Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która edycja Pucharu Polski była twoją ulubioną? (w nawiasach podaję mistrzów i głównych adminów dla skojarzenia)

2010 (Wolves , IPL/Aron)
    3 (7%)
    2011 (Drunken Masters , Kamilllo/Warder)
    4 (9.3%)
    2012 (Polish Eagles , IvE/Rome)
    12 (27.9%)
    2013 (Saracens , Rome/IvE)
    2 (4.7%)
    2014 (Saracens , Dyktator/Rome)
    4 (9.3%)
    2015 (Sadboys , Dyktator)
    11 (25.6%)
    2016 (Polish Eagles, Dyktator)
    7 (16.3%)

Głosów w sumie: 32

Autor Wątek: Która edycja Pucharu Polski była twoją ulubioną?  (Przeczytany 4471 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Która edycja Pucharu Polski była twoją ulubioną?
    « dnia: Grudnia 09, 2015, 22:03:02 »
    Ta ankieta nie ma żadnego większego sensu, została stworzona po prostu 4fun. Odbyło się ich już aż 6 edycji PP, także czemu by do tego nie nawiązywać.

Każdy może oddać po 2 głosy.

W nawiasach podaję mistrzów danego roku oraz głównych adminów, żeby łatwiej było skojarzyć poszczególne edycje. Bo kto pamięta każdy turniej po numerku przy nazwie. Ewentualne uzasadnienia można umieszczać w komentarzach.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Która edycja Pucharu Polski była twoją ulubioną?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2015, 22:32:51 »
    Dysponując jedynie dwoma głosami, jako uczestnik dwóch edycji, nie mam zbyt trudnego wyboru :D
    Bardziej podobała mi się ostatnia, choćby dlatego że byłem w nią zdecydowanie bardziej zaangażowany. PP'14 pamiętam głównie z tego, że Patryk strasznie gadał podczas meczów o wszystkim, tylko nie o tym co dzieje się na meczu i zawsze szybko łapał heady, interesujących zapowiedzi poszczególnych kolejek i tego jak któryś z Hakkapelitów w środku meczu ćwierćfinałowego z PE, w trakcie gadania czegoś tam o ich aimbocie, przekręcił nick Prince'a na Pringles :P
    Natomiast w ostatnim PP nie tylko grałem, ale też sam byłem autorem części zapowiedzi, obejrzałem parę streamów no i pełniłem niesamowicie ważną funkcję tłumacza dla Bruce'a i Rainbowa. No i w barażach z DR mogłem podziwiać przepiękną pieśń Adzia dedykowaną Rainbowowi i jego skillowi, szkoda że później usunąłem to nagranie, jako singiel to byłby przebój 2015 roku.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2015, 22:59:22 »
    Ja akurat miałem większe pole popisu, bo tylko w jednej edycji nie brałem udziału, czyli tej z 2013 :D

No to na pewno 2012 - bo wygrałem wraz z chłopakami z PE :D Akurat w tamtym okresie świetnie mi się grało w Warbanda i co najważniejsze - chciało mi się.

Tak to zastanawiałem się nad 2014 lub 2015 - jednak wybrałem tą drugą, bo mogłem w niej pomóc, w jej organizacji :)
    Tak to jeszcze w 2010 i 2011 brałem udział, ba, tą drugą sam organizowałem (z Lygryssem) , ale z perspektywy czasu, uważam, że porównywanie jej do każdej nowej edycji PP (nowa czyli od 2013) to obraza dla IvEgo i Dyktatora :D Tak po tych kilku latach mogę śmiało wyciągnąć jakie błędy popełniłem z Warderem podczas organizacji i na którym etapie. Mimo wszystko było to ciekawe doświadczenie i nie wstydzę się tego, pomimo, że ostatecznie nie wszystko poszło jak byśmy sobie my i gracze tego życzyli :D

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2015, 23:08:07 »
    i tego jak któryś z Hakkapelitów w środku meczu ćwierćfinałowego z PE, w trakcie gadania czegoś tam o ich aimbocie, przekręcił nick Prince'a na Pringles :P

Kurde, wydało się :(

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2015, 23:21:45 »
    2012
    DANCE OR GET BANNED

