Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rebelia Problem  (Przeczytany 9494 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pienik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Kto Kiełbasą wojuje od kiełbasy ginie
    Rebelia Problem
    « dnia: Grudnia 27, 2008, 17:48:39 »
    Witajcie jestem tu nowy mam dość irytujący mnie problem czytałam pozostałe tematu o Rebelii lecz nigdzie nie znalazłem odpowiedź, Postanowiłem poprzeć pretendenta do tronu Nordów i zdobyłem każdy zamek i miasto i wioskę Króla, jak idę do Pretendenta to mówi że wygraliśmy ale wróg się jeszcze trzyma z tego co czytałem ( Po mojej stronie jest 5 lordów) Po jakimś czasie królestwo samo się rozpadnie i będzie komunikat o tym a Lehtwin Dalekowzroczny ( Mój pretendent ) Przejmie władze wszystko ładnie tylko że ja już czekam na to półtorej miesiąca... i nic.. Na 100% Król Nordów nie ma już żadnego zamku ani miasta proszę o pomoc jeżeli ona jest w ogóle możliwa..
    Ta gra jest jebnięta

Offline Tuiq

• Użytkownik
    Odp: Rebelia Problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2008, 18:03:37 »
    To musi być bug jakiś...czekaj jeszcze i spróbuj wyłapać więcej lordów.

Offline Pienik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2008, 18:07:51 »
    To musi być bug jakiś...czekaj jeszcze i spróbuj wyłapać więcej lordów.

Wcześniej gadałem z każdym lordem, nawet pokonałem ich nie raz w bitwie i po tym jak stracili wszystkie zamki.. widać moja rebelia skazana jest na nie powodzenie...
    Ta gra jest jebnięta

Offline Tuiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2008, 22:22:10 »
    Poczekaj jeszcze trochę...może się uda.

Offline Pienik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 28, 2008, 08:48:35 »
    Poczekaj jeszcze trochę...może się uda.

Czekałem mniej więcej od maja do października 21 w grze... chyba aż tak długo czekać nie trzeba...
    Ta gra jest jebnięta

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 28, 2008, 09:50:58 »
    Pojmaj wszystkich lordów wrogiej frakcji. Po tym wojna powinna się zakończyć, ty przestajesz być marszałkiem a ten Lethwin jest królem.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Pienik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:24:13 »
    Pojmaj wszystkich lordów wrogiej frakcji. Po tym wojna powinna się zakończyć, ty przestajesz być marszałkiem a ten Lethwin jest królem.
    Pozdrawiam

Dobra dzięki nie zamykaj jeszcze tematu, powiem czy się udało muszę ich teraz poszukać.
    Ta gra jest jebnięta

Offline jarecekk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 08, 2009, 19:52:25 »
    Też mam taki problem .U mnie jest coś takiego, że Lethwin Poszukiwacz odłączył się z mojej Armii i już sam jeździ ze swoją . I tak się stało że podbiłem zamek wroga i okazało się że ten zamek przejął Król Ragnar, którego złapałem do więzienia, i który już nie rządzi ...dziwne trochę ;/

Offline kobra

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 08, 2009, 21:32:13 »
    Kiedy ja pomagałem Valdymowi Bachorowi przejąć tron wszystko poszło świetnie i teraz jestem marszałkiem więc pewnie musisz mieć jakiś bug.

Offline jarecekk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 10, 2009, 14:05:41 »
    Tzn ja też teraz jestem jakby marszałkiem ale nie wiem kogo bo pisze że jeszcze nie zrobiłem zadania z Odzyskaniem tronu . I czy to dobrze że królestwo ma teraz żółty kolor?bo przedtem miało czerwony jako rebeli!
    I dodam na koniec że podczas przejeżdżania po mapie natknąłem się na dezertera który jak się okazało wyglądał tak jak Ja i miał tak samo na imię , i mogłem złożyć mu wasalstwo lecz nie nie chciał gdyż poparłem już Lethwina..
    troche namieszana gra ... ;D

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 11, 2009, 13:29:21 »
    W grze jest jakiś bug. W momencie gdy zdobyłem ostatni zamek, w pewnym momencie Uzurpator (w moim przypadku Lady Isolda) wywołuje okno dialogu ale dialogu nie ma zaś są jakieś informacje, że brakuje stringów (czyli tekstów rozmowy, nie majtek). I jedyne co można zrobić to zamknąć okno rozmowy. Lady Isolda odłącza się od drużyny i zaczyna rezydować w zamku. Niestety dotychczasowy król również, zaś quest jakby nadal trwał. Zapewne coś w oknie dialogu program każe nam zrobić, tyle, że nie wiem co.

Offline pawelak23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 12, 2009, 20:25:30 »
    Ja już zakończyłem tą rebelię ale Lady Isolli nigdzie nie ma. Jakby rozpłynęła się w powietrzu. Pojawi się ona kiedyś ? Dodam że jak się pytam innych Lordów gdzie ona jest to nie wiedzą.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 12, 2009, 20:28:14 »
     Może wrogowie pokonali ją w bitwie i wzięli jako jeńca?

Offline Gimbi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 13, 2009, 00:11:34 »
    Jest też inne rozwiązanie - po pokonaniu danego lorda, tudzież króla, przez pewien czas Lordowie nie wiedzą, gdzie on jest. Być może Lady Isolla została pokonana i nie wzięta do niewoli - w takim razie odpowiedzi gdzie jest nie uzyskasz przez kilka dni, ale pobiegaj po lennach Swadii - w jednym z nich (najwyższe prawdopodobieństwo że w jej własnym) powinieneś ją znaleźć.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2009, 21:13:27 wysłana przez Gimbi »

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 15, 2009, 12:12:55 »
    Pozdrawiam.
    Jest to niewykonalne. Praktycznie po wyłapaniu ok. 15 lordów (circa +/-3) resztę da się złapać dopiero po ucieczce z więzienia innego lorda, więc liczba więźniów się nie zwiększa.

Ja już zakończyłem tą rebelię ale Lady Isolli nigdzie nie ma. Jakby rozpłynęła się w powietrzu. Pojawi się ona kiedyś ? Dodam że jak się pytam innych Lordów gdzie ona jest to nie wiedzą.
    Problem z odnalezieniem Lady Isolli to nie jedyny problem w grze "Rebelia...".
    Podobnie jest z towarzyszami, którzy się od nas odłączyli. Ode mnie odszedł Jeremus. Gdy próbuję zapytać w karczmie Podróżnika, gdzie znajduje się mój znajomy mam... pustą listę, tak jakbym nigdy zadnego brakujacego NPC'a dotąd nie posiadał w drużynie.

To ewidentny błąd gry.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 12:16:05 wysłana przez pc_maniac »