Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nations Cup 2016  (Przeczytany 21370 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nations Cup 2016
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 08, 2016, 14:21:05 »
    Admini powinni trzymać się tej samej zasady w myśl której zbanowali Sote w ECS 2, więc w tym wypadku Austria powinna dostać walkowera za mecz z NA, ale już taka Finlandia nie, nie mają dowodów w postaci Arysa, który może stwierdzić, że mod ze zmienionymi javsami posiadał jedynie na ostatnim meczu. W takim przypadku Finlandia ma 4 pkt, Turcja 3 pkt, Austria & Szwajcaria 3 pkt a NA 1 pkt. Widzimy więc, że dalej każda z ekip ma szansę na awans, więc chyba najciekawsza grupa w historii NC (walkower walkowerem, ale akurat Austria coś tam potrafi i 12-0 od Finlandii to bym się raczej nie spodziewał).
    O ile takie UK wygrałoby raczej bez problemów z NA, to w przypadku TR to nie jest takie proste. Duża różnica pingów, Turcy z 140 pingiem na NA, a NA na EU serwerze ma 85-110 przy tureckich 60-80. O ile Turcja nie zagra o wiele lepiej, to spodziewam się, że szybciej NA da radę urwać rundy Turcji na EU serwerze aniżeli Turcja NA na amerykańskim. Plus bardzo dużo zależy od ustawienia spawnów, a z tego co widzę to Turcja będzie zaczynać Sarranidami przeciwko Vaegirom na EU. Ciężko to widze.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 08, 2016, 14:26:05 »
    Ale właśnie jest dowód na to że Arys używał niebieskich javsów w meczu z FIN :D Po prostu nikt sie wtedy jakoś nie dopatrzył.
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 08, 2016, 14:51:59 »
    Ja liczę, że USA wygrają z Turcją. W ogóle ta reprezentacja nie powinna zostać dopuszczona do grania w NC za wspierania terrorystów z ISIS kupując od nich ropę. Turcja powinna być na równi traktowana, jak państwo terrorystyczne. Nie wydaje mi się, że organizatorzy dopuścili by do gry Koreę Północną, gdyby ta złożyła wniosek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 08, 2016, 15:27:45 »
    Z jednej strony trzeba być debilem, by wstawiać screeny z oficjalnego meczu jeśli nie jesteś w 100% czysty.
    (click to show/hide)
    Z drugiej strony Sota dostał perma na cały turniej, ale KURWA jakoś ten ban za bardzo nie dotknął (nie licząc braku jego osoby). A tutaj bądź co bądź mamy NC 2016, bardzo ważny turniej, NA zremisowało i wygrało raz już w fazie grupowej i zostaje im tylko 1 mecz. Według mnie Arys powinien dostać bana na resztę NC, ale NA bym nie ruszał, bo to trochę nie fair karać całą drużynę, jeśli zawiniła jedna osoba.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 08, 2016, 15:35:29 »
    Zgodzę się tutaj z Prusakiem, że kwestia karania drużyny nie jest identyczna, jak na ECS. Sprawa wygląda tutaj trochę inaczej i trzeba to oddzielnie rozpatrzeć.

Jako jeden z adminów mogę dodać, że Arys bana ma już raczej pewnego. Dyskusja trwa jednak nad kwestią ukarania drużyny. O ile mają szansę zachować wygraną nad Austrią-Szwajcarią (w końcu była to duża wygrana i taki incydent na wynik by tutaj nie wpłynął), to ciężej wygląda mecz z Finlandią. Tam był remis, więc nie można tego od tak zostawić. Pytanie jednak, czy powinien być walkower, czy rematch. Na ECS był rematch, ale tylko dlatego, że obie drużyny cheatowały, tutaj wina leży tylko po stronie NA.

