Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojna  (Przeczytany 1242 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Król Artur IV

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojna
    « dnia: Listopada 11, 2015, 11:53:47 »
    Mam sprawę... Mam swoje królestwo i toczę wojnę ze Swadią i Nordami. Ale mam takie pytanie: czy można oficjalnie komuś wypowiedzieć wojnę czy tylko przez atak karawny lub farmerów???

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wojna
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2015, 12:13:38 »
    O ile dobrze pamiętam, w czystym Native szedłeś do swojego ministra i o ile był nim któryś z bohaterów NPC, to mogłeś wysłać emisariusza (jeśli miałeś kolejnego NPC w oddziale), którego jedną z opcji było wypowiedzenie wojny.

Offline Król Artur IV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2015, 15:40:26 »
    Dzięki

Offline kondi21047

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2015, 13:53:29 »
    Mam mały problem. Dostałem questa aby wywołać wojnę z rodhokami (gram jako nordowie). Wszystko się udało. Król wyznaczył marszałka, który zebrał armie. Podjechałem do marszałka i się pytam "co robisz wraz ze swymi ludźmi ?"  A on na to ze jedzie podbić Yalen.
    Ja chciałem być cwany więc trochę wyprzedziłem go i zaczałem oblężenie. I tu zaczyna się problem. Jak ja zaczynam to on po chwili odjeżdża z  wojskiem i wasalami, ale jak on zaczyna to czeka i szturmuje.
    Dlaczego tak jest  i co mam zrobić?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2015, 23:35:06 »
    Miałem podobnie o ile dobrze pamiętam. Po prostu gra nie jest na tyle cwana żeby poczekała, ty jesteś jakimś tam ziomkeim co oblega zamek a marszałek to marszałek. Jedzie oblegać. Skoro ty oblegasz to fizycznie niemożliwe jest żeby on mógł oblegać a właśnie oblegać każą mu skrypty. Więc jedzie do innego zamku.