Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Buty na polską chlapozimę  (Przeczytany 2961 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Buty na polską chlapozimę
    « dnia: Października 30, 2015, 02:36:06 »
    No właśnie. "Odwieczny" problem człowieka w kapitalistycznym systemie o nastawieniu komercyjno-konsumpcyjnym. Taki wybór i taka kasa....
    Skóra + impregnacja - i tu pytanie czy trekkingowa klasyka czy modne usportowione modele znanych marek albo też buty z tymi membranami różnistymi, które wychodzą znacznie taniej i są szeroko dostępne i mniej kłopotliwe...
    W czym wy się huśtacie w zimę? W bardziej ucywilizowanych rejonach, gdzie nawet na rowerze spokojnie można jeździć mimo minusu? Polską zimę w mieście da się przetrwać w całorocznych 'adidasach' nawet, więc czy jest sens kupowania stricte ciepłych butów zimowych, a nie lepiej ogólne w miarę nieprzemakalne?

Pewnie się skończy tak, że wydam ostanią kasę i na jakieś klasyczne trekkingi w całości skórzane, bo się przydadzą i tak, a oprócz tego jakieś decathlonowe albo jakieś markowe z outletu do ściorania i na rower...
    Więc chociaż taki pożytek z pisania posta, że sobie można samemu odpowiedzieć mniej więcej :P

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Odp: Buty na polską chlapozimę
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 30, 2015, 03:42:51 »
    Ja od siebie mogę polecić jakieś buty trekkingowe marki Salomon. Na pewno Ci długo posłużą, bardzo wygodne, lekkie i generalnie dobry stosunek jakość/cena.

Np: http://www.ceneo.pl/40257598

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 30, 2015, 13:30:07 »
    Glany? <śmiech>

problem człowieka w kapitalistycznym systemie o nastawieniu komercyjno-konsumpcyjnym

wyłożyłem się na glebę <śmiech>

Ja chodzę w Najkach pozdrawiam <śmiech>

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 30, 2015, 13:59:37 »
    Radzę nie kupować glanów bo zwykłem bić ludzi którzy je noszą.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2015, 15:39:30 »
    To powodzenia, bo prócz glanów lubię pochustać jeszcze z mieczem, lub innymi nowinkami technologicznymi ;)
    Generalnie repertuar na zimę jak i jesień mam niezmieniony, glany bądź buty wojskowe.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 30, 2015, 15:42:24 »
    Mieczem mnie nie zadźgasz bo się będziesz bał konsekwencji prawnych, tymczasem ja ci wleję i najwyżej dostanę grzywnę jeśli się na kamerze złapie XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 30, 2015, 15:45:58 »
    Polecam wywalić glany i ściąć kłaki,

same plusy do tego można słuchać Yung Leana bez strachu.

POZDRAWIAM

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 30, 2015, 15:47:04 »
    Noście se co chcecie, ale jak wybieracie się do Stargardu w glanach to nie wchodźcie na WP/Zachód dla własnego bezpieczeństwa :P
    Ja osobiście cały rok chodzę w Adidasach i nie narzekam.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 30, 2015, 15:53:23 »
    Ja też w Najkach cisnę i gra gitara. Ew. jakieś konkretniejsza adidasy na większy mróz.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 30, 2015, 16:56:10 »
    Ja od siebie mogę polecić jakieś buty trekkingowe marki Salomon. Na pewno Ci długo posłużą, bardzo wygodne, lekkie i generalnie dobry stosunek jakość/cena.