Co do tej grupy, bierzcie pod uwagę, że Turcja będzie miała raczej wynik 12-0 nad Austrią. W tym roku cheatują sami amatorzy (przynajmniej tylko takich na razie łapiemy), bo inaczej nie można tego nazwać. Na tamtym meczu, w barwach Austrii zagrał Niemiec. W dodatku Niemiec, który się nie krył z bycia Niemcem (w kilku rosterach klanowych był wpisany jako Niemiec oraz próbował się najpierw dostać do reprezentacji Niemiec w tym roku ..).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 08, 2016, 15:37:41 »
    (1) It is strictly prohibited to gain an advantage by modifying texture files or using game modifications such as aimbots or autoblock. Every player that is found to have modified texture files or using game modifications will be banned from the tournament.

I tyle, ban dla Arysa. Nie widzę powodu dla bana dla całej drużyny :D Chyba nie powiecie mi, że niebieskie javsy zmieniają diametralnie wynik spotkania.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 08, 2016, 15:40:39 »
    @Dyktator
    Disturbed? XD
    Z tego co wiem to to jest Niemiec, na pewno lepszy cav niż taki Avantro na przykład wiec zdziwiło mnie trochę, że zamiast grać dla Niemiec to lata sobie po Naval Outpost pod tagiem Austrii XD

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 08, 2016, 18:10:14 »
    Z jednej strony trzeba być debilem, by wstawiać screeny z oficjalnego meczu jeśli nie jesteś w 100% czysty.

Prusak jakbyś grał przez jakiś czas ze zmienionymi teksturami to byś się zaczął do nich przyzwyczajać i traktować jako naturalne :P, więc mogę sobie wyobrazić, że w ogóle zapomniał o tych javelinach. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że typek jest idiotą :P, bo bez problemu powinien sobie znaleźć osobę od screenów (no chyba, że cały team oszukiwał, ale to wtedy inna bajka) :P

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 14, 2016, 10:28:06 »
    In week 1 and week 2 Arys, of team NA, played with highlighted projectiles in the NA match against Finland and against Austria&Switzerland. Among the benefits of highlighted projectiles are that they enable the user to more quickly: find their range and shoot/throw more accurately; locate used projectiles; locate enemy ranged players and notice enemy projectiles. For this reason the NA official match scores are adjusted to: North America 0- 12 Finland and North America 0- 12 Austria & Switzerland.

Admini którzy głosowali za walkowerami na korzyść Finlandii oraz Austrii chyba zamienili głowę z tą częścią ciała pomiędzy kolanami (w przypadku kobiet to inna część). Ban Arysowi należał się o ile jesteśmy konsekwentni z wyciąganiem kar z danych punktów regulaminu, ale dlaczego karać całą drużynę za błąd jednej osoby? Wychodzi na to, że Austria grająca z nieuprawnionym zawodnikiem ponosi taką samą konsekwencję co gracz grający z niebieskimi oszczepami (walkower dla Turcji za mecz z Austrią to naprawdę zmienia tyle że hoho!). O ile walkower dla Finlandii (która de facto nie przyjmuje tego i chce liczyć mecz normalnie jako remis) rozumiem, bo tam padł wynik 8-8, to za bardzo nie rozumiem Austrii która raz, że już oszukiwała w tym turnieju, a dwa to przegrała znacznie z nimi. Do tego niektórzy gracze pokroju Pegasusa napinają muskuły na IG, to już nie wiem czy śmiać się czy płakać z braku mózgu XD Przegrać 10-3 i spinać się o to, że NA cheatowało niebieskimi javami u jednego gościa z drużyny, a jak już ich nie bedą mieli to pewnie ich rozwalą 12-0 XD
    Poza tym, nie za bardzo rozumiem dlaczego admini czekają z decyzją do nocy z soboty na niedziele? Rozumiem, że to jest "wolontariat" w świecie w Warbanda, no ale takie NA też poświęca swój czas, Arys jest kapitanem i nie ma oficjalnej informacji o jego banie to przygotowania do meczu są lekko zaburzone, bo czy ma grać czy nie? Jak ja dostawałem bana na ostatnim PP to wiedziałem tydzień wcześniej że zabraknie mnie w 1 meczu z racji takiej dawałem sobie mniej pograć na treningach. A tutaj oczekiwanie, przemyślenia przez 6 dni by na koniec dopierdolić najbardziej irracjonalną puentą.
    Co o tym sądzicie? Na TW już cenzura, wątek zamknięty

