Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieostra czcionka  (Przeczytany 1097 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sharp87

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nieostra czcionka
    « dnia: Grudnia 27, 2008, 21:53:08 »
    Mam taki niewielki problem, który w sumie nie jest nazbyt irytujący, ale gra robi się znacznie przyjemniejsza kiedy problem znika.
    Mianowicie najczęściej jak gram w M&B czcionka nie jest wyostrzona, natomiast czasami z nieznanych mi przyczyn (po walce, Alt+TAB'ie, przeładowaniu lokacji) staje się bardzo ostra i wyraźna, co znacznie uprzyjemnia rozgrywkę.

Moja konfiguracja:

- Win XP 32-bit
    - 8800GT stery: 2008-08-15
    - DX 9c: 4.09.0000.0904 (w każdym razie jedna z najnowszych)

Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o poradę :)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Nieostra czcionka
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2008, 09:37:57 »
    Spróbuj pokombinować z ustawieniami monitora i rozdzielczością.... Nic innego mi do głowy nie przychodzi :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:00:59 »
    Też mi się zdarza czasem coś takiego i nie ma to nic wspólnego z rodzielczością. Dzieje się tak np. po wejściu i opuszczeniu gospody w Sargoth i jednym z miast swadiańskich (bodajże Uxkhal). Co jest jtego powodem - nie mam pojęcia. Dziwnie ta ostra czcionka wygląda i za bardzo razi po oczach, jak na mój gust. :P

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2008, 21:03:22 »
    Wszystko zależy od ustawień monitora, u mnie na LCD wygląda o niebo lepiej niż normalnie.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 29, 2008, 13:23:53 »
    A mi ten "problem" w ogóle nieprzeszkadza, bardziej zastanawia mnie dlaczego w SPLASH'U w wersji 1.011 mam ładny arail a w wersji 1.010 jakiś inny rodzaj czcionki ;]