Np: http://www.ceneo.pl/40257598

Nie miałem tych, ale akurat Salomony są wykonane dość porządnie jak dla mnie i godne dania pozytywnej okejki.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 30, 2015, 17:24:20 »
    Salomony są b. wygodne, ale wcale nie tanie i do tego wytrzymują sezon, góra dwa... (mocno używane, miałem kilka par).
    Ja poleciłbym Ci Keeny np. takie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5371075761&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASmA-Keen
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 30, 2015, 18:26:07 »
    Huth powinien pokazać klasę i powiedzieć, że czy 200 zł czy 2000 zł nie robi na nim różnicy, bo jak ktoś jest biedny to niech sobie onuce kupi.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 30, 2015, 19:01:43 »
    A nie myślałeś o czymś bardziej klasycznym???
    (click to show/hide)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 31, 2015, 15:23:51 »
    Ponoć całkiem niezłe buty robi polska firma Hanzel. Ciekawe są też buty firmy Merrell - mam od nich niskie trekkingowe, których używam na co dzień i jak na razie nie narzekam. Często w sieciówkach typu Martes Sport i centrach handlowych są promocje na trepy tej firmy, więc można wyhaczyć coś nawet za 200-250zł.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 01, 2015, 21:36:31 »
    Salomony są b. wygodne, ale wcale nie tanie i do tego wytrzymują sezon, góra dwa... (mocno używane, miałem kilka par).
    Ja poleciłbym Ci Keeny np. takie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5371075761&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASmA-Keen
    No jak dla mnie to niezbyt dobry stosunek, tak jak pisze Agis :P
    Myślałem o jakichś salomonach, Columbiach, CATach, timberlandach, mierzyłem, jeszcze będę mierzył, ale nie jestem przekonany do butów nie-ze-skóry za ponad 300 zł... Ze skóry tak, dlatego też outlety trzeba odwiedzić :)

Ja chodzę w Najkach pozdrawiam <śmiech>
    a ja w reabokach <śmiech>

Ja i tak nie potrafię w takich twardych butach chodzić...

Ja osobiście cały rok chodzę w Adidasach i nie narzekam.
    Ja też w Najkach cisnę i gra gitara. Ew. jakieś konkretniejsza adidasy na większy mróz.
    Co to znaczy w 'Adidasach' albo 'Najkach'? Znów bez przesady, żebym popalał w śniegu w jakichś fitnesowych najaczach itp., jak to kiedyś się robiło, bo inny wybór to było noszenie jakichś traperów z bazaru :P
    No chyba, że macie na myśli ich modele outdorowe i to może jeszcze z goretexem? Adaś ma super te różne Terrexy itp, ceny także :P Gdybym miał wybierać między Salomonem a Adasiem w kwestii butów z syntetyku, to bym wziął adasie, tym bardziej że też mają te wszystkie bajery typu ortholite i inne cuda wianki.

A nie myślałeś o czymś bardziej klasycznym???
    (click to show/hide)
    <śmiech>
    nie jestem na takim poziomie, żeby chodzić w krawacie :P

Ponoć całkiem niezłe buty robi polska firma Hanzel. Ciekawe są też buty firmy Merrell - mam od nich niskie trekkingowe, których używam na co dzień i jak na razie nie narzekam. Często w sieciówkach typu Martes Sport i centrach handlowych są promocje na trepy tej firmy, więc można wyhaczyć coś nawet za 200-250zł.
    Merrelli nie chcę, bo sporo się naczytałem, że się od zwykłego chodzenia psują, poza tym jakoś nie podobają mi się.
    Co do Hanzel to słyszałem, tylko muszę znaleźć, gdzie by je zobaczyć, choć w sumie to u nich da się zamówić buty na rozmiar we własnej konfiguracji... Pomyślę nad tym, tylko to mi się kojarzy z butami typowo na jakieś wypady, a nie na miasto i rower. Co chwila bym to czyścił, pastował, impregnował, żeby buty za 4 stówy mi się nie daj boże nie zniszczyły :P :P Cena robi swoje, mam w planach kupno takich trekkingów z pełnej skóry całorocznych, ale na razie mi to niepotrzebne.

Generalnie na razie mam takie szpanerskie coś, bo "Zawsze chciałem mieć takie coś" a było fest przecenione. Widać innych design odstraszył i zostały dla mnie :P Jakby co to 14 dni na zwrot
    (click to show/hide)

Poza tym nawet nie tak złe sa modele tych wszystkich wojasów, ryłko, kazar, badura, itp. (i niezła drożyzna, cenią się niczym timberland prawie) nawet w deichmanie z marki gallus są spoko buciory skórzane.
    Najbardziej mnie zdziwyły Palladiumy w całości skórzane cholewa, podszewka, język i nawet sznurowadła z rzemienia - myślałem że tylko jakieś płcienne buty robią...