Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reinforcements Player  (Przeczytany 3902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bosman7

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Reinforcements Player
    « dnia: Grudnia 27, 2008, 12:28:43 »
    Witam. Nie znam się na programowaniu ani na językach c++ i innych informatycznych form pisania programów. Mam jednak jedno( albo i więcej) pytanie do doświadczonych "moderów". Obserwując sposób pozyskiwania żołnierzy przez Lordów doszedłem do wniosku że przychodzą oni "znikąd" oraz że nie ewoluują. Posiadam program Troop Editor i tam zauważyłem, że można edytować ilość pozyskiwanych znikąd żołnierzy.
    Przechodząc do meritum sprawy: chciałbym aby moja postać również dostawała znikąd nowych wojowników. Powiedzmy 10 Chłopów raz na 24 godziny, równo o północy. Czy jest to możliwe?   Chciałbym również, żeby wojska lordów same się "upgradeowały".  To byłoby dość ciekawe rozwiązanie, ponieważ odzwierciedliłoby lepiej realia średniowiecza tzn - państwa które ze sobą walczą długo, miałyby słabych żołnierzy z wiadomych powodów natomiast państwa które aktualnie nie walczą, zyskiwałyby z czasem wojska profesjonalne.

Pozdrawiam, bosman7

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Reinforcements Player
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2008, 17:48:59 »
    Pomysł rewelacyjny. Swoją drogą dzisiaj biegając po wiochach celem rekrutacji wpadłem na identyczny pomysł. Gdyby tak nagle z kosmosu pojawiało się X jakiejś jednostki mógłby się pojawić też jakiś tekst typu "Skuszeni Twoją sławą najemni wojownicy dołączają do Ciebie" lub coś w tym stylu. Nie jestem modderem ale wydaje mi się, że nie jest to trudne do zrobienia.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2008, 17:57:15 »
    Przechodząc do meritum sprawy: chciałbym aby moja postać również dostawała znikąd nowych wojowników. Powiedzmy 10 Chłopów raz na 24 godziny, równo o północy. Czy jest to możliwe?

Jest to właściwie dosyć proste dla mnie i paru innych osób, ale dla przeciętnych graczy wymaga dosyć dużej wiedzy na temat Module System i Pythona. Nie mówię, że jest to trudne - po prostu trzeba dać się wciągnąć i wszystko łatwo przychodzi.

Chciałbym również, żeby wojska lordów same się "upgradeowały".

To już trochę trudniejsze zadanie, ale na pewno wykonywalne.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2008, 18:06:22 »
    Ale po co się mają same upgrejdować? Opcja training też działa ;]

Dodatkowy pomysł: ilość takiego samodołączającego się ;] ludu mógłby być  zależny od renown, honour, morale lub nawet od tego czy nasz hero jest szlachcicem (ma sztandar) ;]

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:16:38 »
    Ale po co się mają same upgrejdować? Opcja training też działa ;]

Chodzi mi o wojska lordów.

Kolba, mógłbyś mi jakoś podpowiedzieć jak to zrobić? :)

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:57:04 »
    Uciążliwe by to było. Co na przykład, kiedy śpieszysz do wioski, która bardzo Cię lubi w celu zrekrutowania dajmy, 20 Nordyckich Myśliwych, a nie zdążasz na czas i dostajesz 20 marnych wieśniaków? Wtedy bym się wkurzył i ich wywalił, co się nie opłaca, bo można dać ich lordom lub dać na obronę do zamków.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 28, 2008, 13:45:37 »
    Hehe, Po prostu nie musisz tak sobie usprawnić gry. To jest dla chętnych  :D

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 28, 2008, 14:22:50 »
    Ilość wojska które przychodziłoby do nas mogłoby być zależne od naszej Reputacji i Honoru ;)

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 28, 2008, 15:22:00 »
    Uciążliwe by to było. Co na przykład, kiedy śpieszysz do wioski, która bardzo Cię lubi w celu zrekrutowania dajmy, 20 Nordyckich Myśliwych, a nie zdążasz na czas i dostajesz 20 marnych wieśniaków? Wtedy bym się wkurzył i ich wywalił, co się nie opłaca, bo można dać ich lordom lub dać na obronę do zamków.
    Pozdrawiam.

Dodam jeszcze, że tacy farmerzy po jakimś czasie staną sie zabójczymi Hired Blade'ami albo Najemną potężną Kawalerią ;)

Ilość wojska które przychodziłoby do nas mogłoby być zależne od naszej Reputacji i Honoru ;)

Ilość i rodzaj. Np jeżeli posiadamy małą ilość honoru to tylko jakiś tam man hunter ew. bandyci wieśniacy. W przypadku posiadania większego honoru dochodziliby np Caravan Guards, Slave Driver etc.

Dodatkowo jeżeli należelibyśmy do jakiejś Frakcji np do Rhodoków to dodatkowo 2-3 Tribesmanów albo gdy mamy sporo Reputacji Doborowi Włócznicy.

Pomysł można tak rozwijać i rozwijać a mi zależy tylko na prostym skrypcie (?)

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 29, 2008, 09:17:28 »
    Można by jeszcze wprowadzić opcję, że decydujesz, czy chcesz ich przyjąć czy też nie, bo czasami masz ładną armię i w sumie tacy zwykli wojacy byliby niepotrzebni, więc odmawiałbyś przyjęcia ochotników. Pomysł z rodzajem ochotników zależnym od honoru i renomy to naprawdę dobry pomysł.

Offline Hitoko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 30, 2008, 13:33:16 »
    Albo nawet na zasadzie takiej jak pokonujemy jakiegoś lorda pojawia się okienko i sami wybieramy kogo chcemy nająć i w jakiej ilości.

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2009, 10:51:19 »
    Więc czy ktoś może mi pomóc ? :)

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:22:46 »
    właśnie grzebałem w party template z programem troopeditor, ale nic mi tam nie wyszło :|  Na skryptach sie nie znam więc inne programy nic mi nie pomogą.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 03, 2009, 23:25:30 »
    Jeszcze inaczej, wieśniacy dołączają do nas i pojawia się opcja, przyjmujesz ich lub odsyłasz do zamku i wybierasz zamek w którym mają służyć, lub do wioski by zasuwali w polu i płodzili kolejnych wieśniaków, a gdy przyjdzie czas dołączyli by wraz z innymi chłopami i było by tak
    20 rhodockich kuszników + 20 plemienników dołącza do twojej dróżyny.

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 31, 2009, 17:32:03 »
    Wskrzeszam temat, może znajdzie się ktoś, kto jednak na moją wielką prośbę napisze takowy skrypt ;)

Pozdrawiam,
    Pozdrawiam i modów ;)