Już mam trzy, zostało do nagrania jeszcze z dwie.

Pozdrawiam

Offline konradekma

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 17, 2010, 16:36:41 »
    Znam jeszcze łatwiejszy sposób:
    1. Wchodzisz w plik gry (domyślnie C:\ProgramFiles\Mount&Blade)
    2. Gdy już tam jesteś wchodzisz do Modules, nastepnie do moda, w którym chcesz umieścić muzykę (np. Native)
    3.Gdy już jestes w modzie należy wejść w folder: "Music" i tam należy umieścić muzykę, którą chcesz usłyszeć w modzie
    P.S. U mnie działa bez żadnych konwertowań i innych "bajerów" myślę, że bedzie działać :)

Offline ja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 02, 2011, 19:20:49 »
    heh mocne :D
    Myślę... Jak rzadko to się u człowieka zdarza...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2011, 19:29:18 »
    Przepraszam, że się zabawię w moderatora, jednak zalała mnie po prostu krew:

Nie sądzisz że już delikatnie przesadzasz? Mając na koncie zaledwie 20 postów dostajesz ostrzeżenie za spam, po to, żeby w parę dni później napisać w martwym od ROKU wątku ,,heh mocne''? Ile ty masz lat?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Maszkaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 02, 2011, 15:54:16 »
    Witam. Odkopię nieco temat, ponieważ mam podobną sprawę, więc bez sensu zakładać nowy wątek. Chciałbym dodać do pewnego moda swoją muzykę, jednak nie w ten sposób, że podmieniam pliki w folderze music w głównym folderze Warbanda. Widziałem w innych modach, że robi się to tworząc w folderze przykładowego modułu  folder Music(w którym są zawarte pliki muzyczne) oraz plik tekstowy music. Właśnie o ten plik tekstowy mi chodzi, bowiem nie wiem co oznaczają tajemnicze(:D) ciągi cyfr po nazwie danego pliku muzycznego. Proszę o pomoc.