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 14, 2016, 10:45:04 »
    Ja tam zawsze uważałem ich za błaznów wszystkich poza nielicznymi wyjątkami. Skoro zasady to zasady i jest wyraźny zapisek o tym to powinien dostać bana i tyle z automatu zaraz po wstawieniu tych screenów. Tak jak trafnie zauważyłeś Prusak zostawiono ich teraz na lodzie. Administracja jest niezdecydowana i wyraźnie brak im zdolności do podejmowania decyzji. Może z powodu ich liczebności. Osobiście jestem ciekaw jakie było stanowisko Harmana i Dyktatora. Sytuacji z Austrią nie znam, jeśli jednak jest tak jak piszesz to po prostu kolejne błazny.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 14, 2016, 11:04:17 »
    Prusak - temat zamknięto, bo ci idioci z NA przeszli do wyzwisk.

Ive, chcesz znać moje stanowiska, to proszę bardzo, ale tylko za siebie będę mówił, co z góry zaznaczam. O żadnym z pozostałych 7 adminów nie będę pisał.

- za podtrzymaniem bana Arniego na kolejny turniej
    - przeciwko banowaniu graczy fejkowego Izraela
    - przeciwko dodawaniu reguły, która pozwala kapitanom na wymuszanie startu meczu
    - przeciwko koalicji Rosja-UA
    - za zbanowaniem Disturbed
    - za zbanowaniem Arysa
    - przeciwko ingerowaniu w wyniki NA

To tak z grubsza większość istotnych spraw. Pozdrawiam.

A 8 adminów to naprawdę dużo. Stąd też poślizgi.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 14, 2016, 12:45:56 »
    Wynik i to co zdecydowała większość adminów NC to patologia... Tylko dlatego, że gracze z AUTyzmem płakali, chociaż są realnie najsłabszą drużyną w grupie... Z najciekawszej grupy(nie wiadomo było kto wyjdzie) wyznaczyli kto awansuje a kto nie... Irracjonalna decyzja i swoją drogą dobra i uczciwa próba ze strony Finów, żeby liczono wynik normalnie.

