Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Miasta(taryfy)  (Przeczytany 1862 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haddis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Miasta(taryfy)
    « dnia: Października 29, 2015, 19:26:43 »
    Witam! Chciałbym się Was spytać o dochody zamków, gdyż w moim państwie są dziwnie małe... Wahają się na pograniczu 8 tysięcy. Jednak gdy podbiłem jedno miasto to dochód z niego przyszedł w taryfach aż 60 tysięcy!!! Nie wiem jak to komputer zrobił ale chciałbym się was zapytać czy można wpływać na wysokość taryf w miastach. Jeśli się da to proszę o odpowiedź. Ps. Kolejna wypłata z podbitego zamku była normalna( około 8 tysięcy).

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Miasta(taryfy)
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 29, 2015, 21:41:30 »
    Co do tej niesamowicie wysokiej taryfy - brzmi jak bug. Co do dochodów z zamków, to one ogólnie są niskie. Najwięcej dają miasta, na drugim miejscu wsie, zaś zamki najmniej. No i musisz pamiętać o jednej rzeczy - im więcej lenn posiadasz, tym wyższa jest nieskuteczność podatków. Dlatego jeśli masz dużo posiadłości, dobrze jest oddać część wasalom, żeby twoje dochody wzrosły.

Offline Haddis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 29, 2015, 21:47:14 »
    Tak się składa że 2 miasta i 4 zamki są moje gdyż mam jednego wasala, bo jak dam drugiego to będą się żreć i po stosunkach...

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 30, 2015, 15:01:48 »
    Wysokie taryfy mogą być spowodowane nagłym wzrostem dobrobytu w mieście/zamku. Tak ogólnie to system ich liczenia jest bardzo skomplikowany, więc polecam po prostu skupić się na grze i zastosować do tego, co napisał Lew.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2015, 15:21:41 »
    To musi być bug, a nie kwestia dobrobytu z prostej przyczyny. Dobrobyt po oblężeniu spada, tymczasem już pierwsze dochody były, co tu ukrywać, astronomiczne. Natomiast następne magicznie spadły, więc i dobrobyt musiałby spaść gwałtownie. Niemniej jednak, Garedyr ma rację, dochody zależą od dobrobytu. A o tym, jak go podnosić znajdziesz informacje na forum.