Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Historia by Movart and Rhobar  (Przeczytany 5776 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Historia by Movart and Rhobar
    « dnia: Grudnia 27, 2008, 16:04:26 »
    Dawno dawno temu w odległej Calradii..... nie, gdzieś to już słyszałem

Dawno temu za siedmioma górami, za siedmioma lasami.. nie. to też coś było

A więc tak: było to w Calradii a dokładnie leżącej na zachód od Suno wiosce. Mieszkał tam Sir Renar z ojcem i matką. Ojciec był marszałkiem wojsk Swadii, wyjechał właśnie do Praven. Młody Sir. Renar został w wiosce aby pomóc matce. Uwielbiał jeździć konną i strzelać z łuku. To był jego żywioł.

http://img229.imageshack.us/my.php?image=35184781pq6.png (jak komuś nie dizała)

Mijały lata, wreszcie Renar był gotowy. Pojechał wraz z ojciem do Praven by kupić ekwipunek, broń i żeby zostać wasalem Swadii. Był to wtedy wielki dzień.

http://img78.imageshack.us/my.php?image=38927462js1.png

Renar bardzo się denerwował, po kupnie sprzętu udał się do króla. Król przyjął go.. Dostał 3 pułk kawalerii Swadiańskiej. Sir. Renar cieszył się bardzo.

http://img72.imageshack.us/my.php?image=47512862pg1.png

Renar udał się na zwiedzanie Swadii. Właśnie wracał wraz ze swoim pułkiem do Suno gdy posłaniec przybył do niego posłaniec od króla, niosąc wieści o wyprawie wojennej na Nordów.

http://img153.imageshack.us/my.php?image=23236886va4.png

Niedowierzając ruszył w strone Królewskiego oddziału. Był bardzo szczęśliwy choć trochę się obawiał. Za Narnię Za Aslana!!

http://img228.imageshack.us/my.php?image=23170016qj5.png

Wszyscy czekali już na niego. Wraz ze swoim ojcem, królem i lordami ruszyli na Nordów.

http://img216.imageshack.us/my.php?image=71345073vd6.png

(krzyże to bitwy, a kreski te kolorowe to granice Swadii.)

CIĄG DALSZY NASTĄPI........

« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2008, 16:48:46 wysłana przez Movart »

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Historia by Movart and Rhobar
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:20:00 »
    Tu są jakieś zdjęcia? Bo ja nic nie widzę ;(

Offline Rhobar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:25:51 »
    Rhobar był prawdziwym Nordem, urodził się we wsi Fenada nieopodal miasta Tihr. Do 18 roku życia
    opiekowała się nim Babka gdyż jego matka zmarła przy porodzie. Rhobar zajmował się wsią ponieważ
    jego ojciec był marszałkiem królestwa Nordów, miał on wiele spraw na głowie

, lecz marzyła mu się prawdziwa wojaczka, wolny czas spędzał nad rzeką rzucając sobie w ciszy kamieniami

Po osiągnięciu pełnoletności ojciec zabrał go do zamku i zaczął nauczać walki bronią którą najbardziej
    mu przypasowała do gustu . Rhobar trenował cały czas, dzień i noc

miał nadzieję iż ojciec zabierze go ze sobą na nadchodzącą wojnę, lecz ojciec zamyślony zapomniał o Rhobarze i zostawił mu
     pod opieką zamek. Rhobar zrozpaczony poszedł do karczmy

gdzie zaczoł sowicie pić trunki,
    następnego dnia Rhobar myślał nad tym co się stało i doszedł do wniosku iż nic tym nie osiągnie i
    wziął się do roboty, zreformował zamek i dobudował wierzę strażniczą . Ojciec miał wrócić na zimę, a
    w dzień jego przyjazdy przybiegł goniec z radosną nowiną. Rhobar cały dzień spędził na murach zamku wypatrując jego przyjazdu.

Ojciec przyjechał, lecz był jakiś nieobecny... nie poświęcał
    uwagi Rhobarowi... nadeszło lato... pewnego słonecznego dnia Rhobar pokłócił się ze swym ojcem i
    zdenerwowany pojechał w swe ulubione miejsce - nad rzekę... gdy tak beztrosko odstresowywał się
    nad rzeką zauważył wrogi patrol królestwa swadii. Rozpoczęła się walka! Na Rhobara jechał opancerzony
    jeździec, Rhobar powalił konia pewnym ciosem i po krótkiej chwili pokonał jeźdźca, gdy go dobijał

dobiegła reszta oddziału... rhobar walczył dzielnie, nie miał litości dla wroga a walczył
    niczym lew... wybił cały oddział a sam poniósł ciężkie rany ... jechał na koniu najszybciej jak tylko
    mógł aby się nie wykrwawić...

gdy wjechał do zamku straż szybko zaniosła go do tamtejszego fleczera
    aby go opatrzył ... gdy dowiedział się ojciec że jego syn jest ranny pobiegł do komnaty gdzie leżał
    Rhobar lecz ten nie chciał z nim rozmawiać ...dopiero dowiedział się co się stało gdy kupiec
    który widział całe zajście opowiadał to tutejszej straży... Akt Heroizmu Rhobara rozniósł się na
    tamtejszej prowincji ... gdy Rhobar wyzdrowiał ojciec poświecił mu dużo uwagi by go najlepiej wyszkolić,
    Rhobar nadal szkolił się w walce bronią dwuręczną, ojciec przekazał mu swoje wszystkie umiejętności,
    nie tylko bojowe, nauczył go podstaw taktyki oraz szkolenia jednostek, powiedział mu jak dowodzić
    dużym oddziałem, przekazał mu wszystko co wiedział ... Rhobar zaczął czytać wiele księg i spędzać nad
    nimi noce ...