Po za tym czy jest w regulaminie ( jestem poza domem na laptopie i strona talewords mi strasznie wolno działa, dlatego się pytam) dopuszczona możliwość wywalenia całej drużyny? Ja znalazłem tylko to:
    "(1) It is strictly prohibited to gain an advantage by modifying texture files or using game modifications such as aimbots or autoblock. Every player that is found to have modified texture files or using game modifications will be banned from the tournament."
    Nie ma nic o odpowiedzialności grupowej za oszustwa typu wallhack czy też modyfikacja tekstur. Podsumowując: moim zdaniem idiotyczna decyzja motywowana zachowaniem i płaczem AUTystów, a chyba najśmieszniejsze jest to, że patrząc na mecz między nimi sytuacji w których mogły mu się przydać te javsy nie było tak dużo, a zwalanie wszystkiego i winy za swoją porażkę na jedną osobę jest bezdennie głupie.
    Edit:
    A nie przepraszam: "(4) If a player is found to have broken any of the rules during a match and the admins determine that a significant advantage was gained, that player’s team will forfeit the relevant rounds." Ale teraz nasuwa się pytanie w ilu rzeczywiście rundach mu to pomogło w sposób znaczący na tyle, że przesądziło to o wyniku rundy. Bo jak rozumiem każda runda była analizowana przez adminów i okazało się, że w każdej rundzie Autyzmy by wygrały tylko niebieskie javsy raz po raz robiły Amerykanom grę...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2016, 12:56:52 wysłana przez Bojar »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 14, 2016, 13:15:01 »
    Arys zabijał aż 5 razy (sic!) w ciągu całego meczu, co daje mu 4% udziału na wszystkie kille. Wynik niesamowity. Pewnie admini uznali, że w trakcie rund jak ktoś wyrzucił oszczepa to jeździł specjalnie po mapie i je zbierał. No mistrz geniuszu i złodziejstwa, tak się wygrywa mecze w 2k16!
    Chciałbym, żeby mecz Finlandii z NA został zaliczony jako remis, chociaż wątpie by admini się na to zgodzili, w końcu gramy o kilka milionów nagrody i trzeba przede wszystkim karać team za jednego gracza, mimo tego że wygrali zasłużenie ten mecz. A tak to życzyłbym NA by dzisiaj pokonali Turcję i awansowali do ćwierćfinałów, mimo że ich fanem nie jestem to w tej sytuacji są pokrzywdzeni jako społeczność. Austrii za to wielki c**j w dupe za bycie gównem, które chce ugrać jeden mecz na NC regulaminem. A Finlandii życzę żeby ograła jak najwyżej to badziewie. Ciekawa grupa, ale widocznie admini chcą zainterweniować by jakoś zmienić końcowy rozrachunek.
    BTW, takie decyzje podejmowane są bardzo długo, ale jak jakiś debil napisał w temacie że ja również powinienem dostać bana za NC2015 (mimo że bany były rozdawane ładne pare dni wcześniej, pisze wyraźnie że bany otrzymali gracze pod fałszywymi nickami) to Scar oczywiście nie kontaktując się z nikim dopisuje mnie totalnie z dupy do listy banitów, że aż Aeronwen pytała mi się kiedy to było i przez kogo zrobione XD

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 14, 2016, 13:25:03 »
    Tylko dlatego, że gracze z AUTyzmem płakali

Nie Bojar, to było dyskutowane już od dłuższego czasu.

Również odnosząc się do tego, co Prusak napisał, to jest to jedno, wielkie nieporozumienie. Ale wbrew pozorom nie jest chyba nawet pomysł większości. Sprawa jest dalej w toku, jest duża szansa, że decyzja zostanie zmieniona. Nie mogę tutaj nic pisać na temat tego, kto to przepchnął i czyją to było inicjatywą, ale nie chcieliśmy wcale ingerować w sytuację w grupie, jak to napisał Prusak. Właściwie niektórym adminom nie podoba się to równie bardzo, jak społeczności, dlatego tyle to trwało i dlatego teraz mogą być podjęte kroki nadzwyczajne. Nie wykluczone, że ktoś poniesie odpowiedzialność za zaistniałą sytuację, ale jak mówiłem- nic nie mogę pisać na ten temat. Polski to na szczęście nie dotyczy, także polecam cierpliwie poczekać dzień dłużej i nie ekscytować się teraz za bardzo, bo zaczyna się obrzucanie gównem również osób, które były i są przeciwne tej sytuacji i które teraz pracują nad naprawieniem tego.
    Pozdrawiam w imieniu admin teamu NC16
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 14, 2016, 13:48:04 »
    Napisałem "większości", bo domyślałem się, że w taki sposób przebiegało głosowanie. Nie twierdzę, że admini to patologia czy też, nie twierdzę, że jakaś konkretna osoba jest ____(jakiś obraźliwy epitet), a szczególnie nie kierowałem tego do ciebie :P. Zwłaszcza, że przedstawiłeś nam (choć nie musisz) w jaki sposób głosowałeś. Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o całą tą sytuację i tyle :P. A co powodu ekscytacji tym i tego, że mamy jeszcze czym się ekscytować to masz rację i trzeba życzyć "naszym" powodzenia przed meczem z UK.