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2015, 08:33:44 »
    2012 - W czasie edycji razem z Warhem i Aharo dołączyliśmy do PE. W sumie to był ostatni rok, kiedy cokolwiek jeszcze klikałem w tą grę sensownego. Aż strach pomyśleć jak czas szybko przeleciał i ile rage'ów BH na tsie się nasłuchało typu "co robicie, przecież mówiłem, że zachodzę im na plecy :v "
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2015, 10:14:19 »
    2015 najlepszy bo w lato

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2015, 10:30:05 »
    2011 (?) bo zbanowałem całe WV podczas meczu. I była fajna spina. Resztę opisze w domku. Bo maczałem palce w każdym PP opróczy Dykciowych, które w mojej opinii.. A później... zostawie nutkę dramaturgii (xD)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2015, 17:05:02 »
    2012 - z racji poziomu jaki był, fajnie się wtedy to obserwowało
    2015 - 2 miejsce Illuminati
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2015, 17:49:38 »
    2013 to było Rome/IvE

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 13, 2015, 13:25:23 »
    No to jedziemy. Od najbardziej ulubionej.

Puchar Polski 2012

Przypadała mi przyjemność zorganizowania tego turnieju. Plany były wielkie i miało to być coś rewolucyjnego udało się zrealizować z 60% założeń. Podstawowe cele zostały jednak spełnione miał być zorganizowany pierwszy ogarnięty turniej na scenie i to się udało. Realia wtedy były dobre bo turniej przypadał na ja to tak określam drugi boom na polskiej scenie tj. 2011-2012. Po odwilży po duopolu REF-WV, który polaryzował całą scenę konflikt się zakończył zwycięstwem WV. Pierwszy boom to był 2009-2010 kiedy SZ aka REF niszczyło sromotnie SRT aka WV, które potem wzięło piękny odwet po długomiesięcznej walce po czym WV dokonało implozji gdy zabrakło żywiciela. To już jednak zamierzchłe czasy ad rem.  Poziom turnieju okazał się bardzo wysoki i sporo klanów się zebrało ośmielone brakiem "gigantów" Warto tutaj wspomnieć listę klanów: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11501.0 I to były de facto same klany Nativa ! KoH, proto SRC, Warriorsi, WSC . Same porządne solidne klany. Były emocje, była walka a administracja podołała. Co ciekawe wszystko było poprzedzone konsultacjami na Tsie z członkami klanów co było naprawdę spoko opcją. Ostatecznie turniej w pięknym stylu wygrało PE, które gdy zabrakło WV i REFu dało radę z resztą. Trudno się dziwić wypełnili naturalną lukę, która powstała. PE sobie pięknie powetowało sobie lata życia w cieniu dopadli WV a potem REF dopiero w 2014 i już połamany ale jednak. Owszem ktoś mi powiem ,że przecież było WV pod postaciem Żeliwa. Jednak to już był team bez kręgosłupa, który zebrał się po prostu na turniej bez większych treningów.

Puchar Polski 2013

Tutaj pierwszy raz pojawia się przyszłe nemezis polskiej sceny czyli sam Pan Dyktator na afiszach. Turniej nie miał już takiej pompy i wszystko trochę przyklapło. Jedyny klan, który podszedł do tego wystarczająco poważnie to było SRC. WV znowu po maczoszemu co zresztą pokazał mecz z TKS, który gdyby nie zrządzenie losu zakończyło by się kompromitującą plamą na historii WV. Organizacja była gorsza bo ja nie miałem tyle czasu, znakomicie jednak wypełnił lukę niezastąpiony Rome wraz z nieznanym mi wtedy Dyktatorem no i Prince, który okazał się solidną marką. Warto jednak zaznaczyć, że płynność została zachowana i nadal królował native co było plusem. Turniej ostatecznie wygrało WV, jednak z powodu oszustw z id zwycięstwo zostało oficjalnie przyznane SRC. Cóż taki chichot losu za mecz z TKS wydaję mi się. Pozostałe klany nie były tak jednak okrzepłe jak np. Warriorsi i WSC z poprzedniej edycji. co powodowało pewne problemy. Ostatecznie jednak turniej udało się dograć. Namieszać niestety nie udało się szerokiej koalicji WSC-REF-HITMENi głównie z powodu braku aktywności.

