Ja zagłosowałem na Harmana. I chciałbym tu zwrócić uwagę na pewną rzecz (mam nadzieję, że dużo osób to przeczyta, zanim zagłosuje). Na Native do tej pory zawsze był wybór między graczami, którzy zasłużyli się umiejętnościami oraz tymi, którzy mieli zasługi w organizacji (pomijam tych, którzy dostają głosy dla żartu). I póki co zawsze wygrywali ci, którzy zasłużyli się w organizacji (z prostej przyczyny- są bardziej rozpoznawalni na forum).
Tymczasem w tym roku mamy wyjątkową sytuację. O ile Blackhawk zalicza się do tych wyróżnionych za grę (prowadzenie PE, jav skill, czy po prostu za bycie dobrym kumplem), a ja do tych, którzy organizowali scenę, to wyjątkowo w tym roku mamy osobę, która łączy obie te kategorie z wielkimi zasługami w obu. Ani razu przedtem nie było takiej osoby.
Jest nią oczywiście Harman. Zasłużył na nominację zarówno dzięki swojemu poziomowi gry i prowadzeniu reprezentacji, ale także za bycie naprawdę dobrym adminem (w tym roku współorganizował aż 3 duże turnieje, a swoimi skryptami zapoczątkował nowy trend w organizacji takich turniejów, który ułatwia znacząco wiele rzeczy). Także zanim ktoś zagłosuje na mnie, czy blackhawka, polecam zastanowić się, czy jest to aby na pewno najlepszy wybór.