Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szybkość czy zasięg?  (Przeczytany 2345 razy)

Opis tematu: wybór broni dla podwładnych

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Szybkość czy zasięg?
    « dnia: Listopada 25, 2015, 13:46:35 »
    Mam dylemat.Zrobiłem z moich ludzi świetnych jeźdzców ale lance które mają 166cm są po zrzuceniu z konia zbyt wolne(72% szybkości) i nieporęczne przez co mam spore straty.Postanowiłem dać im szable i tu pojawia się dylemat. Pierwsza Eangled sword ma 94 cm ale szybkość cięcia to 87% normy,natomiast druga Cavalery shable ma 87 cm ale 93% szybkości.reszta parametrów jest taka sama.Co wybrać dla moich wyćwiczonych ale dość tępych  podwładnych?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Szybkość czy zasięg?
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2015, 14:49:28 »
    O jakiej grze mówimy?

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2015, 09:58:57 »
    W tym konkretnym przypadku MB 1866 .Ale podobny dylemat praktycznie w każdej grze w której tworzymy armie.Czy postawić na jednostki szybkie czy te walczące na dystans .Te samo miałem np  Two words .Tylko tam dodatkowym problemem było to że na pewnym poziomie ekwipunek uniemozliwiał bieg,strzelanie,czy pływanie.Nie  wiedziałem czy używać broni powolnej i krótkiej krępującej ruchy ale bardzo niszczycielskiej czy zdecydować się na sprzęt lżejszy który jednak miał ograniczone maksymalne staty.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2015, 10:32:32 »
    W moim przypadku to zależy od gry. W jednych wybiorę szybkość (Dawn of War), a w innych (większości swoją drogą) wysokie zadawane obrażenia lub wysokie zdrowie/pancerz (M&B).