Puchar Polski 2014

Szczerze zgodnie z tym co zapowiadałem w tym turnieju miałem czas tylko na bodajże 2 mecze. Team jednak wystartował dalej nie pamiętam co się działo. Z tego co jednak obserwowałem w temacie nastąpiło spore rozprężenie w teamach i mało kto dograł to do końca tak jak to należało. Osobiście żal mi REFu, który po moim odejściu nie mógł się zebrać bez dowódcy no ale doszlismy wtedy z Rome do wniosku, żę warto zaryzykować. Wyszło słabo, ale według mnie było warto. Turniej był za to zorganizowany bardzo dobrze, nic jednak nie można było poradzić na to, że po prostu zabrakło klanów.

Puchar Polski 2015

Nie brałem udziału i niestety mało mogę powiedzieć. Pochwalić można organizację. Jednak bardzo nie podobał mi się główny team czyli Sadboys aż mi się przypomniało Drunken Masters ;) Za to minusik i głównie dlatego ta pozycja. Głównie nowsze PP tracą u mnie za małe zaangażowanie klanów no ale to nie wina organizatorów ;)

Puchar Polski 2011

Uuuu.. No to był dość specyficzny turniej.. Po pierwsze nie został dograny jak należało. Jak już jednak odbywały się mecze to było ciekawie. Tym bardziej, że grano wtedy po 12 i więcej osób  ;)  Warto tu wspomnieć o pojedynach np. REF vs PE (19:1) czy HITMEN vs REF (3:17) gdzie grano po 14 i więcej osób.To były piękne czasy. Turniej miał dobre założenia ale.. Jakby to rzec... Wydaję mi się, że Kamillo i Lygryss nie mieli wystarczającego posłuchu i ugięli się pod narzekaniami dwóch wiodących wtedy klanów tj. REF i WV. No i dopuścili do dopuszczenia takiego tworu jak DM, czyli zbiorowisko międzynarodowych fejków. Które ostatecznie wygrało turniej no trochę słabo ;) Jednak chłopaki mieli dobre chęci zabrakło zdecydowania. I może chęci zaangażowania częsci ludzi z WV i REF aby łatwiej było prowadzić turniej.

Puchar Polski 2010

Rozgardiasz i patola w najlepszym wydaniu.. niestety. Do końca nie było wiadomo jakie zasady ma turniej. Panowała ożywiona dyskusja nt. zasad. Pomysł był ciekawy Fight and Destroy na przerobionych mapach. Tak przerobionych, że miało to dawać odpowiednie możliwości taktyczne. No cóż ..często skończyło się na np. dziurach w ziemi i niczym więcej. Sam turniej nie został dograny większość teamów odeszła. Dograły w sumie 3 teamy i one zgarnęły co się dało. Cóż zamysł był ciekawy ale nie udało się tego dokonać. Ja sam wspomniam turniej dosyć sympatycznie bo przypadło mi dowodzenie ekipą tawerny w której grały takie tuzy jak Soner czy Alkhadias ;)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 13, 2015, 13:29:48 »
    W 2011 dodaj jak w meczu z WV zbanowałeś wszystkich. :D

/

tfu DM soz
    DANCE OR GET BANNED

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 13, 2015, 13:32:28 »
    W 2011 dodaj jak w meczu z WV zbanowałeś wszystkich. :D

/

tfu DM soz

Napisałem to już w temacie wcześniej :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 13, 2015, 13:40:25 »
    Czemu nemezis? :D

A co do ankiety- każdy głosuje na to ,co mu najbardziej się podobało, lub co najlepiej wspomina... ale po co wypaczać wyniki ankiety? Bo widzę, że na edycję 2012 (na którą też sam zagłosowałem, bo to była pierwsza jaką obserwowałem i przy okazji przełomowa dla historii PP; nie próbuję szkalować, żeby nie było) głosowały też osoby, które zaczęły grę w 2015 roku. Bezsensu tak postępować, lepiej już nie głosować.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 13, 2015, 13:41:34 »
    Czemu nemezis? :D

Eee głównie dlatego , że fajnie brzmi to w zdaniu:

przyszłe nemezis polskiej sceny czyli sam Pan Dyktator na afiszach