gdy ojciec uznał iż Rhobar jest godzien przyodział go w zbroję i wielki miecz

Rhobar nie chciał rozgłosu dlatego nie brał udziały w Turniejach ... i tak minęła 3 długie lata ...
    Rhobar słynął z niezwykłej siły i dużej zwinności, mężczyźni odczuwali względem jego osoby respekt
    a kobiety kochały za jego niezwykłą urodę ...
    Przyszedł czas wojny ... królestwo swadii zebrało armie lordów i ruszyło na tereny nordów ... ich
    pierwszym celem było miasto TIHR .. nordowie szykowali się na wielką bitwę gdyż maszerowała na nich
    cała spragnionych nowych terenów armia swadii ... ojciec wraz z Rhobarem wyszli im naprzeciw aby zmierzyć
    się na otwartym polu... Ojciec widząc potężna przewagę wojsk swadii kazał wycofać mu się do miasta i przygotować
    ostatnią linię obrony a sam został wraz z generałami i żołnierzami na polu bitwy

Ciąg dalszy nastąpi...

P.S  Moja dwusetna wiadomość na tym forum ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2008, 16:44:30 wysłana przez Rhobar »

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:49:13 »
    A to nie jest trochę dziwne że Marszałek mieszka w wiosce :D
    Ogólnie bardzo ciekawe, w szczególności to drugie. Czekam na jakies sceny batalistyczne.
    Polecam tez używać edit moda do niektórych scen.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2008, 16:54:27 wysłana przez Gedus »

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:50:51 »
    Gedusie, napisane jest iż marszałek mieszka w zamku, a jako wybredny ojciec zaopiekował się nim dopiero po osiągnięciu pełnoletności, a do 18-stego roku życia zarządał wsią Fenada razem z babką (matką marszałka)

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2008, 16:55:20 »
    Chodziło mi o pierwszą historie ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2008, 17:32:51 »
    Ciekawe screeny, historia nieco powolna i bez zwrotów. Zrobiłbym następny odcinek o Alkhadiasie, by Wam zrobić trochę konkurencji, ale jakoś mi się odechciało. Widać za duży leń ze mnie. Może kiedyś mi się zechce screeny porobić, ale na pewno nie teraz. Powodzenia.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2008, 19:35:11 »
    A mnie się właśnie bardziej podoba opowieść Rhobara i to właśnie dlatego że nie jest taka powierzchowna jak te Alkhadiasa. Czekam na kolejne części.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2008, 20:15:31 »
    Trochę nudna, monotonna narracja, bez polotu, ale same skriny całkiem dobrze uchwycone. Popracuj nad warstwą fabularną i stylem, a będzie ciekawie :)
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2008, 20:20:24 »
    A ja to co xD razem robimy tą historie, pierwszy odcinek był robiony troche na szybko. Następne części będą lepsze i dokładniejsze i bardziej rozwinięte. Wiecie święta to co chwile odwiedziny i dlatego.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2008, 20:25:02 »
    Mi się bardziej podoba opowieść Rhobara ,ale jak tak dalej pójdzie będziecie pisarzami he heh
    PS możecie coś wymyślić zamiast tego zabijania jeńców przez Haralusa ( o którym coś tam było wspomniane (niepamientam w jakim temacie)) Taki wredny to on nie jest ,bardziej bym się tego spodziewał po Yrgolek'u.
    zależy od punktu widzenia ,ogólnie to dałbym jednej i drugiej 5+(skala 6)
    jak na sam początek to dobrze

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 28, 2008, 13:45:10 »
    Polecam tez używać edit moda do niektórych scen.

Że co ?

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 28, 2008, 17:40:22 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=151.0
    Polecam też ctrl + F9 albo ctrl + F10/F11 bo nie pamietam juz ;D
    A jak już będziesz w Edit mode to nacisnij H, ukryje to wszystkie bajery i HUD.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 29, 2008, 11:44:14 »
    Powinno być mniej tekstu i więcej zdjęć. Czekam na kolejną część ;)

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 29, 2008, 17:22:48 »
    Mnie osobiście historia Alkhadiasa podobała się bardziej ... dużo bardziej.
    Panowie, dajecie zbyt dużo informacji niepotrzebnych, jeszcze jakby były śmieszne, ale te wasze ... tak jak powiedział Kosiciel, duża ilość niezabawnego (albo mało zabawnego, kwestia poczucia humoru) tekstu - nuży i zniechęca. Jeszcze jakby screeny nadrabiały fabułę byłoby ok.
    Takie opowieści moim zdaniem powinny zawierać wiele zwrotów akcji, bo one zaskakują, przykłuwają uwagę i bawią.

Nie bierzcie mojej wypowiedzi jako złośliwej, bo nie jest to moim celem, a i ja mam specyficzne poczucie humoru ;). Konstruktywny krytycyzm powinien motywować, a przynajmniej dać do myślenia.
    Fajnie że coś robicie, to się chwali, ja jestem zbyt leniwy(wolny czas, którego mam bardzo mało, spędzam leniuchując) i zbyt zapracowany przez większość dnia.
    Życzę powodzenia :)

PS.
    Alkhadias, to ja jestem ten leniwy, a Ty bierz się do pracy nad historią Marco McDonalda ;) Czekam z niecierpliwością i walni mojego screena ... choć jednego :)
    ATF ,FNS ,MND i DFC